PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616928}

Red 2

2013
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 69522
5,6 29 krytyków
Red 2
powrót do forum filmu Red 2

Jak w temacie :) Wasze za i przeciw.

ocenił(a) film na 7
olesiaa

Warto ;) Dzisiaj byłem i świetnie sie bawiłem. Dużo humoru dużo akcji i wgl super ;)

ocenił(a) film na 7
olesiaa

Warto. Byłem z żoną i obydwoje uznaliśmy, że to była dobra decyzja obejrzeć ten film w kinie.

ocenił(a) film na 9
redmail

Na pewno warto, bardzo dobry film,super obsada.Mnie sie bardzo podobal.

ocenił(a) film na 7
kajastenimi

Mnie też, tego właśnie się spodziewałam, nie zawiodłam się i miałam świetny ubaw

olesiaa

no chyba nawet lepszy film od pierwszej części :]
wszystko spotęgowane i trzymane w tych samym tonie czyli komedii sensacyjnej, praktycznie nie ma motywów sugerujących że to jest coś innego niż komedia, i to mi się podoba :)

ocenił(a) film na 7
espe2h

Oj lepszy, ja miałam dobry ubaw, zresztą nie tylko ja bo co chwila padała salwa śmiechu z sali.

ocenił(a) film na 9
kropka30

Zawsze własnie jest tak ze wszyscy porównuja z pierwsza częścią, ale dla mnie obie były swietne ze wskazaniem na 2gą część :)

ocenił(a) film na 7
olesiaa

Warto. Obśmiałem się jak norka. Jak dla mnie był jeden hollywoodzki zgrzyt, taki że aż zęby zabolały ale jeden na 2 godziny filmu to pikuś.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8
olesiaa

tak, tak, warto obejrzeć. Film jest dość lekki w odbiorze. Oczywiście dialogi :) Polecam.

olesiaa

Mam pytanie do tych, którzy oglądali: Czy warto iść na to do kina, jak się nie widziało jedynki, nie pogubię sie w fabule ?

Krytykant

Nie pogubisz się. Myślę, że spokojnie można iść na to nie widząc pierwszej części, aczkolwiek i tak trzeba ją zobaczyć :)

Krytykant

Nie pogubisz się, ale niektórych rzeczy (głownie dialogów odnoszących się do stosunków pomiędzy aktorami) możesz nie zrozumieć. Film jest 2 razy zabawniejszy jeśli widziałeś jedynkę.

ocenił(a) film na 8
olesiaa

Byłem nie ogladając pierwszej części. Teraz musze na pewno ja obejrzec. Dwójka swietnia. Nie spodziewałem sie, że tak mnie miło zaskoczy

olesiaa

Moje przeciw to zachowanie bruca na premierze w londynie my krzyczymy bruce we love u a bruce podszedł pokłonił sie i odzszedł nikomu nie dał autografu :( a to bruce foch na bruca

ocenił(a) film na 8
mikearter

Ostatnio Bruce faktycznie zachowuje się, jakby nie ogarniał normalnego życia, ale... to nie zmienia faktu, że akurat w tym filmie na ekranie jest świetny. Więc na pewno warto iść do kina.

olesiaa

Odradzam wycieczkę do kina. Tłumaczenie jest skopane, lepiej poczekać na jakieś lepsze - w tym brakowało części dialogów a tłumacz nie ogarniał nawet "night shade" i "red mercury", pierwszy przetłumaczył jako roślinę: "CZARNA PSIANKA" (WTF!?!, to dość znacząca nazwa własna i szpeci film co kilka minut); drugi jako "CZERWONY MERKURY" - mowa tu była o czerwonej rtęci, hipotetycznym materiale wybuchowym (odsyłam do Wiki, ciekawy artykuł na temat broni jądrowej).

Za to co ten tłumacz zrobił powinien zjeść żabę z amazońskiej dżungli ;-).

Film bardzo fajny, ale szkoda kasy na takie coś ;-(.

ernest_brown_86

Właśnie dziwne, że w żadnych okolicznych kinach nie ma opcji oglądania po angielsku... Ale film sam w sobie jest fajny, lekki, z dobrym humorem i dużą dawką akcji- polecam.

olesiaa

Uważam, że strata czasu. O ile RED pierwszy, wpadł mi w ręce przypadkiem i spodobał się, to RED 2 uważam za pół-szmirę. Pierwsza część to była sensacja z elementami komedii. W drugiej części twórcy postanowili odwrócić to o 180 stopni. Efekt? Mało śmieszna komedia z elementami sensacji. Za dużo było tam wymuszonych gagów, min, tłumaczenia widzowi na czym polegał żart sytuacyjny.

Całość jak tako ratuje Hopkins.

W tym przypadku sugeruje torrenta niestety.