PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616928}

Red 2

2013
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 69598
5,7 18 krytyków
Red 2
powrót do forum filmu Red 2

Catherine Zeta Jones i Anthony Hopkins pasują do tego filmu jak pięść do nosa. Zero poczucia
humoru, lekkości i dystansu. Co za debil kompletował obsadę ?!

Muppetka

Jeszcze nie obejrzałaś, a już narzekasz. Może chcą pokazać kontrast między emerytami z poczuciem humoru, a emerytami-nudziarzami.

karoman4

Zobacz sobie drugi zwiastun i powiedz , że nie mam trochę racji.

Muppetka

Zwiastun to tylko pocięte fragmenty filmu. Po tym, nie ma co wysnuwać wniosków, bo nic nie jest pewne. Jak film zobaczymy w kinie, to dopiero potem się okaże, jak to się ma. Nie martwa się. ;-)

ocenił(a) film na 7
Muppetka

Obejrzałem właśnie drugi trailer i prawdę powiedziawszy to właśnie Hopkins i Zeta-Jones dodali najwięcej humoru, więc nie rozumiem Twojego anty. Uważam, że wypadli lepiej niż chociażby Willis i cała resztą. Nie żebym miał coś do Willisa, ponieważ bardzo cenię go sobie jako aktora, ale jednak oglądanie go w kolejnej roli a'la Szklana pułapka trochę mnie męczy i staje się to po prostu nudne. Zeta-Jones i Hopkins natomiast bardzo dobrze operują nutką absurdu i przerysowania, przez co ich humor jest subtelniejszy ale jednak nadal powalający. Niemniej jednak takie klimaty trzeba lubić. Ja uważam, że na dzień dzisiejszy, patrząc przez pryzmat zapowiedzi, ta dwójka jest najjaśniejszym punktem filmu. A przepraszam, dodałbym do tego jeszcze Mirren której gra opiera się na podobnych założeniach.

tomb2525

zgadzam się z założycielką tematu.nie mówię nie dla Hopkinsa i Zety-Jones bo film zapowiada się całkiem dobrze ale bez Briana Coxa to już nie będzie to samo.w jedynce był fantastyczny (to moja opinia oczywiście;))

wolvi24

Brian w roli podpitego, romantycznie usposobionego ruska idealne pasowałby do drugiej części gdzie jak rozumiem lwia część akcji ma miejsce w Moskwie. Mam jakieś takie fundamentalne, rygorystyczne podejście do Hopkinsa i uważam ,że jego próby pokazania poczucia humoru i przerysowania kończą się zawsze dyskusyjnym efektem. sir Anthony i eksplodujące toalety ... ?

Muppetka

pożyjemy zobaczymy ja nie trawię pani Zety-Jones nie przepadam za tą panią (nie wiem dlaczego tak po prostu jest od początku ;)) jakoś jej nie widzę w komedii sensacyjnej i martwię się że może mi popsuć przyjemność oglądania

wolvi24

Ja nic nie mam do tej pary, oni zawsze grają dobrze i uwazam ze tylko dodają temu filmowi.

ocenił(a) film na 7
wolvi24

Zeta-Jones za pomocą humoru stworzyła fantastyczna postać , warto to naprawdę zobaczyć

ocenił(a) film na 10
wolvi24

Jak oglądałam wywiad z aktorami na YT to pokazywali urywki filu i był Brian Cox.
Jak zresztą na jedym ze zdjęć w galerii ; )

ocenił(a) film na 10
FIlmIsMyLife

*filmu

ocenił(a) film na 7
FIlmIsMyLife

No mnie się wydaje ze też widziałam, ale już w piątek będzie się można w kinie przekonać.

kropka30

A czy w ogóle były juz jakies pokazy przedpremierowe ? Ktoś moze już widział czy wszyscy czekaja na piątek ?

ocenił(a) film na 10
basiamalicka

Chyba wszyscy czekają na piątek. Albo urywki oglądają na YT

basiamalicka

Byłem wczoraj na pokazie przedpremierowym w warszawskiej Kinotece. Jak na głupawą komedię sensacyjną film jest zadziwiająco dobry (dla jasności - jedynka nie podobała mi się w ogóle).

ocenił(a) film na 7
norbert_k

No właśnie też słyszałam, ze jest lepszy od pierwszej części, czyli zostanie hitem na pewno

norbert_k

Bardzo dobrze to słyszeć, to w takim razie na 100% sama z chęcią wybiore sie własnie na premierę w piątek.

ocenił(a) film na 7
basiamalicka

Też wybieram się na premierę w piątek. Jeszcze dwa dni i dowiemy się czy faktycznie będzie hitem.

ocenił(a) film na 7
Martenah

Ja lubię w takim napięciu czekać na film, który porwie mnie mam nadzieję w wycieczkę pełną humoru po naszym pięknym świecie.

ocenił(a) film na 7
kropka30

Poetycko ujęte. Ale się z tym zgadzam. Nie oglądam filmów, by krytykować najmniejszy szczegół, lecz by oderwać się na chwilę od tej nie zawsze przyjemnej rzeczywistości. Idąc do kina zawsze towarzyszą mi podekscytowanie i ciekawość... a czasem zniecierpliwienie jeżeli reklamy się mi dłużą. Mam nadzieję, że wyjdę zadowolona, a seans minie mi przyjemnie, a akcja mnie całkowicie wciągnie. Szczerze mówiąc nie jestem bardzo wymagająca, jeśli chodzi o filmy. Dla mnie ważne jest, by nie był nudny, a gatunek odpowiadał mojemu gustowi.