PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616928}

Red 2

2013
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 69522
5,6 29 krytyków
Red 2
powrót do forum filmu Red 2

red 2 8/10

ocenił(a) film na 8

szczerze, nie spodziewalem sie ze druga czesc moze byc lepsza od pierwszej. Wczoraj przypomnialem sobie red z 2010 , dzisiaj wlasnie wrocilem z kina i jestem naprawde zadowolony tym co zobaczylem. Genialne aktorstwo, swietna Parker ktora nie zostawala w tyle za Malkovicem, Willisem, Mirren czy nawet mistrzem Hopkinsem. Swietne gagi, zwlaszcza dialogowe, pomysl scenariusza nie jest nowatorski ale rozegrany calkiem zgrabnie. Mirren oszalamiajaca i tak dynamiczna ze az niemal uwierzylem ze jest platnym zabojca. No i humor Malkovica, geniusz. Calosc, jak wspomnialem, zgrabnie zagrana z calkiem przyzwoitymi efektami specjalnymi. Krotko, swietna rozrywka w kinie.

dabram17

Obsada genialna! Tylu dobrych aktorów w jednym filmie, że aż chce się więcej! ;-) Przede wszystkim ta część była lepsza pod względem humorystycznym. Na tym filmie ubawiłam się o wiele bardziej niż na pierwszym...

ocenił(a) film na 8
itmakesmesmile

podpisuje sie pod tym obyczterema konczynakmi :)

ocenił(a) film na 9
dabram17

wczoraj na tym byłem w kinie i w pełni jestem usatysfakcjonowany i zaskoczony pozytywnie:) gra wszystkich aktorów tak jak tu wspomniano genialna. więcej humoru niż w pierwszej części. i to jak dla mnie humor na wysokim poziomie. zresztą kto widział ten wie że film świetny;)

dabram17

Dla mnie druga część lepsza od pierwszej. Trochę mniej humoru ale ostra akcja. Dobra obsada. Dobra rozrywka.