PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442627}
6,6 2,8 tys. ocen
6,6 10 1 2779
7,0 2 krytyków
Repo! The Genetic Opera
powrót do forum filmu Repo! The Genetic Opera

Po obejrzeniu zwiastuna do "Repo" byłem szczerze zaciekawiony co powstanie z połączenia tak przecież różnych elementów.Ogólnie całość,mimo wspaniałej estetyki wydawała mi się zbyt naciągana,jednak do twórcy "Piły II" szacunek zaczynam mieć.Trudno zrobić coś orignalnego i udanego przy tym,mam wrażenie,że zatrzymał się on tutaj trochę w pół drogi.Być może podobało by mi się to gdyby nie straszliwie irytująca i plastykowa Vega która nieodłącznie kojarzy mi się z "Małymi Agentami",nawet Paris Hilton nie była tak wkurzająca,choć jej też zbytnio nie lubię(ale udało jej się być na ekranie i nie szkodzić).Chciano tu osiągnąć zbyt wiele,niestety co za dużo to nie zdrowo."Repo" aspirują do miana "kultowego" to widać, ale czym większe intencję,tym mniej udany efekt.

ocenił(a) film na 5
Edward_Nozycoreki

Zdecydowanie przedobrzono. Niektóre utwory były udane, inne mniej, ale wszystkie miały tę samą wadę, że ciągnęły się w nieskończoność i momentami akcja stawała nawet na 10 minut, bo bohaterowie musieli do końca się wyśpiewać. Poza tym niektóre kwestie powinny pozostać mówione, bo śpiewanie ich dodawało jedynie niepotrzebnego komizmu, scenom, które powinny być poważne.
Ogólnie i muzycznie i wizualnie film był w porządku, zdjęcia były dobre, charakteryzacja świetna, klimat i otoczka rewelacyjne. Ale co z tego skoro akcja była średnia, niewiele się działo, a zakończenie można było przewidzieć? Pół na pół.