Podobał mi się film, aczkolwiek trochę się zawiodłam. Myślałam że to mnie poruszy emocjonalnie, a tu niestety nic, nawet jedna łezka mi nie poleciała, nawet nie zakuło mnie w serduchu... Także nie wiem czy to za słaby film ja dla mnie czy to ja nie potrafię być wrażliwa. :)
ja szczerze mowiac zupelnie sie zawiodlam na filmie. ciagle czytalam jaki to on jest cudny i piekny. przenudzilam sie przez ponad godzine. chociaz jestem wrazliwa i potrafie sie rozplakac nawet na byle czym tutaj nic. szczerze mowiac myslalam ze to bardziej ambitne kino. tutaj tylko pokazali jak to niektorzy ludzie moga spieprzyc swoje zycie przez prochy (i nie tylko) koniec kropka. jesli chodzi o muzyke to gigantyczny plus sie nalezy. byla przecudna. film generalnie mimo swojej prostoty troche przekonuje i tlumaczy ze zycie ma sie tylko jedno wiec dam naciagane 5/10
pozdrawiam :-)
Ja na tym filmie raczej się nie zawiodłam.. Moim zdaniem, gdyby większość osób młodych obejrzała ten film (ale nie puszczany przez wychowawcę lub jakiegoś innego nauczyciela, bo wiadomo, że mało kto by podchodził serio :P), to by się zastanowili zanim sięgną po prochy.. Zostali by przy accodinie czy jakiś innych "lżejszych" rzeczach, o ile w ogóle będą po coś sięgać :P
Film ten raczej nie wzrusza, a szokuje (końcówka moim zdaniem jest naprawdę mocna) i myślę, że dlatego się "wylewnie" nie wzruszyłyście.. A muzyka jest jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą, jaką słyszałam w jakimkolwiek filmie, animacji itd...
sama mam dopiero 16 lat i szczerze mowiac taki film nie zrobilby wrazenia na osobach w moim przedziale wiekowym xD byloby fajnie porobiliby sobie beke wyszliby koniec. i to wlasnie jest smutne. ogolnie teraz dzieciaki zaczynaja palic i pic pod koniec podstawowki. na pewno sa jakies osoby w mojej szkole ktore cpaja. a o dziewczynach ktore koniecznie musza udawac dorosle pchajac sie do lozka juz nie wspomne. po prostu szkoda gadac co sie dzieje z tym swiatem. boje sie wiedziec co bedzie za parenascie lat ;/
co do muzyki jest piekna ale nie najpiekniejsza. slyszalam jeszcze lepsze ;)
No tak, ale dalej sądzę, że jakby każdy z osobna obejrzał ten film (nie musieliby się popisywać przed innymi), to by zmienił swój stosunek do różnych używek lub "przygód".. Chociaż są takie osoby, którym chyba już nic nie pomoże..