PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685439
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

...

ocenił(a) film na 7

Wiem, że tym tematem narażę sie prawie wszystkim, no ale cóż...
Film zapewne wspaniały, genialny, mstrzowski itd. Świetna muzyka.
Ale mnie się specjalnie nie podobał. Był jakby zlepiony z pewnych wydarzeń i tyle. Brak płynności.
Ale pewnie tak miało być.
Może powinnam obejrzeć go jeszcze raz :]

ocenił(a) film na 10
oliina

A moim zdaniem - muzyka powinna być lepsza (była tam w ogóle muzyka ?), a płynność była jak najbardziej bardzo dobra. Wielką zaletą filmu jest też, że nie szokuje jak np. Piła, ale za to zapada mile w pamięci. Od razu czuje człowiek się lepiej, kiedy wie że jest w systuacji lepszej od wielu milionów nałogowców.

marcinFBI

jakie ty masz sumienie, ze potrafisz sie pocieszac kosztem czyjejs krzywdy?!

ocenił(a) film na 10
marcinFBI

Taa ,kurolityk pewnie dostał już schizofremi od ćpania i jego jedno ego pociesza drugie ze inni maja gorzej a sam zapewne ma przesrane heh

ocenił(a) film na 10
oliina

0lina: bo to film dla troche starszych osób, a nie 16-latków :(

Kurocośtam: nie ćpaj przed oglądaniem filmów bo potem głupoty wypisujesz na forum filmwebu :/

A najzabawniejszym fragmentem z wypowiedzi jest pierwsze zdanie "A tu jest w ogóle jakaś muzyka?" - rozwaliło mnie to pytanie ;/

ocenił(a) film na 7
Sepher

ojej, jak zwykle jak sie nie ma do czego przyczepić to się przyczepia do wieku

ocenił(a) film na 10
oliina

Mi się film podobał... Ale zgadzam się z Oliną odnośnie wieku... To że ktoś jest młodszy to oznacza że nie może obejrzeć tego filmu bo go nie zrozumie lub itp.? Czasami młodsi potrafią być mądrzejsi od starszych :/

InowroclawskiWilk

ad wieku. zgadzam sie ze mlodsi bardzo czestko sa duzo madrzejsi od starszych. ja jak mialam o 13-14 lat bylam wrecz karmiona ciezkimi filmami. i nie tylko w domu ale i w szkole. mysle ze np. INFORMATOR to nie jest najodpowiedniejszy film dla 13letniego dziecka. ja jakos nie mialam nigdy trudnosci ze zrozumieniem filmow :-)

a co do requiem. jak ogladalam to pierwszy raz tez mi sie nie podobal, wrecz mnie nudzil. takie smuty leca wolno, oni cpaja, i wygladalo jakby cala ekipa tez cpala przy robieniu filmu, taki ten film mi sie wydawal lekka nacpany:) ale to sie zmienilo po moim drugim seansie. teraz uwazam ze film jest po prostu genialny. oddaje to wszystko co powinien.

w ogole jestem zdania ze film, jakikolwiek, powinno sie ogladac zawsze dwa razy. raz po to zeby skupic sie na samym filmie i fabule, a drugi raz po to zeby moc cos madrego i trafnego o nim powiedziec.

użytkownik usunięty
Sepher

z jednej strony rozumiem, dlaczego sądzisz, że osoby około 16 roku życia tego filmu niie zrozumieją. wystarczy popatrzeć na moich znajomych... ale ja mam 15 lat i ten film mną wstrząsnął i brdzo się podobał. najważniejszy powód - bo na początku jest wszystko pięknie, jest nadzieja, szacunek i miłość, a potem wszystko się wali... zmiany zachodzące w psychice bohaterów widoczne są gołym okiem. dzięki temu filmowi w życiu nie tknę dragów i będę się trzymać z daleka od różnych cudownych pigułek. i zacznę bardziej doceniać to, co mam.

ocenił(a) film na 10
oliina

dlaczego miałabyś się narazić? to jest twoje zdanie i my je szanujemy :) tutaj beszta się ludzi którzy piszą np: "co to w ogóle za syf w pierwszej dziesiątce top10? o czym to w ogóle jest? nie mam zamiaru tego nawet ogladać", a wierz mi, byli tacy :D
PS
moim zdaniem film 10/10 :P

oliina

mnie za pierwszym razem tez nie specjalnie sie podobl ten film... ale slyszalam ze zeby zrozumiec ten film trzeba go ogladnąć pare razy. Wiec goracao Ci polecam... obejrzyj jeszcze pare razy :)

ocenił(a) film na 9
oliina

Chyba jesteście nie poważni mówiąc że muzyka była słaba. ta muzyka jest genialna. peace

ocenił(a) film na 9
cinkciarz

Racja. Muza jest po prostu zajebista ;) szczególnie LuX Aeterna, czyli główny motyw ;) a co do filmu - szokujący, poruszający, genialny... :)

GrubyCzarnyKot

Ja również muszę dodać że muzyka jest świetna, jak zresztą cały film
10/10