PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

10/10

ocenił(a) film na 10

Właśnie obejrzałem. To jest najbardziej wstrząsający film o narkomanach. Muzyka po prostu nie dała się słowami opisać. Tak się dzieje naprawdę. Najbardziej mi było szkoda tego kolesia co mu łapę odcięli.

ocenił(a) film na 9
zaszkins

Do dnia dzisiejszego jeszcze mam migające sceny przed oczami. Tak, bardzo wstrząsający film, dlatego też każdy powinien go zobaczyć, zarówno ten co bierze i nie.

ocenił(a) film na 10
zaszkins

Film był po prostu rewelacyjny....:) Dałam 10..., bo na to zasługuje...;)
A juz za sama muzyke powinni dostać nobla...;)
Polecam...;)

ocenił(a) film na 9
zaszkins

Ten film powinni w gimnazjach pokazywać jako przestrzegający przed
narkotykami...

ocenił(a) film na 9
lanczkos

Dobrze, że jest nas coraz więcej takich osób co tak myślimy.

ocenił(a) film na 10
lanczkos

Jestem uczennicą I klasy LO i niedawno oglądałam ten film właśnie w szkole, razem z klasą i wychowawczynią. Mam kilku 'popisywaczy' w klasie i spodziewałam się, że głupimi żartami i docinkami będą rozpraszać inne osoby, ale wszyscy siedzieli jak zaklęci, w klasie panowała grobowa cisza. Wszystko w tym filmie daje widzowi do myślenia, od sylwetek bohaterów poprzez kolejne wydarzenia, a muzyka po prostu wbija w siedzenie, wielu z nas po obejrzeniu było naprawdę wstrząśniętych, niektórzy dyskutowali o tym podczas przerwy. Według mnie oglądanie tego filmu w szkole to dobry pomysł, naprawdę.

ocenił(a) film na 7
zaszkins

Nie wiem jak to mozliwe ale jakos ten film mnie nie poruszył , oglodalem dzis i sie rozczarowalem bez
kitu :/ nie wciagnoł mnie tak bardzo jak inne filmy tej tematyki juz duzo lepiej oglodalo mi sie Wir
Kinder vom Bahnhof Zoo ale muzyka w filmie jest naprawde na duży plus a reszta to o tak sobie

użytkownik usunięty
zaszkins

Z mojego punktu widzenia ten film nie jest tylko o narkotykach i konsekwencjach związanych z uzależnieniem. W mniej więcej takim samym stopniu ukazuje on problem ogółu ludzkości. Przede wszystkim ignorancję jaka w nas siedzi, obojętność i egoizm. Widać to zwłaszcza pod koniec filmu. Zatem oprócz uświadomienia nam jak łatwo jest stracić kontrolę nad narkotykami, ten film powinien nas zmusić również do refleksji nad codziennym postępowaniem.