Film opowiada a problemach dzisiejszego świata...Jednak nie ma sie czym podniecac jest wiele lepszych filmów dajacych do myslenia. Polecam film dla ludzi lubiacych kino amatorskie i offowe.
nie chodzi tu tylko o problemy mlodziezy, jezeli ogladales ten film powinienes wiedziec ze jednym z glownych bohaterow byla osoba starsza uzaleniona od telewizji i pigulek odchudzajacych, a wogole to jeden z nielicznych filmow tak doskonale zrobionych
* i jeszcze jedno kolego z tym podniecac:) widze ze ktos najpierw przeczytal moj post a potem sciagnal i napisal znowu "podniecac", nie ladnie, na drugi raz prosze cos samemu wymyslic
pozdrawiam
Witam mariusz919 1
Film oglądalem i jeśli chodzi o problemy jakie ukazuje ten film są one wytworem dzisiejszego świata komercji i zysku. Starsza pani o ktorej wspominasz uzalezniona od TV i pigulek na pewno nie uzaleznila by sie gdyby nie manipulacja telewizji . Niestety to wlasnie ze S.Zjednoczonych dociera do nas coraz wiecej programow typu TV show. Wracając do filmu to moim zdaniem ofiara takiego typu programu stala sie starsza pani przeciez mlody czlowiek zajmujacy sie wlasnymi sprawami nie mial by czasu na takie rzeczy.
I jeszcze wazna sprawa nie jestem twoim kolega i jedno słowo "podniecac" wywolalo tyle zamieszania.... Nie czytałem Pana tematu i wyraz "podniecac"(lub inna jego forme) zamiescilem od siebie....fakt są też wyzazy bliskoznaczne np. "zachwycac" . Użył bym innego stwierdzenia gdybym faktycznie przeczytal Pana temat....Pozdrawiam.
"amatorskie i offowe" żałosne stwierdznie zwłaszcza jak jest skierowane do tego filmu;/;/;/ pozatym tu nie chodzi o samo uzaleznienie tabletkami przez telewizje bo chodzi o przesłanie nie musisz uzaleznic sie od leków bo chcesz schudnać jest wiele innych powodów...
według mnie ten film nie opowiada jedynie o problemach dzisiejszego swiata, przedstawione sa w nim raczej odwieczne ludzkie dramaty, problem jakim jest odosobnienie i niezrozumienie, niemozliwość spełnienia swoich marzeń. bohaterowie requiem sa ludzmi zagubieni w świecie, nie potrafia realizowac swoich postanowień we własciwy sposób, nie radzą sobie z uczuciami i to jakimi ludzmi sie staja nie jest tylko i wyłącznie ich winą. moim zdaniem film ten piokazuje jak umiera się w świecie samotności i niespełnionych marzeń.