PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685439
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

ubolewam nad tym, że w końcówkce wtargnęło się trochę groteski (wszystko przez ten patos)...

ocenił(a) film na 10
Marcinko35

A mógłbyś podać przykład groteski w końcówce? Ja tam nie zauważyłem nic komicznego ani absurdalnego,wręcz przeciwnie, końcówka była mega dramatyczna i niestety prawdziwa...

ocenił(a) film na 9
Ready2

chociażby to patetyczne staczanie się na dno głównych bohaterów, nader książkowe.... schematyczne, co niezbyt dobrze współbrzamiło z podniosłą atmosferą; można było wymyślić coś, co bardziej przemawiałoby za omijaniem narkotyków z daleka

ocenił(a) film na 10
Marcinko35

Ja nie wiem gdzie w staczaniu sie głównych bohaterów było cokolwiek patetycznego?! Jezeli uważasz,ze jest to schematyczne, to podaj przykald gdzie został ten schemat zapoczątkowany? Albo jakiś inny przykład?

Co więcej film nie ma podniosłej atmosfery. On z założenia ma Cie wprawić jakieś negatywne emocje, ewentualnie współczucie dla bohaterów, których upadek jest całkowity. Wszyscy kończą tragicznie.

użytkownik usunięty
Marcinko35

sorry, moim zdaniem tam nie ma ani krztyny groteski....możesz wytłumaczyc o co ci chodziło z "trochę groteski"?