PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Jest to jeden z ciezszych do ocenienia filmow. Naprawde wg. film jest straszny , nie interesuje mnie ta tematyka , przykre i ohydne. Film w ogole mi sie nie podobal. Lubie schizowe filmy ale ten zupelnie nie trafil w moj gust lecz mimo tego...

ocenilem film na 7! Wiem to dziwne ale nie moglem inaczej. Jest to opowieść o ćpunach - i ona ma byc taka - okropna. Ciezko sie naprawde ogladalo ten film. Ale trzeba powiedziec ze ujecia , sposob przedstawienia , koniec filmu... to wszystko takie mialo byc wlasnie. Watpie aby ktokolwiek po takim filmie byl zadowolony.

Bardzo Ciekawe doswiadczenie bo zazwyczaj po zlookaniu dobrego filmu jestem zadowolony albo pelen refleksji. Po tym filmie nie ma nic. Obraz od poczatku do konca byl przygnebiajacy. Pokazał coś co KAŻDY uznaje za złe , niewlasciwe... nie ma nad czym sie zastanawiac - mozna jedynie zmienic nieco poglad na temat narkotykow (i lekow).

Ten film po prostu jest inny. Nie moge ocenic lepiej niz 7 bo film nie podobal mi sie. Ale jest niesamowitym doswiadczeniem i przyznam sie ze pierwszy raz spotykam sie z czyms takim. Nie wiem co naprawde mam napisac o tym filmie... po prostu ciezko mi cokolwiek o nim powiedziec...

Mieliscie podobne odczucia?

ocenił(a) film na 8
WhiteSkiesAboveUs

Miałam dokładnie to o czym napisałeś... Po wielu filmach mam jakieś przemyślenia, a po tym czułam taką.. pustkę. Też nie wiem za bardzo co napisać bo się z takim filmem jeszcze nie spotkałam. I też po zobaczeniu zastanawiałam się - czy ten film może się podobać?. Dałam mu 7, bo to był efekt zamierzony z tym wzrastającym przygnębieniem i odrazą do narkotyków. Moim zdaniem dobry film, ale odradzałabym oglądać go kiedy jest się w dobrym humorze, bo można sobie go popsuć... ;)