PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685418
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Jakoś nie przemówił do mnie ten film. Czegoś mi w nim brakowało.
Końcówka dla mnie nie była w żaden sposób dramatyczna. Ale jest jednym z moich ulubionych filmów.

wisniowa06

Nie była dramatyczna? A jaka by była wg Ciebie lepsza?
Dla mnie końcówka była miażdżaca. Do tego ta muzyka. Totalnie porażające.

ocenił(a) film na 6
vanilla_sky85

vanila była lekko dramatyczna ale baardzo ale to baardzo naciągana. Ten film miał wzbudzać kontrowersje ale jak dla mnie im się to nie udało. Muzyka? Oczywiście była świetna jak dla mnie Clint powinien za to dostać Oscara .
Co nie zmienia faktu iż film jest naciągany a idealnością jedynie zachwycała muzyka. Nic więcej.

ocenił(a) film na 5
wisniowa06

Szczerze? Taki sobie film, miałam wrażenie, że film był nastawiony od początku by wzbudzał kontrowersje. Ostatnia scena owszem przerażająca ale szybko zapomniałam o tym filmie. Jest to moja osobista ocena i nie mam na celu obrażenia kogoś. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
panny_lane

Czy jest szansa dowiedziec sie czym wzbudzal te kontrowersje ?

ocenił(a) film na 10
wisniowa06

Jak dla mnie Requiem wyrobił 100% normy, niczego w nim nie brakowało, został świetnie zrealizowany i jest jak najbardziej filmem miażdżącym.

ocenił(a) film na 9
aPosing

Zgadzam się - Requiem miażdży. Wstrząsnął mną bardzo, na końcu nie wiem dlaczego łzy same popłynęły. Wiem na pewno, że po dragi nie sięgnę... 9/10

ocenił(a) film na 6
malinowa_m

Scenę końcową mogli bardziej dopracować. Nic wstrząsającego no ale to moja opinia.. :)