PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685439
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Niestety ten film niewciagnol mnie ani troche po 20 min musialem zrobic przerwe.... ale stwierdzilem ze obejrze do konca film 0 przekazu jest oniczym. Film moge nazwac kolejnym filmem oniczym ktory zdobyl popularnosc to taki Fight club .... dwa filmy ktore sa wysoko w ranku a nie reprezentuja soba nic no moze pozadobrym aktorstwem w fight club NIEPOLECAM.......... tragedia

ocenił(a) film na 9
BriT

skoro uwazasz ze Fight Club to film o niczym too...
hm. proponowalbym zachowac to dla siebie i sie nie osmieszac ..

użytkownik usunięty
BriT

Nie no naprawdę znawca filmu - fight club i requiem to filmy o niczym. Patrząc po tym jak oceniasz filmy i stylu twojej wypowiedzi sadze że masz około 6 lat. Ludzie wejdzie na jego oceny i zobaczycie ze jest albo 0 albo 10. To się nazywa nowoczesny umysł...

ocenił(a) film na 10

nie no ludzie on was podpuszcza - nie mozna byc az takim ogranicznonym gościem

użytkownik usunięty
simi16

obawiam się ze on przekracza normy jeśli chodzi o ograniczenia umysłowe i nie jest w stanie odpowiadać za to co pisze... no cóż nie wszyscy posiadaj ów cenny dar logicznego myślenia

ocenił(a) film na 5

janat2
A ty go posiadasz.... bardzo wątpię!

BriT

Ubogi to jest Fight Club. Poza tym te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego.

użytkownik usunięty
Witcher

Twoja wypowiedź była by sensowna gdybyś zamiast słowa "ubogi" napisał "nie potrafię go zrozumieć". Większość ludzi którzy mają pojęcie o filmach psychologicznych jest zgodnych co do nie ubogości tych filmów. No ale ty na pewno swoje zdanie potrafisz poprzeć przykładami filmów nie ubogich...

ocenił(a) film na 10

On ma racje. "Fajt Club" to totalne nieporozumienie w pierwszej 10. Skoro Reqiuem jest gorsze, to nawet sie nie zabieram do oglądania. To tyle

ocenił(a) film na 10
blackfield84

co za bzdury... nie obejrzysz Requiem dla snu tylko dlatego, że jest na 18 miejscu w top świat,i że ktoś powiedział, że to zły film??? a sam nie chcesz sobie wyrobić zdania o filmie po obejrzeniu go? żenada...

ocenił(a) film na 10
wrzos09

ludzie naprawdę zastanówcie się trochę co piszecie bo to serio jest żenada. Oba filmy (fight club i requiem ) są warte obejrzenia i gwarantuje ze nie bedzie to czas zmarnowany .

ocenił(a) film na 10
simi16

nie potrafię zrozumieć filmu Fight Club, nie podoba mi się może przez to, a skoro Reqiuem jest w podobnym stylu i też trudne, to na kiedo grzyba mam marnować czas na to coś>? to chyba jest bez sens. może jestem ograniczony, ale nie lubię tego gatunku. koniec i kropka. mam chyba prawo do tego? pozdrowionka

blackfield84

ale te filmy nie są w podobnym stylu ani nie mają ze sobą nic wspólnego! pisałem już o tym wyżej, czy tak trudno to zrozumieć?

ocenił(a) film na 10
Witcher

to dlaczemu ktoś je porównał? no skoro nie są, a ten jest tak wysoko, to obejrzne:P lepiej?

blackfield84

"to dlaczemu ktoś je porównał?"

bo jest ograniczony myślowo ;)

ocenił(a) film na 10
Witcher

no dobra, ściągnąłem sobie specjalnie więc w wolnej chwili obejrzne. dzięki za przekonanie ;)

ocenił(a) film na 8
blackfield84

Do pana lubiącego Stevena Wilsona, czyli pana Blackfield 84. Jeśli uważasz, że Fight Club jest o niczym to przeczytaj sobie książkę której film jest adaptacją:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Podziemny_kr%C4%85g_(powie%C5%9B%C4%87)

ocenił(a) film na 8
blackfield84

"Książka/Film skupia się na bezimiennym narratorze, który nienawidzi swojej pracy i swojego życia. Pracuje on dla, również nienazwanej, firmy motoryzacyjnej. Jego zadanie polega na stosowaniu wzoru (liczba samochodów w obiegu razy prawdopodobna liczba wypadków razy średni koszt ugody pozasądowej), który mówi jego pracodawcy, czy wycofanie z rynku danego modelu będzie tańsze, czy droższe od (obiektywnie nieuczciwego) zatajenia wady fabrycznej. W tym samym czasie zaczyna być coraz bardziej zawiedziony propagowanym przez media konsumpcyjnym stylem życia, który pochłonął jego życie, zmuszając go do identyfikowania siebie z meblami, ubraniami i innymi posiadanymi przedmiotami. Związane z tym niezadowolenie połączone z jego służbowymi podróżami pomiędzy strefami czasowymi spowodowało, że zaczął cierpieć na chroniczną bezsenność."

Witcher

"Ubogi to jest Fight Club. Poza tym te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego. "

Mają..

ocenił(a) film na 9
BriT

Requiem to film o życiu, ma na celu pokazanie, że gdzieś tam nie zawsze daleko od naszego spokojnego i szczęśliwego życia są ludzie, którzy codziennie przechodzą przez piekło. Ukazuje do czego doprowadzają uzależnienia, nie tylko od narkotyków. Może dla ciebie to film o niczym ale wiedz, że dla niektórych to prawdziwe życie. Pzdr.

ocenił(a) film na 5
BriT

Zgadzam sie z Tobą ,że te dwa filmy nie powinny zajmować w rankingu miejsc obok takich filmów jak chociazby "LOT nad.." czy "Czas apokalipsy" totalne nieporozumienie

ocenił(a) film na 7
waldek_8

e?aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ocenił(a) film na 10
BriT

"Requiem dla snu " to według mnie jak najbardziej film wybitny.
Przede wszystkim genialny montaż , muzyka wywołuje ciarki na plecach
,napięcie i dramaturgia rosną "wykładniczo" aż do tragicznego finału,
znakomite kreacje aktorskie (zwłaszcza Sary).Często wracam do tego filmu
i za każdym razem odpływam na 1,5 godziny .

ocenił(a) film na 10
dyko1982

Gość ocenia filmy albo na 1, albo na 10, wystarczy spojrzeć jakim ''wspaniałym'' produkcją daje 10. Nie wiem skąd się tacy biorą... :)

ocenił(a) film na 10
krzys299

Faktycznie masz racje - koleś (BriT) daje niezłe oceny
10 Pojutrze, Kasia i Tomek
a natomiast 1 daje Requiem dla snu, Przyjaciele, Dr House ,Człowiek z Blizną - jak dla mnie to jest lekka przesada.

ocenił(a) film na 10
BriT

Hahaha dla niektórych po prostu ten film jest zbyt inteligentny :D spojrzeć zresztą na to, co ów prowokator ogląda: H2O, Szkoła uczuć, Pogoda na miłość, Życie na fali, same wybitne kinowe dzieła :]
A przy 10/10 dla "O dwóch takich co ukradli księżyc" oplułam monitor :D
Jeśli Requiem dla Snu cię "niewciognol" to radzę sięgnąć po Hannah Montanę albo HSM, znajdziesz na pewno coś dla siebie na odpowiednim poziomie ;)

ocenił(a) film na 10
Rachuciachu

No faktycznie "O dwóch takich co ukradli księżyc" dał 10 . To jest wybitne dzieło polskiej kinematografii, a Requiem dla Snu go nie wciągnął. Trudno zdarzają się i tacy ludzie. :(

ocenił(a) film na 10
BriT

Proponuję zatem zrobić sobie przerwę od myślenia, bo widać ci szkodzi;]

ocenił(a) film na 8
wes_ola

Dzieki ludzie ;) niemam do was zalu pozdrawiam cieplo ;)

ocenił(a) film na 5
BriT

Masz rację, cienki film

hektor_7

Stosowana polszczyzna jakże często świadczy o poziomie "recenzji"...

ocenił(a) film na 5
jedzoslaw

Bez komentarza

ocenił(a) film na 5
jedzoslaw

To również świadczy o poziomie ludzi, którym ten film się podoba..ende.