PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

FIlm do szkół!

ocenił(a) film na 10

Osobiscie, film powininen byc pokazywany w szkolach srednich.

użytkownik usunięty
MaxAngel

raczej w gimnazjach

ocenił(a) film na 10
MaxAngel

zdecydowanie jeśli już to w liceach. uważam, że niektórzy gimnazjaliści nie poradziliby sobie ze zrozumieniem tego filmu.

użytkownik usunięty
beszamela

Osoba z IQ wyższym od małpy człekokształtnej powinna ogarnąć tą marną propagandę, więc lepiej podziała jako straszak na gimbusów.

użytkownik usunięty
beszamela

współczuje ci z powodu że miałaś problemy ze zrozumieniem tak banalnego filmu

ocenił(a) film na 9

Ona raczej zrozumiała. Ale poziom dzisiejszych nastolatków (nie mówię o ogóle tylko o niektórych) co do rozumienia poważnych rzeczy nie jest zbyt wysoki...niestety. Ale co ja tam wiem, też jestem nastolatką, a film zrozumiałam.
Chodzi mi tylko o to, że kiedy w szkole puszcza się czasem jakieś filmy, to zamiast zrozumieć pół klasy się śmieje z jakichś poważnych sytuacji...

ocenił(a) film na 10
Tseithe

to też miałam między innymi na myśli, Tseithe.
manypakiao7, zanim zdecydujesz się mnie obrazić, przeczytaj jeszcze raz zdanie, które napisałeś i zastanów się nad jego poprawnością stylistyczną.
chyba nie pojąłeś jeszcze z osobą o jakim stopniu intelektualnym rozmawiasz. proponuję zatem albo podnieść się o wyższy poziom dyskusji, albo wrócić do swoich.
poza tym, nie wypowiadałabym się na forum pod filmem, którego nie zrozumiałam, w przeciwieństwie do Ciebie.

ocenił(a) film na 6
beszamela

"chyba nie pojąłeś jeszcze z osobą o jakim stopniu intelektualnym rozmawiasz"- co za skromnosc:) stawiam na gimnazjum... film drewno, nic czego by sie mozna dowiedziec, czego by sie juz nie wiedzialo... moze ze po uspokajaczach zebami sie zgrzyta, ale ja juz nawet to wiedzialem 10 lat temu, bo babcia, zreszta jak i 60% osob po 60 i znacznie mlodsi;), jedzie na relanium, albo innych "benzo", ale to Ty sie dopiero po tym filmie dowiedzialas...

beszamela

Beszamela, zanim zaczniesz besztać innych na temat poprawności pisowni i czegokolwiek, sama zacznij używać wielkiej litery i przecinków w odpowiednich miejscach. Film może zrozumiałaś, ale osobiście nie zgodzę się z nikim, kto nazywa go 'arcydziełem'. Zgadzam się natomiast z kiera288 - Requiem, to żadne źródło wiedzy dla młodzieży, zatem pokazywanie go uczniom, to jakieś nieporozumienie. Pokusiłabym się nawet o nazwanie go 'pustym'. Forma zmiażdżyła treść. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
dropszzz

brawo. ja też to zauważyłem

ocenił(a) film na 5
MaxAngel

Film ten ku memu zdziwieniu jest przeznaczony dla osób +18 więc w szkołach z pewnością go nie zobaczymy

użytkownik usunięty
SymXio

ponieważ są w nim sex-scenki