PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Po obejrzeniu nie byłam tym filmem zachwycona..Film dopiero się rozkręcił po ok godzinie..
Nie wiem co o tym myśleć.

ocenił(a) film na 9
Maki_maniaczka

Fakt, film się długo rozkręca, ale daje do myślenia!

ocenił(a) film na 8
Falter

Myślę, że to zaleta filmu. Ma pokazać ze na początku jest wszystko pięknie ładnie, dopiero z czasem zaczynają się dziać straszne rzeczy (film sie rozkręca). Na tej samej zasadzie jest ułożona muzyka do tego filmu.

ocenił(a) film na 7
Xandria

też mam dziwne odczucia, tak na dobrą sprawę, oglądając prawie cały czas miałam wrażenie że jest nudny, jednak było w nim coś, co mi się spodobało. chociaż byc może to tylko ze względu na jareda leto, który był świetny.

ocenił(a) film na 7
Maki_maniaczka

Przyznaje, że byłam w szoku ponieważ ludzie się tak tym filmem zachwycają. Owszem dobry jest ale nie na tyle bym rwała sobie włosy z głowy podczas oglądania... Byłam zawiedziona gdyż ma bardzo wysoką ocenę no i opinia znajomych.
7/10 daje bo 8 jest jeżeli wracam do filmu jeszcze przynajmniej raz ale tego nie mam ochoty oglądać po raz drugi.
Przykry to prawda, daje do myślenia.
Jednakże wątek matki mnie najbardziej wciągną. Samotna kobieta żyjąca telewizją i marzeniem o powrocie do młodości. Mogłabym pisać długo o postaci jak i świetnej grze Ellen Burstyn. Ellen jest zapewne dużym plusem dla filmu jak i postać przez nią odgrywana.
Kolejny plus za genialną muzykę. Jeszcze jeden za pokazanie momentów klatkami... uważam, że to było coś innego i wyszło bardzo fajnie :)