PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684377
7,6 75 krytyków

Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Wczoraj obejrzałem Requiem for a dream. Wiele wcześniej słyszałem o tym filmie, ale sam film przerósł moje najśmielsze oczekiwania.

Film jest utrzymany w niezwykłej atmosferze, za co brawa dla reżysera. Fantastyczna monotematyczna ścieżka dzwiękowa dodaje jeszcze większego klimatu tej atmosferze.

Naprawdę rzadko można obejrzeć tak dobry amerykański film, o którym człowiek myśli jesczze przez parę następnych tygodni,a na pewno ten się do nich zalicza.

Na pewno na moją opinię o filmie ma rewelacyjne przedstawienie końcowego upadku wszystkich bohaterów. Te sceny na pewno na długo pozostaną w mojej pamięci, tak jak i cały film.

deem

Muszę się zgodzić w 100%. "Requiem..." obejrzalem już dosyć dawno, parę lat temu a jednak film utkwił mi wpamieci do dziś... Szcerze mówiac myśle że nigdy go nie zapomnę. Muzyka jest tak fenomenalnie dopasowana że aż mam wrażenie że każdy narkoman ją słyszy przy aplikowaniu sobie kolejnej dawki. Może przesadzam, ale nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo realną i przejmująca wizję uzależnienia udało się stworzyć twórcą filmu. Myśle że w przyszłości mogę pokazać ten film moim dziecom i jeśli zareagują na niego tak jak ja , będę mógł spokojnie spać :))

ethanh

"Po obejrzeniu jeszcze długo patrzyłem w ekran..." - ja dokładnie tak samo, a na samej końcówce zjarałem chyba z pięć papierosów.