Rewelacyjna muzyka (Kronos Quartet, tak?) i powiązany z nią agresywny montaż. Obejrzałem wczoraj. Film faktycznie świetny, ale sam temat uzależnień to historyjka jakich wiele. Oglądałem trochę jednym okiem z uwagi na inne zajęcia. Jednak w momentach kiedy słychać było ten boski temat przewodni - od razu następowało pełne przykucie uwagi do telewizora i zwykle efekty wizualne były nie gorsze, niż dźwiękowe :). Kilka scen (licząc z udźwiękowieniem) naprawde znakomitych. Parę innych pewnie przegapiłem, zamierzam oczywiście jeszcze raz obejrzeć sobie ten film w większym skupieniu.
Nawiasem mówiąc, już wiem skąd pochodzi temat muzyczny do popularnego ostatnio na YouTube filmiku "Polish Army". Boskie połączenie! Jeśli jeszcze ktoś nie widział, to myślę że patriotyczny filmik wolno zareklamować??? - http://www.youtube.com/watch?v=ooOybsmoodU . Naprawdę przyjemnie popatrzeć (i posłuchać) - i nie zapomnijcie kliknąć 5 gwiazdki "Awesome!" w polu Rating, gościom się chyba należy :).
Muzyka w miare dobra, ale nie pasuje do filmu. Ciężka, odwracająca uwagę od akcji...Wyglada to jak jakis teledysk z Mtv....
No, nie wiem, w moim przypadku akurat muzyka przykuwała uwagę.
Poza tym - jak to jest ciężka muzyka, to ja zostanę Eskimosem-pustelnikiem :) Ten motyw wręcz uskrzydla. Kiedy było Requiem, w niedzielę? A ten temat cały czas "za mną chodzi".
Hej, "Requiem dla snu" będzie na AleKino 24 września pon. godz. 01:10 oraz powtórka 03 października