PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684208
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Zakończenie..

ocenił(a) film na 9

Nie wiem, co mogę napisać o tym filmie; wydaje mi się, że wszystko zostało już powiedziane i wyjaśnione...
Dręczy mnie jednak sama końcówka, a dokładnie to, czy bohaterowie zdali sobie sprawę z tego, co zrobili z własnym życiem? Myślę, że w przypadku Harry'ego i Tyrone'a tak właśnie się stało, oni już wrócili z tej "długiej podróży"... A Sara i Marion?

ocenił(a) film na 10
Ni_ma

Cóż, Sara raczej wegetowała na psychotropach do końca, niestety nie sądzę, żeby wyszła ze szpitala. A Marion... nie wiem, czy was też to uderzyło. W ostatniej scenie, kiedy Marion kładzie się na kanapie, ona... uśmiecha się.

I przy okazji, czy ktoś może mnie oświecić? Co robi Tyrone w więzieniu?

ocenił(a) film na 9
Whisky_

Chodzi ci o końcową scenę czy co on w ogóle tam robi?

Whisky_

kiedy harry i tyrone jechali na florydę to wydała się sprawa z ręką harrego, więc tyrone zawiózł go do szpitala. dlatego był tak często pokazywany, widać, że rozgląda się w napięciu. wiedział już, że lekarze powiadomią policję, kiedy zobaczą, że harry ma ranę od kłucia, co jest jednoznaczne z tym, że ćpa. no i dlatego też, jak lekarz zobaczył tą ranę zabrał ze stolika jakieś leki, bał się po prostu, że harry jest uzależniony na maksa i może nawet w szpitalu brać to, co mu wpadnie do ręki. przyszła policja i zabrała ich obu - wiadomo, za handel i branie narkotyków. tylko potem harrego stan się pogorszył i był w szpitalu, a tyrone został w więzieniu.

ogólnie film jest dobry, jeśli się widz zaangazuje i skupi na nim, to serio ten obraz boli. ja jestem w szoku, ale też nie do końca, bo oczekiwałam czegoś więcej. ale to też trochę moja wina, bo jednak się zbytnio nie skupiałam. tak czy siak daję 8.

Whisky_

Tak, ja zauważyłam, że się uśmiecha. Dostała dragi, więc jest szczęśliwa. Bardzo smutne. I naprawdę trudno powiedzieć, że to film bez przesłania.

ocenił(a) film na 8
Ni_ma

według mnie chodziło przede wszystkim o to, że wszyscy bohaterowie tego filmu poszli na dno, każdą niby inną drogą, ale w sumie tą samą ścieżką pt. uzależnienie i sam koniec filmu to byłaby tylko kropka nad i.