Każdy prawdziwy fan Capcomowskiej serii zgodzi się ze mną, iż kolejny film RE będzie li tylko marną podróbą wielce szacownego klasyka znanego Nam z ekranu monitora, bądź TV. Pytanie tylko; jak bardzo będzie to zły film? Jakimi mocami tym razem będzie władała Alice? Czy będzie chodzić na rzęsach tyłem do przodu, jednocześnie strzelając i robiąc salta? A może będzie strzelała laserem z oczu jak Godzilla? A może zstąpi do czeluści, pocznie dziecko z szatanem, a następnie zje płód(wyciągając go przez pępek) i stanie się wszechwładna carycą świata ciemności, gromiącą całą populację zombiaków jednym skinieniem włosa łonowego? Czy Kat Majini okaże się miłosierna pipką, jak filmowy Nemesis? Czy Wentworth Miller odkryje gejowskie oblicze Chrisa i ochajta się z Weskerem?
Strach się bać!
Porażka. To jest tak dziecinne, że gdyby istniała na tym świecie sprawiedliwość, to tych co się bezmyślnie bawią na forum w takie głupoty powinni dostać bana przynajmniej do skończenia 13 lat i zaliczeniu testu na inteligencję na co najmniej 80 pkt... A tak to trzeba znosić dzieci neo, zaśmiecające bazy danych...
Sorki coś przeskoczyło mi na kompie.Oto właściwy wykres:
______________________________________L_I_P______________ _____________________________________
________________________________________I___________ _____ _______BoyVe__________________________
________________________________________I___________ ______AliceJ_________________________________
________________________________________I___________ ____Jill Valentine_____________________________
________________________________________I___________ _____ ______________________________________
________________________________________I___________ _____ _______________________________________
______________________________________L_I_P______________ _____________________________________
________________________________________I___________ _____ _______BoyVe__________________________
________________________________________I___________ ______AliceJ_________________________________
________________________________________I___________ ____Jill Valentine_____________________________
________________________________________I___________ _____Jill02 __________________________________
________________________________________I___________ _____ _______________________________________
_________________________________L_I_P______________ _____________________________________
___________________________________I___________ _____ _______BoyVe__________________________
___________________________________I___________ ______AliceJ_________________________________
___________________________________I__________ _ ____Jill Valentine_____________________________
___________________________________I___________ _____Jill02 __________________________________
___________________________________I_____________________nefil2154______________ ________________
Hm.... ostatni raz w takie gierki bawiłem się.... czekaj czekaj... w podstawówce? Więc wybaczcie, ale nie mam zamiaru :) Co za różnica kogo będzie więcej? Nawet choćby fanów filmu było 3 724 946 911, to i tak nie sprawi że ten film będzie lepszy. Gra powstała aby zapoczątkować nową erę horrorów... natomiast film powstaje, ponieważ panu Andersonowi widocznie brakuje kasy... dlatego chce wykorzystać chwytliwy tytuł i być doceniony przez osoby które albo w grę nigdy nie grały, ale o niej słyszały... albo w grę grały ale jej nie rozumieją...
To raczej mialo byc ala western a nie podstawowka tak jakos wyszlo. Nie chodzilo mi by jakies staty prowadzic tylko ciekawi mnie do czyich tematow nie tworzyc postow by uniknac kolejnych zgrzytow i jak napisalem by nie wchodzic sobie na wzajem w droge choc rozsadniejsze bylo by tworzenie nowego tematu "Kto za a kto przeciw", ale po co spamowac. A w gre gralem tj wszystkie czesci z psx + 5 na x360 i rozumiem i moga byc - dla wyjasnienia: nie przepadam za tym typem gier.
(wybaczcie za bledy w poscie - nie posiadam polskich znakow w systemie)
No to przecież widać w tym wątku kto jest za a kto przeciw :D A możesz nowy temat utworzyć :p To nie jest spamowanie bo po to jest to forum. Ciekaw jestem ile tematów będzie tutaj po premierze. Wtedy chyba dopiero zaczną się "zgrzyty" :]
Jak pewnie wszyscy zauważyli dało się... Nemmy stał się szlachetny, a pomyśleć, że w grze nawet truchło bez kończyn chciało jeszcze Cię zabić. To był prawdziwy Nemesis! Z tego co tu czytam też mnie to boli i zgadzam się z Tobą... niestety wydaje mi się, że Ci ludzie nie mają bladego pojęcia o czym jest gra i jaki ma klimat, skoro uważają, że film jest lepszy... ach te zabłąkane duszyczki.
Cieszy mnie natomiast to, że jest jeszcze kilku prawdziwych fanów serii i to wam się chwali. Pozdrawiam
Ja film obejrzę ale nie nastawiam się że to będzie HIT :P Nie wiele ma wspólnego z grą bo fabuła filmu idzie własną ścieżką.
1 część była ok 2 nawet nawet choć Nemesis jako terminator i posłuszny jak chłopczyk... no cóż przesadzili a 3 ... o rany to było nieporozumieniem ale za totalną szmirę filmu nie uznałem choć były duże nieścisłości np. Jill Valentine hmm była w 2 a w 3 nima jakby się rozpuściła a w tej części chętnie zobaczę konfrontację Weskera z Alice i mam nadzieje że to będzie koniec tej serii i powstanie reeboot RE który podajże ma powstać.
Przykre jest to że filmy na podstawie gier nie mają zbyt dużego polotu ...
Jak można wogólę tą kaszankę porównywać ze scenariuszem z gry. W grę pierwszy raz zagrałem chyba w 1996 roku i w sumie gram w serię do dzisiaj choć RE4 i RE5 to już nie to samo. Resident Evil 1/Remake to jest gra wszechczasów dla mnie. Zarówno jeśli chodzi o klimat, muzykę, grafikę (Remake), ogólnie wszystko. Nie mogę pojąć jak można było tak spatolić scenariusz filmu, który powstał na podstawie czegoś tak doskonałego jak seria gier RE. Nie mówię tutaj, że miało być wszystko tak samo jak w grze (choć podobnie, z małymi zmianami pewnie nikt by się nie obraził a wręcz przeciwnie). Kto powymyślał te denne postacie? Przecież w grze postacie były niesamowite. Widzieliście pewnie film "Silent Hill" nie jestem szczególnie fanem tej gry ale film jest naprawdę udany i odwzorowano klimat znany z gry, postacie są niemal te same, trochę zmieniono je (płeć, sposób śmierci). Film odniósł spory sukces i chyba jako jedyny na podstawie gry jest wychwalany przez fanów serii gier. Połowa tutaj wypowiadających sie to pewnie młode osoby, które albo wogóle nie grały w grę (mówię o części 1-3/ew.CV bo te tylko uważam za ten prawdziwy RE) bądź grały ale z przyczyn czasowych gra nie mogła ich zachwycić (nie ta grafika jak na te czasy oraz rozwiązania). Mam prawie 30 lat, grałem w trochę gier w życiu, szukam takiej do dzisiaj jaką jest RE1/Remake ale znaleźć nie mogę, żadna gra już teraz nie ma tyle miodu pomimo grafiki i innych fajerwerków tymbardziej ubolewam, że film jest tak słaby. Żałuję, że to fanów RE spotkał taki zawód bo fani Silent Hill napewno nie są tak rozczarowani. Nie będę się spierał z osobami, które zaczynały od filmu a nie od gry lub grały w :4, 5-tke a nie znaja początku serii bo to nie ma sensu. Film jest zdecydowanie dużo gorszy, grając w grę dużo bardziej się można wystraszyć, poczuć klimat filmu niż w samym filmie. Dla tych, którzy nie widzą o czym mówię to polecam: Nintendo Gamecube - Resident Evil Remake- Słuchawki, zgaszone światło i wtedy przyrównać wrażenia z gry do filmu.
Jedynym dobrym filmem RE jest Capcomowska produkcja Resident Evil: Degeneration.
Az sie wlos jezy jak czytam posty niektorych debili ktorzy oceniaja cos co jeszcze nie wyszlo. Belze Boobies moze ty jestes pipka gejowska ktory nie potrafi znalezc sie w spoleczenstwie, gdzie to "inni" sa dyskryminowani przez normalnych ludzi, i dlatego siedzisz w domu i pierdolisz jak potluczony wszedzie gdzie nie wejdziesz bo nie masz co robic? Ja wam cos powiem Trolle niedorobione nudzi wam sie ? To Idzcie sie leczyc na glowe i zrobicie cos pozytecznego bo jak narazie to wkurwiacie wszystkich dookola.
gorhand
Istnieje coś takiego jak wolność słowa, która pozwala nam wszystkim ,,pierdolić jak potłuczonym wszędzie gdzie nie wejdziemy".
A na koniec i ja Ci coś powiem : jesteś tak głupi że hej... jak Twoi starzy pojechali kupować kolorowy telewizor to się pytałeś jaki kolor wezmą...
Ja się pytam co się tu dzieje?! Jaki znowu podział na fanów gry i filmu?! Przecież każdy człowiek który potrafi jako tako myśleć, dobrze wie że gdyby nie było GRY Resident Evil to nie powstał by FILM!! Ogólnie film mi się bardzo podoba, ale po tym co ostatnio zobaczyłem to powinien mieć trochę inną nazwę, gdyż niewiele ma wspólnego z grą. No ale cóż, my już nic nie zdziałamy, szczególnie że już powstała 4 część. Poza tym po kiego grzyba zaczynają się już wyzwiska?! Co wam to da? Bo problemu w ogóle to nie rozwiąże!
Mogę powiedzieć jedno i raczej większość osób się ze mną zgodzi. Film żyje zupełnie innym życiem niż gra, oby dwie rzeczy różnią się olbrzymią ilością szczegółów i prawdopodobnie już NIC tego nie zmieni! Może i to nawet lepiej...
Z góry przepraszam za post pod postem, ale minął mi czas na edycje postu...
A więc dodam coś co miało znajdować się w poście powyżej:
@penetrator1981
Oj zdziwiłbyś się, Silent Hill to jest jedna z moich ulubionych gier. Niestety film o tym samym tytule co ten klasyk to gniot i tyle. Cieszę się że wyszła tylko jedna część tego filmu...
Silent hill mówisz ... Silent hill 2 w kinach już w 2011 :) ... http://www.filmweb.pl/film/Silent+Hill+2-2011-395846
gorhand "...moze ty jestes pipka gejowska ktory nie potrafi znalezc sie w spoleczenstwie, gdzie to "inni" sa dyskryminowani przez normalnych ludzi, i dlatego siedzisz w domu i pierdolisz jak potluczony wszedzie gdzie nie wejdziesz bo nie masz co robic? Ja wam cos powiem Trolle niedorobione nudzi wam sie ? To Idzcie sie leczyc na glowe i zrobicie cos pozytecznego bo jak narazie to wkurwiacie wszystkich dookola."
BelzeBoobies jesteś zajebisty :D jestem ogromnym fanem Resident Evil mam wszystkie gry z tej serii, ale filmy to już są tak beznadziejne że ja pierd... :)