PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128710}

Ruchomy zamek Hauru

Hauru no ugoku shiro
2004
8,0 119 tys. ocen
8,0 10 1 118954
7,4 35 krytyków
Ruchomy zamek Hauru
powrót do forum filmu Ruchomy zamek Hauru

Musze powiedzieć że mi się bardzo podobał.Szczególnie Hauru(hihi,znajcie moje zboczenia XD).
Film dla każdego o jak ktoś naprzykład chce odpocząć od durnych shojo,albo jakiś fanserwisowych komedii ;/
Ode mnie 10/10 oczywiście.Ale powiedzcie mi jedo...w ostatniej scenie jak Hauru i Sophie się tulili pocałowali na zamku to czemu Sophie pomimo tego że wróciła do normy(znaczy odmłodnniała),ale nadal miała siwe włosy zamiast brązowych??O co chodzi>?Czy to tylko taki kaprys animatorów?

ocenił(a) film na 10
Miyuki-chan

włosy i hauru i sophie się zmieniły jako symbol ich wewnętrznej przemiany, hauru powiedział że "błyszczą jak tysiąc gwiazd"

ocenił(a) film na 9
nofree

moglbys/moglabys mi powiedziec czemu nieraz sophie byla mloda a pozniej znowu byla babcia. . ine zrozumialam tego

ocenił(a) film na 10
JustyxD

była raz stara a raz młoda przez zaklęcie wiedźmy, ja zrozumiałam to tak, iż jej zmiana następowała wraz ze zmianą postrzegania siebie, uważała siebie za brzydką i niepotrzebną=wtedy była stara, młodniała kiedy była szczęśliwa i zakochana, młodnieje już kiedy w łazience wychodzi na balkon i woła:Kalcifer to twoje dzieło?