PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128710}

Ruchomy zamek Hauru

Hauru no ugoku shiro
2004
8,0 119 tys. ocen
8,0 10 1 118954
7,4 35 krytyków
Ruchomy zamek Hauru
powrót do forum filmu Ruchomy zamek Hauru

Film mnie zachwycił :) Obawiałam się polskiego dubbingu ale ten okazał się całkiem niezły :)
Hauru był bardzo sexy :D

ocenił(a) film na 10
Annemon

Ja oglądałem bez dubbingu i też był świetny! Po prostu rewelacja. Jeszcze nie oglądałem tak rewelacyjnego filmu animowanego. Grafika świetna, no napewno są filmy z lepszą. Ale najbardziej w tym filmie liczył sie dla mnie scenariusz. Przekaz olbrzymi. Poprostu świetny 10/10. I to nie przelewki jak do tej pory oddałem razem z tym filmem tylko dwie 10. To samo mówi za siebie.

ocenił(a) film na 10
malyadik

Polecam ci zatem "Spirited away". Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Annemon

Dzięki sprawdziłem tytuł i wygląda zachęcająco. Już zaczynam szukac tego filmu. Napewno obejrzę! Dzieki.

ocenił(a) film na 10
malyadik

... a potem zabierz sie jeszcze za Mononoke Hime, Porco Rosso, Laputę, Kiki's delivery serice, Naushikę i kilka innych tytułów z Ghibli. Z resztą juz niedługo wszystkie będą wydane na DVD przez Monolith Plus. Ale poki co w Polsce z tego studia mozna dostać tylko: Mononoke Hime, Spirited Away i Cat Returns ("Narzeczona dla kota").

ocenił(a) film na 9
Annemon

jakoś miałem zawsze negatywne nasatwienie do mangi ale ten film nawet w wersji Japońskiej poprostu mnei zachwycić poprostu Scenariusz rewelacja:]:]:] takiej bajki jeszcze nie ogladałem