PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=348754}

Ryś

2007
4,3 32 tys. ocen
4,3 10 1 32309
4,1 14 krytyków
Ryś
powrót do forum filmu Ryś

Podczas wczorajszej projekcji i wszechogarniającej mnie żenady zapamiętałem jeden cytat , który wejdzie na stałe do mojego słowniczka :
" Dobrze jest że ktoś ma dobrze - i bardzo dobrze " . Oprócz wspomnianego wart uwagi był też ten wypowiadany przez naseksualizowaną Anne Korcz - " Zdjemij mundur , zachlapiesz krwią , niedopierzesz " .
I to chyba dwa główne pozytywne odczucia podczas projekcji Rysia .
Szkoda tak wielkich aktorów do tak marnego filmu , zresztą samymi sprzątaczkami - uwagi się nie przykuje .

ocenił(a) film na 2
Alexanderrr

Mi się podobały 2 teksty:

"-Gdyby nie PZPR, to tu by był ZSRR" ;D

i rozmowa z człowiekiem, który miał serce przeszczepione od krowy .

Ogólnie to film nie śmieszny, kiepskie żarty, troche poprawia humor, ale w porównania do takiego "Dnia świra" to SYF!

ocenił(a) film na 3
strieloqq

Do Dnia Świra to nawet nie ma tego po co porównywać bo samo porównanie byłoby niesamczne .
A mi się poprawił humor gdy pomyślałem sobie o minach ludzi wychodzących z kina i ich reakcje po tym jak wydali 15 zł na film .

ocenił(a) film na 2
Alexanderrr

"niesmaczny" to jest twój avatar ;]

Film zasługuje na mocne 4

ocenił(a) film na 2
strieloqq

Tfu, na 2. Źle kliknąłem na keybordzie :P

ocenił(a) film na 3
strieloqq

Film próbuję podszyć się pod kultowe już wcześniejsze części .
Tak jak pisałem , zatrudnienie topowych aktorów , Piotra Rubika jako człowieka odpowiedzialnego za muzykę czy też zrobienie mu mega-wielkiej reklamy , raczej nie pomogło .
Rzadko zdarza mi się krytykować polskie produkcję , ale tą niestety musze . A odnośnie mojego awatara - myślę że to nie miejsce na takie uwagi ale pozdrawiam ;-)

Alexanderrr

A ja gdy byłem na tym g*wnie w kinie, to wszyscy wokół się śmiali. Nawet z sali wychodzili zadowoleni, nie wyglądali (niestety) żeby żałowali pieniędzy wydanych na bilety.

ocenił(a) film na 1
tromba007

Ja miałem to nieszczęście, że mnie zaciągnęli na ten film ze szkolną wycieczką... Ale postanowiłem dać temu czemuś drugą szansę, bo a nuż widelec to ja niedorosłem do tego typu filmów? Całe szczeście byłem w błędzie i film okazał się jeszcze bardziej denny niż te kilka lat temu, gdy oglądałem go w kinie. Tym starał się naśladować Bareję, ale system nie ten, humor nie ten... A porównywania Rysia do Dnia Świra to jak porównywania Komandosa i Bordeaux - niby kwestia smaku, ale pierwsze to takie winko żeby wypić, rzygnąć i zapomnieć, drugie się smakuje powoli i dokładnie :P

ocenił(a) film na 3
Malakhai

Kilka lat temu oglądałeś go w kinie?
Chciałbym mieć taki dar, możliwość oglądania w kinie nawet najgorszych gniotów, byle kilka lat przed premierą... :D