PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=348754}

Ryś

2007
4,3 32 tys. ocen
4,3 10 1 32309
4,1 14 krytyków
Ryś
powrót do forum filmu Ryś

Film "rewelacja" :-). W 2 tygodnie po premierze juz w gazecie na dvd z DTS!. Kupicie? Moim zdaniem nie warto gdyż w TV bedzie za poł roku, a potem co miesiąc wałkowany do znudzenia.?

Gigacz

Ja chyba kupie !! Film warto oglądać a przy okazji bede miał hymn
Ogniska Muzycznego !!

Jacek_Wrobel

Niom opłaca! Hehe

ocenił(a) film na 8
Gigacz

a z kad to wiesz czy to pewne ze bedzia na dvd?? Bo jak tak to nie ide do kina

ocenił(a) film na 1
Gigacz

Jacek Tym <-- czy ty przypadkiem nie kręciłeś tego filmu, że sie tak tym filmem podniecasz?

Gigacz

dobra ściema:////
heh,lol dupku
nie dajcie sie nabrac

adamru

Jakis ziomek juz sie nabrał. Racja, moze nie za miesiąć ale za 2 (góra) Polskie filmy zawsze krotko po premierze daja w gazetach po to kichy!! dlatego ich niue ogladam. jedyne dobre to "Ogniem i Mieczem" "kiler" i "Show" nic wiecej! a film napewno w ciagu najblizszych miesiecy znajdzie sie w gazecie!!

Gigacz

No prosze jaki fantastyczny krytyk filmowy się znalazł :D :D :D Stary jak Tobie się "Show" podobał to mogę tylko załamać ręce i zacząć modlić się o Twoje zdrowie psychiczne... hmmm... albo lepiej zawołam księdza żeby odprawił egzorcyzmy. No o "Ogniem i Mieczem" to już w ogóle nie wspaminam... dno i pięć metrów mółu (a jednak wspomniałem :D) Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

haddad

mi też sie Show podobał:D
...
...
...

adamru

Mówisz serio? o maryjo przenajświętsza :/

ocenił(a) film na 1
haddad

każdy lubi to co lubi a ty k**** nie bluzgaj innych za to że lubią coś innego niż ty, trochę dorośnij

napster666

Obrońca uciśnionych? No extra :D W dorosłym życiu wypadałoby mieć choć odrobinę gustu i dobrego smaku.... ale fanów "show" chyba to nie dotyczy

Gigacz

Jasne, że kupię ... Aż dziwne, że do gazety dołączają ... Przecież niedawno premiera była ... =]

olaaa_kg

A czy "Show" był zły? Chyba jeden z niewielu poslkich filmow bez odniesień do polityki...a ze nie odniósł ogrooomnego sukcesu to nie znaczy ze kicha!

A "Ogniem i Mieczem" było znakomite"

Ale cos..... jak ktos oglada filmy tylko o drechach i ziomalach.... to nie wnikam......

Gigacz

Dobra, koniec kłotni o ten "Show" bo tak można w nieskończoność... A widzeliście takie filmy jak "Superprodukcja" czy "Rób swoje ryzyko jest twoje"?

Gigacz

...a filmów o drechach i ziomalach nie nawidzę ;D

ocenił(a) film na 9
haddad

Mam takie pytanie, haddad: Czytałeś może taką grubą książkę (zwykle wydanie dwutomowe) "Ogniem i mieczem" takiego pana Henryka Sienkiewicza(wiem trudne nazwisko)?
Jak nie to stul pysk, zamknij się w czterech ścianach i podniecaj się swoją "Superprodukcją" a nie wypowiadaj się o filmie Hoffmana!

Soja

..."Ogniem i mieczem" - czytałem czytałem - ale ekranizacja niestety do bani- poza tym tak zwani "wielcy" reżyserzy jak widać po tematach których sie chwytają, płodne lata mają już dawno za sobą- w ich przypadku to nie taka wielka sztuka dostać kasę na film, który przez to że należy do tzw. kanonu lektur szkolnych, ma zapewniony w 100% zwrot zainwestowanych środków...bo szkoły na to pójdą- aaale górnolotne i wysublimowane podejście- rzeczywiście godne panów "H" czy też "W". Zabawne jest oglądanie po raz n-ty teatralnych aktorów, kórzy w filmie grają właśnie jak w teatrze- przesadzone grymasy bólu itp. na porządku dziennym- słabe umiejętności władania białą bronią, czego nie ratuje nawet montaż( pewnie niewielu się chciało w tym podszkolić). Ogółem to ciężko jest zrobić dobrą ekranizację jakiegoś tytułu i zazwyczaj można się rozczarować gdyż wyobraźnia w czasie czytania tworzy o wiele bardziej ekscytujące obrazy...

ocenił(a) film na 9
mchomik

Fakt w "Ogniem i mieczem" nie wszystko było idealne(nijaka Scorupco i Zamachowski mający się do Łomnińskiego jak traktor do ferrari) ale nie można powiedzieć że to było do bani. Mimo usilnych starań nie znalazłem w polskim kinie komercyjnym ostatnich powiedzmy 15 lat nic lepszego. Jak na polskie warunki to ten film jest aż za dobry.

ocenił(a) film na 7
Soja

Wracając do tematu: to ściema. Pewnie będzie to płytka z jakimiś wygaszaczami, tapetami i filmikami...