Ten Film to mistrzostwo Polskiego kina ostatnich lat... W genialny sposob Tym pokazuje otaczajaca nas rzeczywistosc, pelna absurdow... Teksty jakimi sypia bohaterowie filmu Tyma powalaja... "panu prezesowi tylko glowy w dupie"... Warto przemyslec ten film a nie bezmyslnie komentowac, cos czego sie nie rozumie:))
i widzisz Grubciu, Twe zycie jest jak to jablko... na wierzchu skorka a pod spodem... Drogi KolEGO TEN TEKST MNIE POWALA--- T A K!! a reszte to owszem, wszystko ale w Londynie...
Już męczą mnie marne prowokacje ze strony pseudointeligentów. Jeśli komus się film podoba, a usłyszy o nim złą opinię to zaraz gadki o wybuchach, fanach bezmyślnego kina, niezrozumieniu filmu itp. Ludzi ile można być takimi debilami? Nie zwracam się oczywiście do wszystkich, ale do tych którzy robią w ten sposób. Przecież połowa tego forum to same bzdury i właśnie gadanie w podobnym stylu.
jam nie jest pseudointelektualista:) wyrazilem swoja opinie... niezgodzilem sie z innymi, ktorzy krytykowali film... lecz w przeciwienstwie do Ciebie nie obrazilem ich... poniewasz mam ogromne poczucie humoru i slowa jakie zostaly uzytepod moim adresem sprawiaja mi wiecej radosci niz smutku, dziekuje Ci za chec odpowiedzenia na moj temat. Masz racje, byla to prowokacja....N O T!! dodam na koniec: Trzeba troche wyluzowac, Jesli kogos urazilem moja opinia PRZEPRASZAM:) A tak poza Tym mam na imie Rycho:))
Niestety przy calej domniemanej glebi tego filmu Tym zlamal podstawowe prawo komedii - 'rozsmiesz mnie i rob co chcesz'. Pelno w filmie aluzji, cytatow, parodii - ale TEN FILM NIE SMIESZY. I dlatego jest zly.
Przeprowadzałeś badania opinii publicznej ?
Jeśli piszesz takie rzeczy na forum to postaraj się być bardziej obiektywny. Jeśli film nie śmieszy 99% osób to dlaczego ma średnią powyżej 5 ?
przepraszam, nie powinienem podawac danych liczbowych, nie pracuje w obop :) jednak przytlaczajaca wiekszosc komentarzy, i to nie tylko na filmweb, jest negatywna, roiwniez wiekszosc recenzji jest bardzo krytyczna w stosunku do "rysia: ...poczytaj troche :)
nie wiem czy sie troche orientujesz, ale ocena filmu na filmweb na poziomie 5 to bardzo slaba ocena..., a ocene zawyzyly i tak oceny czastkowe osob tak zawzietych w obronie tego filmu, ze bezkrytycznie podawaly mu ocene 10/10
przepraszam, nie powinienem podawac danych liczbowych, nie pracuje w obop :) jednak przytlaczajaca wiekszosc komentarzy, i to nie tylko na filmweb, jest negatywna, roiwniez wiekszosc recenzji jest bardzo krytyczna w stosunku do "rysia: ...poczytaj troche :)
nie wiem czy sie troche orientujesz, ale ocena filmu na filmweb na poziomie 5 to bardzo slaba ocena..., a ocene zawyzyly i tak oceny czastkowe osob tak zawzietych w obronie tego filmu, ze bezkrytycznie podawaly mu ocene 10/10
Dokładnie.
Do tego chodziło mi o to aby nie pisać takich głupot typu "Gówno" czy "Nieśmieszny film" tylko WEDŁUG MNIE gówno.
WEDŁUG MNie film był bardzo śmieszny , i bawią mnie również wypowiedzi typu " W kinie śmiała się cała sala , widać mało mądrych jest ludzi w tym kraju" - czyli moje zdanie jest jedyne słuszne , wszyscy którym się podobało to prymitywy którzy śmieją się z kloaczynych żartów. Cóż , nie każdy może być geniuszem tego narodu.
Rewelacyjne jest również pokazywanie słynnej już sceny z wibratorem jako szczyt prymitywizmu Tyma... a ta scena nie jest taka głupia na jaką wygląda i Tym specjalnie ją tam umieścił , aby coś udowodnić - że można przekazać coś istotnego nie siląc się na inteligentne dowcipy przy których elita będzie płakała ze śmiechu. Albo scena z sikającym Saprykiem - mądre to i śmieszne - ale "kloaczny" dowcip , oj to już Tym zszedł na psy. A kto pamięta kilka genialnych skeczy Dudka które wcale takie silące się na ambitość nie były - były proste , swojskie , śmieszne i inteligentne. A teraz mamy noworosłych inteligentów - " scena z odniesieniem do klasyki polskiej komedii - nawiązanie do rejsu , był jedynym jasnym punktem tej kompromitacji Tyma" no doprawdy
I proszę nie jeździć po Tymie że się poniżył , bo tego nie zrobił , rośmieszył przynajmniej jedną osobę ( a pewnie i więcej) a to już dobrze. A że niektórych osób wogóle nie miał zamiaru rozśmieszać to tylko dobrze o nim świadczy.
nie martw sie kolego! Nie jesteś sam... mnie Tym też rozśmieszył i moich znajomych Bezmuskih Jetich, których smieszą żarty na poziomie wiejskiego gimnazjum również... A tak po za Tym... D Y S T A N S- L U D Z I E!! Dystans do Siebie i Całego Otaczającego Was/Nas Świata!!
Dystans dystansem, ale od wiejskiego gimnazjum to ty się odczep Panie Szlachta z gimnazjum miejskiego. Jak ja nie cierpię używania słowa wieś i wiejskie w kontekście w jakim szanowny Pan Miastowy Inteligent go użył. Bo już nie można powiedzieć kiepskie ani podrzędne. Oczywiście, że nie! Że niby wiejskie to gorsze, prymitywne i prostackie. Rzygać mi się chce jak idę ulicą w Łodzi i rodowy mieszczanin z Bałut leży zaszczany i zarzygany na przystanku. Rzygać mi się chce jak widzę kulturalną miejską "młodzież" z czwartej klasy podstawówki przeklinającą w tramwwaju i na ulicy, że aż uszy więdną, albo brudną, obdartą i zasmarkaną ale lepszą od wieśniaków bo oni są z miasta. I niby w czym te wasze miasta lepsze od wsi pytam się?? Ja już rozmawiałem z paroma ludźmi na ten temat i mówiłem, że mnie obraża takie słownictwo. I tłumaczyłem, że w słowie wieśniacki rdzeniem jest wieś, ale niektórzy uważają że nie ma to najmniejszego znaczenia, i że wszyscy wiedzą co znaczy wieśniacki, i że nie ma ze wsią nic wspólnego. Nic bardziej mylnego.
P.S. Przepraszam, że mnie trochę poniosło ale dzisiaj nie jestem w najlepszym nastroju.
Drogi kolego... mam 21 lat z czego 21 lat spedzilem w malej wiosce, w ktorej mieszkam i bede zawsze mieszkal, bo nie wyobrazam sobie innego miejsca by spedzic reszte mojego zycia. Jesli chodzi, o moje porownaie do wiejskiego gimnazjum moge uzasadnic je tym, ze przez 8 lat chodzilem do wiejskiej szkoly podstawowej i zarty oraz zachowanie niektorych nie bylo najwyzszych lotow. Zgadzam sie z Toba, ze w miescie zdarzaja sie takie elementy, ktore powoduja smutek na twarzy mieszkancow. Myslisz, ze na wiosce jest inaczej?? Kazdego dnia ide rano do sklepu i wiedze, jak o godzinie 7.32 grupa pijanych ludzi siedza na chodniku i uzalaja sie nad soba (nie raz widzialem ich zarzyganych), Boli mnie jak stoje pod Wiejska Szkola i slysze odzywki mlodych ludzi do siebie. Masz racje, w tym ze nie powinienem uzywac slowo WIEJSKIE... bo moglbym zarowno uzyc slowa MIEJSKIE. Nie chodzilo mi o obrazanie... nie jestem z tych, ktorym sprawia to przyjemnosc. Nie jestem rowniez inteligentem- za to moglbym sie nawet obrazic do Szlachty jeszcze mi dalej. Jestem szarym Wiesniakiem i zawsze nim bede. POKOJ CZLOWIEKU!! BLESS!! AND LOVE IS ALL AROUND!!
Spokojnie, nie chciałem nikogo obrazić ani urazić :) Napisałem w P.S. że miałem kiepski dzień, po prostu mnie poniosło ;) Ja pochodzę z małej wioski z 28 domami. W Łodzi mieszkam w akademiku ;) Po prostu bardzo denerwuje mnie używanie słowa wiejski na codzień w takim kontekście w jakim jest używane. Zwłaszcza przez ludzi prezentujących poziom opony od ciągnika, a uważających się za nie wiadomo co bo oni są z Łodzi ;) (jak ktos widział w jakim stanie jest znaczna część ciągników na wsiach to wie o czy mówię ;) ). Przepraszam za to, że Cię uraziłem i postaram się tego więcej nie robić ;) Pozdrawiam Cię serdecznie i jeszcze raz przepraszam :)