PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=348754}

Ryś

2007
4,3 32 tys. ocen
4,3 10 1 32309
4,1 14 krytyków
Ryś
powrót do forum filmu Ryś

Rozumiem że może wam się nie podobać poczucie chumoru (dla mnie osobiście Śpiewający jąkała i telewizja witraż, są genialne), ale nie możecie krytykować gnialnej karykatury naszej ojczyzny, osobiście wychodziłem troche przygnębiony wizją Polski w tym filmie, ten film to kronika współczesnej Polski, za 20 lat będziecie wspominać te czasy oglądając obraz tyma. Dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 10
Pan___Kracy

Popieram cię. Komunizm sam w sobie był śmieszny - nie trzeba się było bardzo starać żeby go ośmieszyć - wystarczyło pokazać codzienne sytuacje. Z demokracją trochę trudniej, chociaż jaja w kaczogrodzie sotatnio mamy niezłe. Szkoda że Tym nie zrobił komedii o Giertychu i jego genialnych pomysłach - a swoją drogą to był taki odcinek Simpsonów, w którym nagle w szkole zastąpili ewolucjonizm kreacjonizmem, tak się zastanawiam czy ojciec naszego ministra edukacji na ten pomysł wpadł sam, czy właśnie z tego serialu zaczerpnął inspirację. Przykłady można mnożyć. Pozdrawiam.

redy2domn8

a co to jest 'chumor' ?

Matury z amnestii już nie ma.

ocenił(a) film na 1
May_morning

jeszcze w tym roku jest:] jestem przedstawicielką tego wyjątkowego rocznika, który będzie pisał niekonstytucyjną maturę...;]

ocenił(a) film na 1
redy2domn8

Film jest przeładowany!
To taki skrót ostatnich lat, ale jest tego za dużo.

ocenił(a) film na 1
Pan___Kracy

Że to niby jest genialna karykatura Polski? Dla mnie to zwykłe odcinanie kuponów od sukcesu Misia...wiem, że Tym podkreślał, że to nie ma byś Miś 2 ale ja tak jak podejrzewam większośc osób poszło na niego spodziewając się dobrej, polskiej komedii, która poziomem humoru dorównuje Misiowi...a otrzymałam papke bez ładu i składu, śmieszną może w 1-2 krótkich momentach, wobec tego film oceniam na 2/10(za te wspomniane wcześniej momenty)

ocenił(a) film na 10
cureaholic

Znaczy się jak się zaśmiejesz na komedii 10 razy to dycha bez dwóch zdań będzie? A może jakby Tym podkreślił, że to nie będą "Rozmowy Kontrolowane 2" to miałby nagonkę, że odcina kupony od "Ojca chrzestnego" ?

ocenił(a) film na 1
redy2domn8

Ty naprawde nie wiesz o co mi chodzi czy tylko udajesz...nie chce mi się nawet odpisywać bo czego kolwiek nie napisze i tak przekręcisz w jakiś dziki i w ogóle dla mnie nie zrozumiały sposób...jeszcze "Ojca Chrzestnego w to wciągasz"...

ocenił(a) film na 3
Pan___Kracy

Po pierwsze to humor się pisze jak widać parę słów wstecz przez "h", a czy Pan Tym by się nie obraził czasem, widzac iz jego nazwisko napisałeś z małej litery???
Ale w sumie to masz rację, to były chyba najlepsze momenty zcałego filmu.