PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=348754}

Ryś

2007
4,3 32 tys. ocen
4,3 10 1 32309
4,1 14 krytyków
Ryś
powrót do forum filmu Ryś

po co?

ocenił(a) film na 1

Po co nagrano kontynuacje "kultowego" juz "Misia"? Przeciez od lat wiadomo ze kolejne czesci musza byc gorsze od pierwowzoru. Czy w naszej rzeczywistosci nie stac nas na cos naprawde oryginalnego i dobrego? Czy kiedys wreszcie bedzie mozna przestac sie wstydzic za poziom naszego kina i naszego poczucia humoru? Powoli zaczynam w to watpic... Moze najwyzsza juz pora na to, aby nastapila zmiana warty w polskim swiatku filmowym i krecic zaczeli mlodzi i ambitni, to nic ze pierwsze proby moga byc nieudane... lepsze to niz filmy pokroju, wywolujacego u mnie mdlosci, "Misia". Co to za dziwna tendencja do robienia kroku w tyl... zamiast gonienia za swiatem, my po raz kolejny sie uwsteczniamy do czegos co kiedys przynioslo sukces. Szkoda ze poziom naszego kina przez te kilkanascie lat sie nawet nie poruszyl...

perzynov

Mówisz, ze kontynuacje musza przynieść klape. Nie zgadzam się. Przykład ? Terminator 2 -> Wielki hit. W Polsce chociażby Kilerów 2-ch. Obecnie jesteśmy bombardowani pełną masą kontynuacji kultowych filmów no i .... ŚWIETNIE. Dla przykładu
1) Rocky Balboa - Już chyba 5ta część. Ostatnia częśc byłą słabiutka a dzisiaj Stallone ma 60 lat i co > Udało mu się zrobić realny film o Rockim. Bez przesady i dobrym podsumowującym całą serie klimacie. Dla calej seri częśc Kapitalna.
2) Teksańska Masakra - Początek i Remake 2003 - Pierwowzór był megasukcesem więc rozumując twój tok myślenia nie powinni juz nic dalej nagrywać bo i tak będzie klapa. Otóż Teksańśka Masakra z 2003 jest dla mnie najlepszym horrorem jakim widziałem (a widziałem sporo od klasyki po nowoczesne). Dla mnie przewyższa kilkakrotnie orginał, ale jest to raczej oczywiste że tak powinno byc w końcu to 30 lat póżniej zrobione. Ostatni prequel też jest bardzo dobrym filmem.
3) inne chociażby Terminator 3. Świetne efekty i klimat utrzyamny z 2ki. Dodatkowo wyjaśnione co i jak.

A co do Rysia. Jako iż nie jestem fanem MISia to może włąsnie dostane film któy mi isę naprawde spodoba. A takie opinie tylko mi udowadniaja, że w filmie jednak coś musi być, że wywołuje takie emocje :)

Wiesz to , ze tobie się to nie podoba to nie znaczy, że dla 100 innych osób nie bedzie to coś wspaniałego i niech ta 100tka ogląda go naokrągło a Ty o nim jak najszybciej zapomnij.

ocenił(a) film na 1
abjovi

Te przyklady to tylko wyjatki, wcale tez nie mialem zamiaru obrazac wszystkich pojawiajacych sie na swiecie kontynuacji, bo masz racje, trafiaja sie wsrod nich calkiem niezle. Wcale tez nie neguje tego, ze komus ten film moze sie podobac... najbardziej denerwuje mnie ta wielka otoczka i oczekiwanie jakie towarzyszy temu filmowi. Jakby to bylo najwieksze osiagniecie polskiego kina od ćwiercwieku. Dla mnie jest to kolejna produkcja na poziomie wszystkich polskich komedi. Niestety nie wszyscy maja takie poczucie humoru jak ja i musze sie z tym pogodzic;)Zal mi tylko pieniedzy ktore zostaly wydane na ten film jak i pieniedzy, ktore niewatpliwie zarobi.

PS. Terminator 3 nie umywa sie nawet do 2, nawet nie ma o czym dyskutowac:)
pozdrawiam i juz zapominam o "Rysiu"