właśnie luknąłem zwiastun fimu i...jestem załamany/ przerażony/ zniesmaczony/ rozczarowany ? "niepotrzebne skreślić", rzec by się chciało.
O ile byłem zagorzałym zwolennikiem dwójki "Misia" do tej pory, ba nawet przepowiadałem oponentom jego sukces, o tyle teraz, oczywiście na razie tylko na podstawie zwiastunu, zmieniam całkowicie zdanie, i zapowiadam klęskę !! Myślałem, że S.Tym będzie jedynym godnym i z odpowiednim warsztatem, który jest w stanie pociągnąć dzieło Barei, ale najwyraźniej przeliczyłem jego możliwości. Styl dowcipu trąca sztucznością, bo ewidentnie mu nie wyszło połączenie atmosfery obecnych czasów z humorem a"la "NIkoś Dyzma". TRAGEDIA się zapowiada, krytycy i fani "Misia" zjedzą Tyma niemiłosiernie. Amen
rzeczywiście zwiastun nie zapowiada rewelacji, żarty są jakieś takie bardzo sztuczne + serialowe aktorki, wolę kolejny raz obejrzeć Bareję
z drugiej strony to dobrze że pan Tym podjął się zrobienia komedii, bo ostatnio z polskimi filmami rozrywkowymi było cieniutko (wyjątek to Z.F. Skurcz)
....gdyby to był zwiastun jakiejkolwiek komedii...innej, nie nawiązującej do "Misia", i "Rozmów kontrolowanych", gotów byłbym nawet stwierdzić, że zapowiada się w końcu na dobrą komedię, ale....nie !!! nie tego się spodziewałem w przypadku kontynuacji LEGENDY, może film się okaże nieco lepszy niż to co widac na zwiastunie
jeszcze mnie nachodzi taka refleksja, że może jak była premiera "Rozmów..." odczucia były podobne, czyli początkowe rozczarowanie ??? nie wiem, bo nie pamiętam, miałem wtedy z 11 lat, w każdym razie, najbardziej dziwny w tym zwiastunie wydaje się właśnie Tym, ale może oczekiwania było za duże...? cóż, film się obejrzy i dopiero wtedy będzie można wydać pełna opinię