PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9418}

Sędzia Dredd

Judge Dredd
1995
6,2 37 tys. ocen
6,2 10 1 36563
4,8 19 krytyków
Sędzia Dredd
powrót do forum filmu Sędzia Dredd

+++

użytkownik usunięty

Film jest naprawdę świetny, praktycznie pozbawiony wad, a średnia stanowczo za niska. Stallone idealnie wcielił się w rolę komiksowego (super)bohatera, jest twardy jak skała, porusza się niczym maszyna zniszczenia, zaś tekst 'I AM THE LAW' to po prostu mistrzostwo świata. Efekty specjalne całkiem zgrabnie przetrwały próbę czasu. Widać nico sztuczności w wybuchach, powietrznych pościgach, czy ruchach bojowego mecha, ale w niczym to nie przeszkadza, miejscami wręcz dodaje smaczku i klimatu filmowi. 'Sędzia Dredd' został zrobiony ze sporym rozmachem, mnóstwo w nim akcji, praktycznie nie ma czasu na nudę. Świetna, bardzo klimatyczna oprawa wizualna cieszy oko każdego fana science-fiction. Jeżeli zaś chodzi o błędy i niedoróbki, to szczególnie rozbawił mnie moment, w którym Dredd podczas ucieczki, w momencie dosiadania kapryśnego 'powietrznego rumaka', błyskawicznie pozbywa się 'sędziowego' uniformu i zostaje w samym granatowym t-shirtcie, prężąc muskuły do kamery ;)
Podsumowując, wielkie brawa za klimat, oprawę, trzymające poziom efekty, mnóstwo akcji oraz oczywiście postać głównego bohatera. 9/10

NO prawie się z tobą zgadzam ale ja dałem "tylko" 7. NO i Stallone w z tym swoim grymasem na twarzy to naprawdę Dredd z komiksu.

ocenił(a) film na 8
howlet

Caluśki (no, prawie) film zrobiony bez animacji komputerowej. Wszystko prawdziwe. Super się oglądało :)

ocenił(a) film na 10

daję 10/10

Dobrze że cię usunęli.

ocenił(a) film na 5
kadim_filmweb

Hahaha, bomba.