PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9418}

Sędzia Dredd

Judge Dredd
1995
6,2 37 tys. ocen
6,2 10 1 36563
4,8 19 krytyków
Sędzia Dredd
powrót do forum filmu Sędzia Dredd

jeden z tych bez których nie byłabym ta sama osobą
sędzia dredd, żołnierze kosmosu, pamięć absolutna, robocop, terminator, obcy, kosiarz
umysłów, władca zwierząt, nienarodzony i iwiele innych ktorych tytułów zapomniałam
wpisuje sie do mojej listy KULTOWYCH, jak byłam małym smarkiem oglądałam je z
opadnieta szczeną modląc się by mnie rodzice z pokoju nie wyrzucili (zostałam w nim
tylko dlatego ze na niektorych tych filmach poprostu moi potomkowie usneli);
wiem ze niektore z nich sa fatalne :D ale 7latkowi wszystko sie podoba co nie dla niego,
do dziś mam sentyment do filmów w takiej konwencji

no ale...kogo to interesuje :D
SEDZIA DREDD !!!!!!!!!!!!!!! me love you

ocenił(a) film na 7
kyanka

He he, pamiętam, jak robiłem telewizor cichutko, żeby moi starsi się nie obudzili, a ja oglądałem filmy, których by mi w życiu nie pozwolili oglądać. Z tym, że dla mnie to były inne filmy, Dredda to już sobie oglądałem na pełnych prawach.
P.S.
Chodziło ci o rodzicieli - potomkiem to ty jesteś.:P

Bodzepor

nie... nieeeeee... cóż za fatalna pomyłka ! xf

ocenił(a) film na 8
kyanka

Pozostaje tylko się zgodzić.Z resztą nawet kiedy terz się ogląda to nie rozumiem tak niskiej noty.ja nie potrafie nawet porównać Dredda do Tronu.To są dla mnie dwa różne światy.Sylwek bije go na głowe;]

ocenił(a) film na 8
kyanka

dokładnie tak jak prawicie :) są to filmy na których ludzie się wychowywali - teraz takich filmów nie robią...

ocenił(a) film na 10
PapaSoprano

Nieocenione wspomnienia :) i niezwykłe filmy, współcześnie już takich rzeczywiście nie robią ,lecz bardzo rzadko zdarzy się jednak , jakiś wyjątek godny uwagi;)

ocenił(a) film na 6
kyanka

To samo chcialam napisac:)) I mimo wszystko ze wychowalam sie na takich filmach to jakos przestepca nie zostalam:)

ocenił(a) film na 6
Dzastina221

Właśnie na Tv puls puszczają! :)

ocenił(a) film na 6
guzo83

Ogladalam, fajnie sie oglada takie filmy po latach. :)

użytkownik usunięty
kyanka

dzisiaj znowu ogladalem Dredda i byl to bardzo przyjemny seans a ostatnio jak go ogladalem to bylo conajmniej z 8 lat temu na oko jak bylem dzieciakiem i pamietam jak stalem w pokoju i na video przewijalem scene jak wysiada z motoru i rrozprawia sie z bandziorami, ten film i nie tylko bo byl przeciez Cobra tez ze Sly nie mowiac o Rambo kojarzy mi sie z moim dzidzienstwem ale nawet bez sentymentu ocenilem ten film na wysoko rozrywkowy poprostub super czasy wtedy byly beztroskie ogladalo sie ekranowych herosow, nowe pokolenie tego nie zrozumie

ocenił(a) film na 7

Tak. Kiedyś były inne klimaty, więc inaczej się oglądało niektóre filmy.

ocenił(a) film na 7
kyanka

Dlatego właśnie ja się niemogłem doczekać żeby kupić własny TELEWIZOR za pieniądze z mojej pierwszej Komunii Świętej, bo już miałem dość oglądania po CICHUTKU dopiero jak poszli spać. Wiadomo że nie pozwoliliby mi obejrzeć Egzorcysty, czy Terminatora gdy chodziłem do zerówki, ale i tak wtedy oglądałem xd

kyanka

To chuj*** miałaś dzieciństwo, skoro na tym się wychowałaś xd

ocenił(a) film na 6
kyanka

To lepiej nie oglądaj teraz Sędziego z 95 roku, przypomniałem sobie go wczoraj i trochę żałuję, bo widać jaka to szmira :P
Mam niesamowity sentyment to tego i wielu innych filmów z tamtych lat, dlatego więcej ich nie obejrzę. To tak jak ze starymi grami na Pegasus'a czy inne pseudo-konsole. Lepiej, je zapamiętać w formie, w jakiej je widzieliśmy te 20-30 lat temu.

użytkownik usunięty
Apiseq

Sam jesteś szmira Apiseq. Filmy lat 80 i 90 żądzą i są najlepsze, zawsze warto do nich wracać, głównie s-f, zawsze będą. Nowe produkcje się nie imają. Stary i nowy Dredd są swietne. A kyanke to normalnie bym pokochał, bo za młodu pierwsze 5 tytułów co wymieniłaś też oglądałem :-)

kyanka

Zajebiście opisałaś ja dokładnie tak samo wspominam pamiętam kosiarz Freddy Itp...;-)

kyanka

W życiu jak jest dobrze to na krótko to mało powiedziane...