PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=286244}

Słaby punkt

Fracture
2007
7,6 166 tys. ocen
7,6 10 1 166047
6,5 44 krytyków
Słaby punkt
powrót do forum filmu Słaby punkt

Nie moga znalezc broni zgadza sie . Poniewaz Hopkins podmienil swoja bron z bronia detektywa ktory mial romans z jego zona. Podmienil i z broni detektywa nikt nie strzelal nie wiadomo ile bylo naboji w magazynku. Ale jezeli wzieli ta bron jako dowod to jedna z pierwszych rzeczy jest sprawdzenie numeru seryjnego broni. Bron byla sluzbowa/prywatna ale i tak zarejestrowana na detektywa lub wydana jemu albo wydzialowi w ktorym robil . Po sprawdzeniu tego numeru jest pytanie zaraz jak to bron detektywa??? a detektyw jak sie dowiaduje sprawdza swoja bron ze to jednak nie jego przypomina ze odlozozyl na polke i poszedl do postrzelonej kobiety wtedy zabojca musial podmienic. Slabym punktem tego filmu jest oparcie znacznej czesci fabuly na tym ze to nie bron z ktorej strzelal Hopkins.Chyba ze ktos mnie poprawi a ja sie myle

andrzejzeber

Hopkins kupił sobie broń. Taka sama jak miał kochanek jego żony. Po czym poszedł do hotelu i podmienił te broń z bronią kochanka. Strzelił nią do żony. Kiedy kochanek jako negocjator wszedł do jego domu, umówili się że obaj odłożą broń. Hopkins specjalnie przesunął ciało żony pod zdjęcie, ale za scianę...zeby je zobaczyć, negocjator musiał odejść kawałek od drzwi i nie miał możliwości zobaczenia co robi Hopkins za jego plecami. Poza tym był w szoku zobaczywszy swoją kochankę w kałuży krwi. W tym czasie Hopkins podmienił broń negocjatora, odłożyl narzędzie zbrodni na stolik przy drzwiach a swoją broń zabrał. Okazało się ze z jego broni nigdy nie strzelano, kupił ją miesiąc wcześniej - czyli już ponad miesiąc wiedział o romansie i szykował plan zabójstwa. Stąd brak narzędzia zbrodni i wyniesienie go z miejsca przestępstwa przez negocjatora/kochanka.

ocenił(a) film na 8
emlucile

Masz rację i powiem jeszcze jedno oglądałem ten film dawno później obejrzałem do połowy napisałem durny komentarz a że z filmweba nie da się usunąć komentarza to już został. Także nie będę już pisał po pijaku komentarzy w połowie filmu którego nie pamiętałem zakończenia. Mega culpa.

ocenił(a) film na 8
andrzejzeber

Oczywiście - Mea culpa.