PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178431
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Wiadomości z planu

użytkownik usunięty

Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.

1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079

2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

Miała inne spojrzenie na 2 część niż producenci ... Mi się też to nie podoba ...Ale jeśli mieli racje i to wyjdzie na lepsze filmowi . ? No to może dobrze . hehe ... ; ]

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

A tu macie link do tych lalek . xD

http://twilightpoison.com/gallery/displayimage.php?album=307&pos=12

asiunia_952

nowe zdjęcia z planu:
http://www.laineygossip.com/Robert_Pattinson_and_Kristen_Stewart_shooting_parkin g_lot_scene_for_New_Moon.aspx?CatID=0&CelID=0

asiunia_952

Ja nie mialam takiego Kena , jak bylam mala :/

Didii86

jeszcze inne zdjęcia z planu Rob i Kristen
http://www.laineygossip.com/Robert_Pattinson_and_Kristen_Stewart_on_set_of_New_M oon_on_Kristens_birthday_.aspx?CatID=0&CelID=0

ocenił(a) film na 9
ZooeyD

weście .
te lalki są masakryczne !

A co do filmu .
Ja myśle że robią NM w bardzo szybkim tempie .
Uważam że to co się robi długo jest zawsze staranne .

Jak myślicie , pomimo tak krótkiego czasu nagrań film bd dobry ?
Mam nadzieje !

ocenił(a) film na 7
anabella

W sumie jeśli aktorzy się naprade postarają i bedzie jak najmniej powtórek i tego typu rzeczy w trakcie kręcenia filmu to może być naprawde świetny pomimo tak krótkiego czasu ... Mam taką nadzieje ...

Ale największą wiare trzeba włożyć w E. [czyli zaćmienie] Bo to bedzie jeszcze mniej czasu ...
Premniera zapowiedziana jest na 30.06.2010 A wiemy że jeszcze jakieś 2 tygodnie bedą jeździć i promować NM ...

Hmm ... Pożyjemy zaboczymy . ; ]

asiunia_952

Pytanko: czy data premiery Zaćmienia (30.06.2010) została podana oficjalnie przez Summit Entertainment?

Alchem1st

wow.....oni chca zrobic film w 7 miesiecy!!!....to naprawde krotko....zobaczymy jak wyjdzie ;)

bubinkam10

7 miesiecy. hmm. watpliwe ;/
wiem, ze saga Twilight jest na fali, ale jak maja sie spieszyc przez te 7 miesiecy i nagrac jakieos gniota, to z checia sobie poczekam dluzej, byleby byl dobry :]

vain_thoughts

oni koncza film juz pod koniec maja. takze filmu nie robia w 7 miesiecy.
Pozniej chwila przerwy, postprodukcja z udzialem rezysera i jada z Eclipse. I tak mimo ze daty sa potwierdzone to wydaje mi sie ze Eclipse sie przesunie.

ocenił(a) film na 9
Lena_

wg . mnie żeby zrobić doby film to za mało .
3 miesiące na NM ?
; ( .
Mam chociaż nadzieje że nie będzie to takie złe jak myśle .

Ejj . ktoś wie przez ile robili Zmierzch ?

anabella

Zdjęcia trwały 48 dni. Przy takich filmach nie pracuje się długo. To nie jest Shrek czy tym podobna produkcja, do której potrzeba mnótwo czasu i cierpliwości... A na zdjęcia "New moon" chyba planują poświęcić więcej czasu niż na "Zmierzch", co na pewno wyjdzie na korzyść. Mam nadzieję, że bardziej postarają się z efektami specjalnymi...

Beyond_Birthday

Dokładnie, efekty specjalne to jeden z największych minusów "Zmierzchu".

ocenił(a) film na 9
Alchem1st

ło .
według mnie Zmierzch mimo tak krótkiego czzasu kręcenia był znakomity .
Czyli mam nadzieje że NM bd jeszcze lepsze ! ; ]

anabella

New Moon MUSI być lepsze od Zmierzchu - film wielkim dziełem nie był, a porównując książki, NM jest książką bardzo dogłębnie ukazującą emocje głównych bohaterów (szczególnie Belli, czego powód jest wiadomy), mam nadzieję, że film nie spłyci tego ważnego aspektu na rzecz akcji.

ocenił(a) film na 4
Alchem1st

Ja się właśnie boję, że tak się stanie, bo ciężko w filmie pokazać same emocje, bez żadnej "konkretnej" akcji. Tym bardziej, że jak powiedziałaś, "Zmierzch" nie był wielkim dziełem, więc też nie można od niego nie wiadomo czego wymagać (tzn. wymagać można, ale po prostu film tym wymaganiom nie sprosta ;)).
A w "Księżycu w Nowiu" nie działo się dużo, dopiero pod koniec jest coś, co będzie im łatwo sfilmować ze względu na dynamiczny rozwój akcji, to wszystko dzieje się szybko i myślę, że nie będzie trudne przy kręceniu, powinno wyjść dobrze.
Największe obawy mam co do tego okresu "bez Edwarda". Książka bardzo wyraźnie ukazuje niesamowity ból Belli po stracie swojej miłości, a jak to pokazać w filmie? Może być ciężko, szczególnie że Kristen nie jest aktorką najwyższych lotów, a jej mimika pozostawia wiele do życzenia.

ocenił(a) film na 9
marta123_123

ja myśle że podczas okresu , jak to pwoiedziałaś , ' bez Edwarda ' Bella bd "mówić sama do siebie" , w miedzyczasie bd się pojawiał Jacob , Edward i inni .

Bella będzie siedzieć sobie w pokoju i rozmyślać o ukochanym , będzie przypominać sobie niektóre sceny i spróbuje zrozumieć dlaczego tak się stało anie inaczej . Tak bd przez większość filmu ; ]

anabella

To będzie straaaaasznie nudny xD Bez przesady, z pewnością urozmaicą co nieco.

marta123_123

czytajac wasze wypowiedzi mam wrazenie jakbyscie sie nastawily na jakis super hit. na przeniesienie calej ksiazki do filmu. Wiec lepiej przstopujscie te wasze marzenia bo tak nie bedzie, to niemozliwe. Sami aktorzy w wywiadach podkreslali ze scenariusz jest swietny(dla cullenow chocby- co dla mnie oznacza ze bedzie ich wiecej w filmie niz w ksiazce.) Widac po zdjeciach z planu ze wraz z new rezyserem szykuje sie calkiem inny projekt inny wizerunek bohaterów.
Z tego co widze po tych zdjeciach Bella juz nie przypomina zwykelj zagubionej dziewcyzny. Ma wiecej make-upu i jakis inny styl.
To bedzie jeden wielki suprajs ten caly KwN.
A efekty specjalne w takim filmie to przeciez normalka. Wiadomo ze nie beda ryzykowac ich zycia.....(w KwN szykuje sie chyba ich znacznie wiecej bo i wiecej jest do pokazania niebezpiecznych rzeczy)

ocenił(a) film na 4
Lena_

Zdecydowanie nie szykuję się na wielki hit. I zdaję sobie sprawę z tego, że film nie będzie taki jak książka. Ale powiedz mi, jak wiele musieliby odbiec od książki, żeby wprowadzić akcję w tym fragmencie? Chyba sporo. No ewentualnie mogą jeszcze rozbudować trochę wątek "złych wampirów".

marta123_123

w ktorym fragmencie ?
Beda musieli i tak opuscic spora czesc ksiazki bo kazda czesc sagi jest coraz grubsza a oni sobie dawaja coraz mniej czasu na krecenie filmu takze to ich wina i ich porblem. Film dobry czy zly i tak sie sprzeda i zarobi bo graja tam ulubiency publiki.
Eeee "ed"?

ocenił(a) film na 5
Lena_

zawsze film bardzo odbiega od książki ;/

Pi93

Boję się, że w filmie będzie ukazane tylko parę krótkich scen pokazujących depresję Belli po odejściu Edwarda i zaraz po tym jak najszybsze przejście do bardziej "emocjonujących" scen z Jacobem

Alchem1st

Swoją drogą w książce poświęcono cierpieniu Belli puste kartki, hehe :D Potem szybka próba powrótu do życia i zaraz pojawia się Jacob, więc nie wiem, co wymyślili w scenariuszu.

ocenił(a) film na 9
Beyond_Birthday

Hehe ; ] .
Już za 7 miesięcy się przekonamy jak to bd z NM ; ]

a właśnie , wiadomo już kiedy ukarze się pełna lista aktorów tam grających ??

ocenił(a) film na 4
Lena_

Chodziło mi ogólnie o tę część książki, kiedy nie ma Edwarda.
A że film się sprzeda, to jasne. I oni też o tym doskonale wiedzą.

ocenił(a) film na 4

http://www.newmoonmovie.org/2009/04/wild-rumors-filming-in-poland-gianna-cast-ki m-kardashian-in-new-moon/
ah te nasze serwisy plotkarskie, az pisza o nich na zagranicznych sajtach

ocenił(a) film na 7
mad21a

Pełną liste aktorów będzie można sobie napisać samodzielnie jak już podadzą obsade Volturi .. hehe ...

A tak wgl wracająć do Soudtrack'u NM ... Czytaliście co na temat Tokio Hotel myśli Rob . ? Oto co powiedział :
~~> Co myślisz o Soudtrack'u do "Twilight"?.
Rob: Myślę, że jest naprawdę dobry. Paramore grają bardzo fajna muzykę.
~~> Kogo chciałbyś usłyszeć na Soudtrack'u do "New Moon"?.
Rob: Mam nadzieje, ze jednym z zespołów będzie Tokio Hotel, maja fajne teksty piosenek, które idealnie pasują do filmu.
~~> Myślisz o jakiejś konkretnej piosence?.
Rob: Tak, moim zdaniem najlepsza byłaby "Rescue Me".
~~> Chciałbyś ją usłyszeć na Soudtrack'u do "New Moon"?.
Rob: Chciałbym. Jest to zespół z wielkim talentem, mimo tego całego szumu (śmieje się). Ich rodzaj muzyki ma wiele wspólnego z filmem. Fajnie byłoby z nimi pracować, bo muzyka zawsze mówi wiele o filmie.
~~> Powiedziałeś, że się boisz, jak to?
Rob: Hmmm, tak to słowo to nie strach, ale to coś innego. Każdy ma swój własny, inny styl. Wszyscy są różni, każdy ma swój styl, zwłaszcza wokalista Bill, prawda?. Wygląda niebywale, ma tez wielki talent i jest niesamowity!.
~~> Wszyscy mówią, że wokalista wygląda jak kobieta, co o tym myślisz?.
Rob: Nie, raczej nie. Ma smukła twarz i wygląda trochę jak młodszy Brad Pitt (?!). Nigdy w zyciu nie powiedziałbym, ze wyglada jak kobieta!.
~~> Podsumowując: Tokio Hotel powinni znaleźć się na Soudtracku...
Rob: Tak!. Kocham ich muzykę i myślę, ze są bardzo utalentowani, są dobrym wyborem na Soudtrack. Sa najlepsi!.
źródło . : twilightpl.com

asiunia_952

ten wywiad to ściema

ocenił(a) film na 4
Baja_17

Nieźle się uśmiałam, czytając to
Ściema jak nic

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

Ha . No mam nadzieje że to ściema bo zawsze myślałam że ma lekko lepszy gust . ; /

asiunia_952

Czy ze mną jest coś nie tak??? Bo ja jak patrze na tego wokalistę z TH to mam wrażenie że widzę KOBIETĘ! A ten tu - Rob wkręca i "pali Jana" że w cale na nią nie wygląda! Pfff......
Teraz to jak fanki bożyszcze podłapią ten wywiad będą szaleć za TH xDDD

aneess

mamy zwycięzcę który zagra Aro:
http://www.newmoonmovie.org/2009/04/michael-sheen-to-play-volturi-leader-aro/
moim zdaniem pasuje

ocenił(a) film na 9
olciaxp

hmm . mi wygląda bardziej na jakiegoś pirata z karaibów ^^ .

ocenił(a) film na 4
olciaxp

Już się wypowiadałam w temacie z obsadą.
Jak dla mnie bardzo pasuje - wiadomo, trzeba go będzie ucharakteryzować nieco, ale powinno być OK

ocenił(a) film na 9
marta123_123

no zobaczymy go na wielkim ekranie to się przekonamy ; D

anabella

super, od wilkołaka do wampira ;p zobaczymy jak sobie poradzi

ocenił(a) film na 4
ewuss

O nie! :(((((...Przecież on nie pasuję, wampiry mają być piękna, a on...NO przepraszam bardzo...

Zaczytana_xD

Oh, już nie przesadzajcie, ważne, że jest on dobrym aktorem, co wiele razy udowodnił.

Alchem1st

ale co do tego czy pasuje czy nie na Aro to przecież po "brudnym" Pattinsonie też nikt by nie powiedział, że będzie dobry na Edwarda, a poza tym wszystko zależy od charakteryzacji, więc pożyjemy zobaczymy.

olciaxp

Michael Sheen pasuje jak najbardziej do roli Aro, po za tym w książce Jest anpisane ze Bella postrzegała Aro nie jako typowiego przystojniaka w jej określeniu nie był to typowe piękno ale coś fascynujacego(nigdy nie widzianego) a zarazem przerażajacego.

mi Michael podobałsie w roli Luciana w underworld więc mysle ze w roli wampira tez sie sprawdzi

w koncu też pokusili sie o aktora powyżej 40 bo ja tak własnie wyobrazałam sobie Volturii(jako dojrzałych meżczyzn) wydaje mi sie ze z rolą Kajusza sie pospieszyli obsadzajac w niej 20-ilku latka

ocenił(a) film na 9
rawka

wg. mnie też się pośpieszyli ; / .

Ale w książce pisało że byli w mniej więcej równym wieku , a tu Aro 40l. a Kajusz 20l. - nie widać różnicy xD

anabella

i tak nie widać różnicy... ach , te wampiry ;) im to dobrze:P

ii... dużo zdjęć z planu :) (nie trzeba się logować)

http://chomikuj.pl/karolina1466
wchodzi się w "Strefa Twilight;)" -> a potem "NEW Moon - Księżyc w nowiu"
pzdr.

karolina1466

swoją drogą, ależ oni fajczą...:) chyba tylko Alice (tj.Ashley) nie...:P

ocenił(a) film na 9
karolina1466

a już chyba ktoś wstawił tu te zdjęcia ; ] .

Ciekawe kiedy bd nowe wieści z planu ; ]

anabella

Pomyślałam o tym samym co karolina1466...:P Jakoś mi nie pasuje do nich palenie, hehe, jakie dziwne wrażenia można odnieść po filmie;)

ocenił(a) film na 7
anabella

To samo pomyślałam . hehehe .. A tak wgl Przecież mogą ucharakteryzować Kajusza straszego a Aro na młodszego prawda . ? Wydaje mi się że wiek raczej nie gra roli ... Ale jak to ktoś powiedział ... Zabaczymy na dużym ekranie ... hmm . :P

asiunia_952

Taaa zobaczymy... już nie mogę się doczekać... dzięki Bogu nie będziemy musiały czekać znowu do stycznia na premierę xD

olciaxp

xDD Ja tam do tego aktora nic nie mam, osobiście po 3 części Underwolrda go uwielbiam ^^ Spoko ja tam nie wiedziałam jakim cudem ładny będzie Robert Pattinson w roli Edwarda ale teraz jak tak patrze na plakat z nim to tylko wrr :P Ładnie go ucharakteryzują i będzie ok... z resztą bardziej mnie rozbraja fakt że ten co będzie grał Kajusza wygląda tak młodo [ i do końca życia będzie mi się kojarzył jak grał w Sween'ym , żeby tylko nie zaśpiewał Johanna w New Moon xDDD ] ale co tam liczmy na magię make up'u xDD