Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.
1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079
2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.
Zgadzam się, że genialny Carter Burwell stworzył znakomitą muzykę do "Zmierzchu". W bardzo dużym stopniu przyczyniła się ona do takiego sukcesu filmu. Twórcy "New Moon" podejmują się zmianą kompozytora ogromnego ryzyka, ponieważ jeżeli muzyka będzie zupełnie inna i załóżmy gorsza niż w "Twilight", to cały film będzie do bani.
Ta zmiana reżyserów co każdą część też jest trochę irystująca - miejmy tylko nadzieję, że za każdym razem jednak będziemy pozytywnie zaskoczeni wprowadzanymi nowościami.
Całe szczęście, że obsada zostaje przynajmniej w nienaruszonym stanie ;)
może i niezły ale czy wygląd się aż tak bardzo liczy w tym przypadku. Nie wiem jakie ma zdolności aktorskie i szczerze? Mam nadzieje że mnie zaskoczy i to pozytywnie.Bo narazie to wielki [?] :)
osobiscie mnie to drazni ze wraz z nowym rezyserem zaszly az takie zmiany. Szkoda ze Catherine nie jest rezyserka NM... ale co do Eclipse to nie rozumiem dlaczego nie mogłaby nią być ponownie? Rozumiem ze teraz ma inny projekt ale może by się wyrobiła...
Trochę dziwnie, że ciągle będą zmieniać reżysera, no ale cóż. Ale źle, że już nie będzie Carter Burwell :( ale moze ci nie będą tacy źli :)
Ale paru przystojniaków dojdzie w NM xD Demetri, Paul..mmm.. heh
No bo ładny . :P
A tak wgl ona nie jest reżyserką też dlatego że miała inne poglądy na NM . :P
No tak nie wiem ... No ale cóż już na to nic nie poradzimy że jest inny reżyser . ; /
Ale możliwe że jeśli Chris sobie nie poradzi to ją przywrócą ...
A może nie ... ; /
Ja i tak caly czas nie moge odzalowac zmiany rezysera......Wlasnie skonczylam czytac ksiazke autorstwa C. Hardwicke "Twilight - director's notebook", i musze przyznac , ze jest bardzo ciekawa. Widac, ze autorka wlozyla mnostwo serca w stworzenie teo filmu.
po angielsku ale ?
Będzie cos takiego w ogole w polsce? chetnie tez bym przeczytala bo ogladalam DVD i przyznam ze kobieta jest niesamowicie otwarta wyluzowana i widac ze jej zalezalo aby byl to hit.
No chyba ze ten notebook mozna sciagnac jako ebook?
U nas już niedługo ma zostać wydana książka "Ilustrowany przewodnik po filmie" autorstwa Marka Cotty Vaza. Co do książki Ctaherine Hardwicke nie możemy być pewni, ale prawdopodobnie ją wydadzą ;) kiedyś...
Więcej info o przewodniku na: http://www.publicat.pl/meyer/
Przeczytalam opistej ksiaki wynika z niego , ze to moze chodzic o ta ksiazke (tylko ze moja jest by C.H.) ;p Oczwiscie mam ja po angielsku, kupuje wszystko co tylko zwiazane z tym filmem. Jesli chodzi o E-booka, to nie bardzo , poniewaz ta ksiazka sklada sie glownie z ze zdjec, ilustracji , wycinkow z gazet, a tresc jest napisana jakby "recznym" pisem, w bardzo luznej formie tzn. wpisy autorki sa raz pisane w pionie, innym razem w pozioie. Bardzo ciekawy albumik, polecam !!!!
nowe promocyjne wideo:
http://www.newmoonmovie.org/2009/04/updated-promo-for-et-exclusive-new-moon-set- visit/
ej mam pytanko czy Jacob miał jakieś tatuaże? (bo na tym promocyjnym filmie taylor ma i na tych zdjęciach poniżej też mu widać)
Nie nie miał, przynajmniej nie przypominam sobie żeby miała. Jestem prawie pewna, że Jacob nie miał tatuaża.
no ja też byłam szczerze zaskoczona jak zobaczyłam tatuaż na jego brawym ramieniu(ja widziałam tylko jeden nawet spory ale może i ma więcej:))
Fajnie to wygląda..
Ehh ... szkoda że nie ma identycznego w Polsce ... ;(
Ten nasz może być dobry ... ale tamten to jednak robiony przez samą reżyserkę . :P
I jak Ci sie podoba, bo mi bardzo???
P.s. I chce miec taka sama sypialnie, jak ta z ktorej zrobiono pokoj
Edzia....
mam nadzieje ze sobie ten koleś poradzi z New Moon ,
mam nadzieje również ze reżyserka
zmierzchu będzie kręciła zaćmienie .
Ja mieszkam w Londynie, wiec poprostu bez problemu kupilam w sklepie. W
przeliczeniu na zlotowki to ok. 40 zl
ale nie martwcie sie.
te ksiazki beda w polsce . ^^ .
tylko za jakies 5 - 6 miechów .
są juz w tłumaczeniu ; DDD
a ja jestem bardzo szczęśliwa, że Hardwicke nie będzie więcej reżyserką serii. Byłam przerażona tymi jej cięciami i nagłymi najazdami na drzewa (szczególnie po tekscie: "And so the lion fell in love with the lamb" i tak dalej...). Wyjątkowo nie przypadł mi jej sposób reżyserowania. Świetnie, że za 2, mój ulubiony tom, wziął się Chris. Jak na razie jestem zadowolona z obsady, nowych fryzur i ogólnie całości!:)
uu a mnie się jakoś nie podoba nowa fryzura Jaspera:/
Zbyt jasne/zbyt gęste i takie puchowate te włosy..jakoś tak:P
Mnie też nie. A poza tym nie podoba mi się wybór aktora na Kajusza. Poza tym wszystko jak na razie jest okej ;)
Em . Z No mi tez sie nie podoba Kajusz . ; /
A z tego co widziałam na fotach Rose ma włosy strasznie sztuczne . ; /
O, to też zauważyłam. Bardzo widać, że to peruka. Np. u Alice zupełnie tego nie widać, u Jacoba też nie, a u Rose bardzo! Źle to wygląda.
Ehh właśnie też to zauważyłam.Zastanawiam się tylko dlaczego wolała przejść na peruke:/ Lepiej wyglądała w swoich włosach..
e to kiepsciuchno ja moze bede w anglii za 2 miesiace jak dobrze pojdzie, ale raczej chyba nie znajde czasu zeby to kupic i obejrzeć.
No .. nie wi dać u nich .... Choć jakby sie tak dobrze przyjżeć Jacobowi to by można było coś tak zauważyć . :P
Akurat Jacoba mi sie nie podoba, lepiej wyglada bez.....no ale takie
wymogi, by mial dlugie wlosy :/ Co do Rose to pewnie blond farba w
poprzedniej czesci za bardzo zniszczyla jej wlosy ;p
Podobno zdjęcia do KwN zostały zawieszone czy to prawda?
Piszą o tym te dwa szmatławce pudel i kozak ale mam nadzieje że to tylko kity :/
no właśnie o to chodzi ze dodane zostały nowe artykuły a o rzekomym przerwaniu zdjęć ani słowa a przecież jeżeli by była to prawda to nie wstawiali by tych mniej ciekawych artykułów tylko zaczęli by od czegoś ważnego i mocnego...bez sensu. To tylko plota i tyle. Wierzyć pudelkowi.........xD :)
Wiecie ja ostatnio widziałam że na planie zaczęli nagrywać schematy z klifem w La Push i jakoś nie kwapią się z przerwaniem zdjęć... zamiast czytać takie plotkarskie strony wejdźcie sobie na http://www.newmoonmovie.org/ i poczytajcie co się dzieje na planie.. codziennie aktualizują wiadomości, czasami nawet kilka razy dziennie
Produkcja "Księżyca w nowiu" przebiega zgodnie z planem
21 kwietnia 2009
Rzecznik prasowy studia Summit Entertainment, producenta przebojowego "Zmierzchu" i jego sequela, filmu "Księżyc w nowiu", zdementował wczorajsze doniesienia o wstrzymaniu prac na planie tego drugiego.
Przyczyną wstrzymania realizacji "Księżyca w nowiu" miał być pozew sądowy, w którym Stephenie Meyer, autorka książki, która posłużyła jako podstawa jego scenariusza, oskarżana jest o plagiat [więcej>>>].
Rzecznik prasowy Summit Entertainment informuje, że pozew w żaden sposób nie wpłynie na harmonogram produkcji filmu, a jego premiera odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie, 20 listopada tego roku.
- Produkcja filmu w Vancouver przebiega zgodnie z planem. Nie ma żadnych opóźnień. Wszytko co słyszeliście o wpływie jaki pozew sądowy może mieć na film i jego premierę jest nieprawdziwe - zapewnia rzecznik studia.
Czyli sam pozew jest. Tylko, że nie przeszkodzi w realizacji filmu.
Produkcja "Księżyca w nowiu" przebiega zgodnie z planem
21 kwietnia 2009
Rzecznik prasowy studia Summit Entertainment, producenta przebojowego "Zmierzchu" i jego sequela, filmu "Księżyc w nowiu", zdementował wczorajsze doniesienia o wstrzymaniu prac na planie tego drugiego.
Przyczyną wstrzymania realizacji "Księżyca w nowiu" miał być pozew sądowy, w którym Stephenie Meyer, autorka książki, która posłużyła jako podstawa jego scenariusza, oskarżana jest o plagiat
Rzecznik prasowy Summit Entertainment informuje, że pozew w żaden sposób nie wpłynie na harmonogram produkcji filmu, a jego premiera odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie, 20 listopada tego roku.
- Produkcja filmu w Vancouver przebiega zgodnie z planem. Nie ma żadnych opóźnień. Wszytko co słyszeliście o wpływie jaki pozew sądowy może mieć na film i jego premierę jest nieprawdziwe - zapewnia rzecznik studia.
Czyli pozew jest.
Tylko ni jak wpłynie na film.