PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178387
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Wiadomości z planu

użytkownik usunięty

Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.

1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079

2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.

Anua

czytałam czytałam;) Ale dzięki za newsa:)

aneess

właściwie ta plotka traktuje do Eclipse, ale co tam xd

Podobno reżyserem trzeciej części ma zostać... Drew Berrymore

"EW.com reports that Drew Barrymore is being considered to direct Eclipse:
As Summit Entertainment looks to lock in a director for the third installment of the Twilight series, Eclipse, the company is talking to a select group of directors -- including actress-turned-helmer Drew Barrymore, EW has learned. While this news may come as a surprise to some, Barrymore did just finish work on her directorial debut, Whip It! starring Ellen Page. Neither Summit nor Barrymore's reps would comment for this story"

info z: ew.com

ZooeyD

OMG:// Czy ona w ogóle sobie poradzi z takim filmem?? Podobno wyreżyserowała tylko jeden film i drugi chyba w toku...:///

aneess

zobaczymy jak jej wyjdzie ten reżyserski debiut, a tak szczerze to nie chce aby 'amatorka' nakręciła 3 część, lepiej niech jakiś reżyser z doświadczeniem sie bierze za 'Eclipse'....

ZooeyD

własnie..zobaczymy,zobaczymy ale jakim kosztem?:/ Cóż..

aneess

Może to kolejna plota...Przecież Eclipse miała reżyserować Hardwicke...

Anua

no własnie "miała" czy bedzie?
Z tym filmem coraz bardziej eksperymentują na każdym kroku.

Lena_

raczej 'miała'...

http://www.live-pr.com/en/new-moon-casting-complete-eclipse-gets-r1048262343.htm l przeczytajcie to sobie

ZooeyD

pierwsza część tej wypowiedzi mnie ucieszyła!Naprawde...czyli te szystkie postacie rodem z Disnya były plotka..ale ta koncówka :"Eclipse will NOT be filmed back-to-back with New Moon, and there will be completely separate casting cycle. Details about future auditions and open casting calls for Eclipse". Hm czyli nie będą wracać do New Moon w Eclipse i że niby będą nowe castingi??

aneess

tak chodzi o to ze Eclipse nie bedzie krecone zaraz za NM i ze do Eclipse beda osobne castingi.

ZooeyD

cóż w takim razie ciekawe ile przerwy bedzie od zakonczenia NM do rozpoczecia Eclipse :]] cóż takze gwiazdki disneya wciaz maja szanse zablysnać oO

Lena_

Zresztą te gwiazdki Disney'a są przesłodkie i się nie za bardzo nadają >.<
Przecież jak by były w Eclipse/NM to bym się załamała.

Lena_

dokładnie..zadaje sobie taki samo pytanie:/

aneess

http://acting411.blogspot.com/2008/12/eclipse-auditions.html I wszystko jasne:) Ehh..aż się odetchnęło:]

aneess

to jest jakas masakra ze oni dopiero 23 marca zaczna krecic oO a czasu coraz mniej.

Acting411 donosi, iż plotki o tym, że Drew Barrymore będzie reżyserką 'Eclipse' były fałszywe, natomiast bardzo prawdopodobne jest, że ster nad trzecią częścią sagi przejmie brat Chrisa Weitza, Paul.

Hip hip hura :D

Anua

:D Czytałam czytała..u góry umieściłam artykuł o tym:P:)

użytkownik usunięty
aneess

Uwaga, uwaga!
Bardzo miło mi ogłosić iż casting do filmu "New moon" jest już zakończony!
A więc nie pozostaje nam nic innego jak poczekać na oficjalne ogłoszenie co do pełnego składu aktorów ;)

Ahh!:D Wreszcie! Już się bałam że nie skończą:P:/. Wiadomo kiedy ogłoszą listę aktorów?? Mam nadzieje że już na dniach..

ocenił(a) film na 7
aneess

Wytwórni filmowej zależy tylko na tym aby szybko nakręcić film i zarobić masę kasy. Ciekawa jestem czy Księżyc w nowiu będzie lepszy od Zmierzchu. Wszystkie "dzieci Disneya" chcą w nim grać, śpiewać na sontracku. Śmieszne to się robi.

angie_86

Fakt,faktem że takie "gwiazdeczki" mogą wypromować się na tym filmie...i na to sie nic nie poradzi(NIESTETY).

aneess

Boże, jak zobaczę tam jakąś Vanesskę albo tą, jak jej tam z yyy "Hany Montany" (??...nie wiem czy dobrze napisałam) to się wścieknę!! no i oby nie wrzucili w podkład muzyczny jakichś żenujących piosenek Jonas Brothers czy innego "słodkiego" kiczu...

ocenił(a) film na 1
Baja_17

Solomon Trimble nie zagra Sama w NM..jestem wkurzona i rozczarowana ;/

Lizard_Queen

A wiadomo coś o obsadzie mniej a więcej ?

Lizard_Queen

Nie znam gościa! Dobrze gra??:/ Jakiś taki...hm nijaki.

Lizard_Queen

ale skoro wszyscy są rozczarowani tym że nie zagra..widocznie jest co.Cóż...szkoda.

aneess

jego rola nie jest znowu tak malo znaczaca jakby nie było.
A wy byscie nie byly rozczarowane gdyby Edwarda mial nagle zagrac ktoś inny ?... wielka szkoda. Bez sens..

Lena_

cóż nie porównujmy roli Edwarda do jego:P:) Takie życie...szkoda ale cóż.

ocenił(a) film na 1
aneess

no w Zmierzchu rola Sama była jakby taka "gościnna",ale w NM i Eclipse jest on ważniejszy niż w twilight.. A Solomon dla mnie był-jest idealny do tej roli,oglądałam i czytałam dużo wywiadów z nim i wydaje się być zabawnym i fajnym gościem..szkoda..od paru dni sprawdzałam jego myspace,żeby dowiedzieć się coś o "spekulacjach"nt.roli Solomona i Krysa(Embry) w NM i napisał że jego agent usłyszał w Summit Entertainment że nie zagra kolejny raz Sama ;/

Lizard_Queen

Skoro był takim pewniakiem na Sama..kto niby ma zagrać jego role??:/
Nie znana jest jeszcze obsada NM...a powinna na dniach jakoś dotrzeć do mediów.

aneess

dlaczegoż by nie porównywać? może rolę ma bardziej ambitną i znaczącą ale niewiele brakuje aby również na jego miejsce szukano innego Edwarda... mimo ze kontrakt podpisany.

ocenił(a) film na 1
aneess

Mam skrytą nadzieję że jego agent się pomylił/przesłyszał (nadzieja matką głupich..) Co do pełnej obsady to trzeba czekac aż dadzą to do mediów :),oby nie było gwiazdek diney chanel...Mam pytanko wiecie może kiedy była znana pełna obsada Zmierzchu? Ja Zmierzch i resztę "dorwałam" dopiero w wakacje'08 a wtedy jak sprawdzałam kto ma kogo grac to już znana była obsada..więc się nie orientuje jak to było.. chodzi mi o to czy orientujecie się ile od "ogłoszenia" kręcicenia Zmierzchu do mediów dostała się lista aktorów?

Lizard_Queen

szczerze to mi ten aktor nie pasował do roli Sama, nie wiem czemu. po prostu mam inne wyobrażenie Sama.....
A Dakota zaczyna mi pasować do roli Jane, no i a'propo Dakoty:

http://www.newmoonmovie.org/2009/03/variety-confirms-dakota-fanning-in-new-moon/

ZooeyD

Czyli te plotki są prawdziwe..:D nieźle;)

ocenił(a) film na 6

Najbardziej czego nie chce to zmany aktorów głównych ról, czyli Belli Edwarda... Oni pasuja do tej roli i w pierwszej części zagrali świetnie, wierzę żę w drugiej zagrają tak samo fajnie...

michaska93

ależ oczywiście że nie zmienią ;P mają podpisany kontrakt na 3 części :P ciekawe czy Kristen sobie poradzi ;]

Ambiance

wiesz to ze mają podpisany kontrakt nie daje gwarancji ze musza zagrać. W ich przypaku wydaje mi sie ze kara jakaby poniesli finansowo nie bylaby taka straszna zwazywszy na to ile kasy zarobili na zmierzchu :] poza tym kristen ma jeszcze duzo nowych innych filmow więc na biede nie ma co narzekać. Moze tylko Pata by zrujnowano heh :PP Ale mysle ze juz raczej dotrwają...
Ja mysle ze sobie poradzi, jest dobra.

Lena_

Kristen na pewno dobrze zagra... zastanawiam się tylko, jak to będzie z częścią 3. i 4., bo przecież Edward się nie starzeje, a Pattinson tak...

Baja_17

Mężczyźni się tak szybko nie starzeją;)A biorąc pod uwagę fakt,że premiera Eclipse jest już w 2010 r.,to Breaking Dawn pewnie będzie rok później...Zresztą od czego jest charakteryzacja;)

Anua

nie wiem co wy wszyscy macie z tym starzejącym się Patem. W ciągu dwóch lat nie zmieni sie przeciez w 80 latka nagle. Wyluzujcie.
Kto wie moze nawet BD bedzie rowiniez w 2010 na okresie grudnia, listopada tak jak Eclipse :] im szybciej to ponakrecaja tym szybciej beda mieli swiety spokoj. A pewnie maja juz dosc i chcieliby ta sage skonczyc.
Poza tym nie widzialyscie Curious Case...? to co zrobili z Pittem i Blanchett to przechodzi ludzkie pojęcie, coś niesamowitego. Więc nie ma się czego bać :] :]

użytkownik usunięty
Lena_

Co do obsady to rodzina Cullenow pozostaje tak samo obsadzona??

Tak,podobno że aktorzy z pierwszej części się nie zmieniają...ale chodzi bardziej o te "nowe" role.Volturii itd....

użytkownik usunięty
aneess

ok.

http://www.youtube.com/watch?v=AsghUBi81qY&feature=related
mysle,ze juz kazdy a bynajmniej wiekszosc widziala juz ten zaiastun ale i tak go tu dodam.

Co prawda musiałam trochę poszperać, czy nie było nic o tym, ale mam nadzieję, że jednak mam rację i nie
było;P

Jest tu o roli Aleca (ale autorom troszkę się pomyliło;) :

http://www.filmweb.pl/Nowy+aktor+w+obsadzie+%22New+Moon%22,News,id=49662

Ale moim zdaniem nie pasuje, napewno nie na Aleca;)

ocenił(a) film na 7

To już na 100% potwierdzona informacja: Dakota Fanning zagra w sequelu "Zmierzchu", "Księżycu w Nowiu"!

źródło : http://twilightpl.com/

Wiecie co mi się wydaje że oni zaczynają albo próbują zrobić z NM i dalszych części fasadę gwiazd ...

Trochę mnie to zaczyna irytować ... rozumiem że im sławniejsi aktorzy grają tym film będzie lepiej oglądalny .. ale bez przesady . !

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

A właśnie pamiętacie motyw złotych biletów z "Charliego i fabryki czekolady"? Teraz możemy powiedzieć, że na pewnego szczęśliwca z USA lub Kanady czeka właśnie taki złoty bilet. Summit zorganizował konkurs, w którym nagrodą jest wystąpienie w New Moon! Na oficjalnej stronie New Moon znajdują się szczegóły konkursu. Szkoda tylko, że my nie mamy szansy wziąźć w nim udziału :(

użytkownik usunięty
asiunia_952

szkoda ,ze u nas nie ma czegos takiego jak tam ,szczesciarze <marzy> :(

Nom napreawdę szkoda, że nie ma czegoś takiego u nas ;/

kiara_1

nawet gdyby, to i tak szanse są marne...

ocenił(a) film na 3
Baja_17

Hahaha! Spadłam z krzesła!
http://film.wp.pl/id,95676,title,Paris-Hilton-chce-pic-krew,type,news,wiadomosc. html