Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.
1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079
2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.
właściwie ta plotka traktuje do Eclipse, ale co tam xd
Podobno reżyserem trzeciej części ma zostać... Drew Berrymore
"EW.com reports that Drew Barrymore is being considered to direct Eclipse:
As Summit Entertainment looks to lock in a director for the third installment of the Twilight series, Eclipse, the company is talking to a select group of directors -- including actress-turned-helmer Drew Barrymore, EW has learned. While this news may come as a surprise to some, Barrymore did just finish work on her directorial debut, Whip It! starring Ellen Page. Neither Summit nor Barrymore's reps would comment for this story"
info z: ew.com
OMG:// Czy ona w ogóle sobie poradzi z takim filmem?? Podobno wyreżyserowała tylko jeden film i drugi chyba w toku...:///
zobaczymy jak jej wyjdzie ten reżyserski debiut, a tak szczerze to nie chce aby 'amatorka' nakręciła 3 część, lepiej niech jakiś reżyser z doświadczeniem sie bierze za 'Eclipse'....
raczej 'miała'...
http://www.live-pr.com/en/new-moon-casting-complete-eclipse-gets-r1048262343.htm l przeczytajcie to sobie
pierwsza część tej wypowiedzi mnie ucieszyła!Naprawde...czyli te szystkie postacie rodem z Disnya były plotka..ale ta koncówka :"Eclipse will NOT be filmed back-to-back with New Moon, and there will be completely separate casting cycle. Details about future auditions and open casting calls for Eclipse". Hm czyli nie będą wracać do New Moon w Eclipse i że niby będą nowe castingi??
cóż w takim razie ciekawe ile przerwy bedzie od zakonczenia NM do rozpoczecia Eclipse :]] cóż takze gwiazdki disneya wciaz maja szanse zablysnać oO
Zresztą te gwiazdki Disney'a są przesłodkie i się nie za bardzo nadają >.<
Przecież jak by były w Eclipse/NM to bym się załamała.
http://acting411.blogspot.com/2008/12/eclipse-auditions.html I wszystko jasne:) Ehh..aż się odetchnęło:]
Acting411 donosi, iż plotki o tym, że Drew Barrymore będzie reżyserką 'Eclipse' były fałszywe, natomiast bardzo prawdopodobne jest, że ster nad trzecią częścią sagi przejmie brat Chrisa Weitza, Paul.
Hip hip hura :D
Uwaga, uwaga!
Bardzo miło mi ogłosić iż casting do filmu "New moon" jest już zakończony!
A więc nie pozostaje nam nic innego jak poczekać na oficjalne ogłoszenie co do pełnego składu aktorów ;)
Ahh!:D Wreszcie! Już się bałam że nie skończą:P:/. Wiadomo kiedy ogłoszą listę aktorów?? Mam nadzieje że już na dniach..
Wytwórni filmowej zależy tylko na tym aby szybko nakręcić film i zarobić masę kasy. Ciekawa jestem czy Księżyc w nowiu będzie lepszy od Zmierzchu. Wszystkie "dzieci Disneya" chcą w nim grać, śpiewać na sontracku. Śmieszne to się robi.
Fakt,faktem że takie "gwiazdeczki" mogą wypromować się na tym filmie...i na to sie nic nie poradzi(NIESTETY).
Boże, jak zobaczę tam jakąś Vanesskę albo tą, jak jej tam z yyy "Hany Montany" (??...nie wiem czy dobrze napisałam) to się wścieknę!! no i oby nie wrzucili w podkład muzyczny jakichś żenujących piosenek Jonas Brothers czy innego "słodkiego" kiczu...
jego rola nie jest znowu tak malo znaczaca jakby nie było.
A wy byscie nie byly rozczarowane gdyby Edwarda mial nagle zagrac ktoś inny ?... wielka szkoda. Bez sens..
no w Zmierzchu rola Sama była jakby taka "gościnna",ale w NM i Eclipse jest on ważniejszy niż w twilight.. A Solomon dla mnie był-jest idealny do tej roli,oglądałam i czytałam dużo wywiadów z nim i wydaje się być zabawnym i fajnym gościem..szkoda..od paru dni sprawdzałam jego myspace,żeby dowiedzieć się coś o "spekulacjach"nt.roli Solomona i Krysa(Embry) w NM i napisał że jego agent usłyszał w Summit Entertainment że nie zagra kolejny raz Sama ;/
Skoro był takim pewniakiem na Sama..kto niby ma zagrać jego role??:/
Nie znana jest jeszcze obsada NM...a powinna na dniach jakoś dotrzeć do mediów.
dlaczegoż by nie porównywać? może rolę ma bardziej ambitną i znaczącą ale niewiele brakuje aby również na jego miejsce szukano innego Edwarda... mimo ze kontrakt podpisany.
Mam skrytą nadzieję że jego agent się pomylił/przesłyszał (nadzieja matką głupich..) Co do pełnej obsady to trzeba czekac aż dadzą to do mediów :),oby nie było gwiazdek diney chanel...Mam pytanko wiecie może kiedy była znana pełna obsada Zmierzchu? Ja Zmierzch i resztę "dorwałam" dopiero w wakacje'08 a wtedy jak sprawdzałam kto ma kogo grac to już znana była obsada..więc się nie orientuje jak to było.. chodzi mi o to czy orientujecie się ile od "ogłoszenia" kręcicenia Zmierzchu do mediów dostała się lista aktorów?
szczerze to mi ten aktor nie pasował do roli Sama, nie wiem czemu. po prostu mam inne wyobrażenie Sama.....
A Dakota zaczyna mi pasować do roli Jane, no i a'propo Dakoty:
http://www.newmoonmovie.org/2009/03/variety-confirms-dakota-fanning-in-new-moon/
Najbardziej czego nie chce to zmany aktorów głównych ról, czyli Belli Edwarda... Oni pasuja do tej roli i w pierwszej części zagrali świetnie, wierzę żę w drugiej zagrają tak samo fajnie...
ależ oczywiście że nie zmienią ;P mają podpisany kontrakt na 3 części :P ciekawe czy Kristen sobie poradzi ;]
wiesz to ze mają podpisany kontrakt nie daje gwarancji ze musza zagrać. W ich przypaku wydaje mi sie ze kara jakaby poniesli finansowo nie bylaby taka straszna zwazywszy na to ile kasy zarobili na zmierzchu :] poza tym kristen ma jeszcze duzo nowych innych filmow więc na biede nie ma co narzekać. Moze tylko Pata by zrujnowano heh :PP Ale mysle ze juz raczej dotrwają...
Ja mysle ze sobie poradzi, jest dobra.
Kristen na pewno dobrze zagra... zastanawiam się tylko, jak to będzie z częścią 3. i 4., bo przecież Edward się nie starzeje, a Pattinson tak...
Mężczyźni się tak szybko nie starzeją;)A biorąc pod uwagę fakt,że premiera Eclipse jest już w 2010 r.,to Breaking Dawn pewnie będzie rok później...Zresztą od czego jest charakteryzacja;)
nie wiem co wy wszyscy macie z tym starzejącym się Patem. W ciągu dwóch lat nie zmieni sie przeciez w 80 latka nagle. Wyluzujcie.
Kto wie moze nawet BD bedzie rowiniez w 2010 na okresie grudnia, listopada tak jak Eclipse :] im szybciej to ponakrecaja tym szybciej beda mieli swiety spokoj. A pewnie maja juz dosc i chcieliby ta sage skonczyc.
Poza tym nie widzialyscie Curious Case...? to co zrobili z Pittem i Blanchett to przechodzi ludzkie pojęcie, coś niesamowitego. Więc nie ma się czego bać :] :]
Tak,podobno że aktorzy z pierwszej części się nie zmieniają...ale chodzi bardziej o te "nowe" role.Volturii itd....
ok.
http://www.youtube.com/watch?v=AsghUBi81qY&feature=related
mysle,ze juz kazdy a bynajmniej wiekszosc widziala juz ten zaiastun ale i tak go tu dodam.
Co prawda musiałam trochę poszperać, czy nie było nic o tym, ale mam nadzieję, że jednak mam rację i nie
było;P
Jest tu o roli Aleca (ale autorom troszkę się pomyliło;) :
http://www.filmweb.pl/Nowy+aktor+w+obsadzie+%22New+Moon%22,News,id=49662
Ale moim zdaniem nie pasuje, napewno nie na Aleca;)
To już na 100% potwierdzona informacja: Dakota Fanning zagra w sequelu "Zmierzchu", "Księżycu w Nowiu"!
źródło : http://twilightpl.com/
Wiecie co mi się wydaje że oni zaczynają albo próbują zrobić z NM i dalszych części fasadę gwiazd ...
Trochę mnie to zaczyna irytować ... rozumiem że im sławniejsi aktorzy grają tym film będzie lepiej oglądalny .. ale bez przesady . !
A właśnie pamiętacie motyw złotych biletów z "Charliego i fabryki czekolady"? Teraz możemy powiedzieć, że na pewnego szczęśliwca z USA lub Kanady czeka właśnie taki złoty bilet. Summit zorganizował konkurs, w którym nagrodą jest wystąpienie w New Moon! Na oficjalnej stronie New Moon znajdują się szczegóły konkursu. Szkoda tylko, że my nie mamy szansy wziąźć w nim udziału :(