Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.
1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079
2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.
No właśnie też słyszałam że już kręcą..Podobno zaczynali 16.03 ...
No właśnie co z obsadą chyba nie podali do mediów oosaty jeszcze ... szkoda czekam na to ... bardzo jestem ciekawa ... ; ]
Również słyszałam że już od wczoraj kręcą.Jak narazie podawane są tylko info gdzie będą kręcić,jak będzie wyglądał samochód i dom Jacoba i jakie refleksje mieli aktorzy występujący w Twilight a teraz w NM po przeczytaniu scenariusza a o obsadzie nic:0 Ale czekamy czekamy..
No ja nie wiem Lena! Czyżby się coś nas czepiały??:P ;>
Co do tematów to już nie ma sensu nawet trąbić...a wystarczy tylko siąść i przeczytać co po niektóre tytuły.Ale skoro się nie ma chęci czy też czasu..cóż.
Podobno jedną z ról wilkołaków ma zagrać niejaki Tyson Houseman
http://www.newmoonmovie.org/2009/03/exclusive-tyson-houseman-is-cast-in-the-new- moon-movie/
Możliwe, że w filmie może zagrać Alex Meraz
http://www.newmoonmovie.org/2009/03/is-one-of-the-members-of-the-wolf-pack-alex- meraz/ Nadawał by się na Sama :)
ładny ten co przez komórke rozmawia ,nie powiem ;D
na tej stronie więcej zdjęć z "lunchu" domniemanych wilczków z Chrisem Weitzem : http://www.laineygossip.com/Taylor_Lautner_and_Chris_Weitz_first_look_at_Wolf_Pa ck_in_New_Moon.aspx?CatID=0&CelID=0
nie wiem kto się czepia, ja się nie czepiam. Ale dobrze nie róbmy off topa :]
Oni nie kręcą jeszcze filmu. W Vancouver pojawili się tylko na próbnych zdjęciach. Bo trochę zmian będzie co do ich wizażu, charakteryzacji i ubioru etc . W porównaniu do New Moon.
Nikki już nie będzie farbować włosów tylko perukę będzie nosić.
Ashley nieco zmieni wizerunek na bardziej proste włosy nie takie wystrzępione.
Jackson również nosi perukę.
Z Bellą bez zmian dalej ma doczepiane kosmyki włosów.
A to że mieli niby zacząć grać w poniedziałek to była taka ściema(i nie mogą tego kręcić bo ich nie ma w Vancouver)
Bo jak wiadomo pewne rzeczy nie mogą jeszcze ujrzeć światła dziennego(jak np rola Roberta Boaaah ta to w ogóle jest trzymana w ścisłej tajemnicy) i tu właśnie się pojawiają te domysły co do pojawiających się zdjęć, dlaczego Ci z tymi, a czemu nie ten z nią na zdjęciu. A czemu ta wygląda tak, a ten tak...:] można sobie przecież pogdybać...
A pojawił się news że dom Belli będzie przeniesiony do studia.
Szczerze ta makieta jest śmiesznie sztuczna i taka nienaturalna.
Nie rozumiem dlaczego nie mogą dalej używać tego naturalnego budynku tylko chcą to przenieść do studia. Po jaką cholerę??
http://community.livejournal.com/lion_lamb/?skip=20
http://www.newmoonmovie.org/
"Madonna chce do sequela Zmierzchu
Gwiazda muzyki przyjmuje na siebie coraz więcej filmowych obowiązków. Po ostatnich doniesieniach, że zagra nie uznającą konwenansów Wallis Simpson, której romans z królem Edwardem VIII wzburzył monarchią brytyjską, teraz ma pojawić się w kontynuacji kinowego przeboju dla młodzieży, filmu Zmierzch
Informacje mają wprawdzie status niepotwierdzonych, niemniej głośno jest o tym, że wokalistka chciałaby wystąpić na planie romansowego horroru Księżyc w nowiu. I to w podwójnej roli: jako odtwórczyni jednej z ról i >>>(NIEEEE!!!!!)współautorka ścieżki dźwiękowej(NIEEEE!!!!!)<<<." źródło: http://www.publicat.pl/meyer/?p=53
Jezus Maria tylko nie to ... ! Nie dość że ona oszpeciła by ten film to jeszcze jej muzyka... [takie moje skromne zdanie]
Przepraszam ale czy tylko ja zauważyłam że chcą z tego filmu nie tylko zrobić fasadę gwiazdek Hollywood ale jeszcze wszystkie inne "gwiazdki"[jeśli można je tak nazwać ] chcą się wprosić ... ?
No bo zobaczcie sami : Najpierw Jonas Brothers ( pewnie źle napisałam ) Paris Hilton a teraz Madonna ... było jeszcze kilka gwiazdeczek Disneya takich jak Vanessa Hungres ( znów błąd w pisowni ) nawet jeśli to tylko głupie niepotwierdzone plotki to przecież ktoś musiał je wymyślić A to znaczy że ktoś wpadł na taki pomysł [nie ważne kto .. ktoś na pewno ] zaczęłam się zastanawiać czy na pewno chcę poznać tą listę obsady choć z drugiej strony wole się przygotować psychicznie ... ; ]
Taylor Lautner: Jacob Black
Chaske Spencer: Sam Uley
Tyson Houseman: Quil Ateara
Alex Meraz: Paul
Kiowa Gordon: Embry Call
Bronson Pelletier: Jared
Tinsel Korey: Emily
oczywiscie na razie to tylko niepotwierdzone inf.
Też to zauważyłam. Mam nadzieję, że wyżej wymieniene nie wystąpią w tym filmie. To plotki.
Ogłosili kto zagrala role wilkołaków, ale to na razie nieoficjalne:
http://www.newmoonmovie.org/2009/03/new-moon-wolf-pack-casting-list-revealed/
Ashley w wywiadzie powiedziała, że Rob w NM będzie na początku filmu w szkole, potem na przyjęciu i pożegnanie z Bellą, na koniec we Włoszech, a międzyczasie jak Bella będzie chciała zrobic coś głupiego będzie się pojawiał. Czyli wychodzi na to, że film będzie bardziej zbliżony do książki.
http://www.newmoonmovie.org/2009/03/robert-pattinson-appears-as-flittering-image s-in-new-moon/
Hmm .... ja czytałam na http://twilightpl.com/ że to są już potwierdzeni aktorzy ....
Hej.!
A widzieliście to:
http://www.lansik.pl/12098/plakat-zwiastujacy-druga-czesc-twilight
tak tak czytaj dalej te glupkowate stronki to na pewno bedziesz o polowe madrzejsza dzieki temu :]
to plakat zrobiony przez fana, a dwa ta sesja wcale nie ejst nowa.
idąc dalej..... czy nie zauwazylas ze polskie szambo bambo jest do tylu o 10 lat zawsze ??
Ashley Greene (filmowa Alice) udzieliła w zeszły weekend wywiadu w Nowym Jorku, w którym zdradziła kilka informacji na temat filmu New Moon. Ashley mówiła jak dużo pojawi się w filmie Roberta/Edwarda:
„ Oczywiście, że umieścili tam Roberta! Pojawia się on jako migające obrazy mówiące Belli, aby nie robiła niczego lekkomyślnego następnie zobaczycie go na samym początku w szkole, na zabawie kiedy żegna się z Bellą i oczywiście we Włoszech więc sporo go tam umieszczono.”
Zachwycała się również oszałamiającym ciałem Taylor’a Lautner’a nad którym tak ciężko pracował:
„On wygląda fantastycznie... Siedziałam w przyczepie makijażysty i obróciłam się a on akurat ściągał swoją koszulkę, ponieważ szukali dla niego dublera. Mówiłam do siebie: „To musi być jakiś żart, to musi być jakiś żart! Mogę ci powiedzieć, że dziewczyny będę bardzo zadowolone. To wyglądało jak z 300!”
newmoonmovie.org
Hehe .... No widziałam gdzieś foty jjak się chwalił swoją klatą... ;D
xD ... Bedzie na co popatrzeć ...
Widziałam na youtube ostatnio jak pokazywał sie w koszulce.Masakra. Efekt niesamowity:) Szkoda tylko że nie jest aż taki wysoki jak być powinien bo jest chyba niższy nic pattinson? Zapracował chłopak na swoją role nie ma co :)
heh. Stephenie miała chyba przypływ wyobraźni w stosunku do wzrostu Jacoba, ok 2m,a Tylor taki.. niewysoki ;D
Podobno ma 175 ... Hmm ... chyba będzie musiał urosnąć 25 cm ... <lol2>
Nie no żart .. Wgl wiem że mogę być trochę opóźniona .. ale ostatnio się dowiedziałam że on jest z '92 rocznika czyli ma w tym roku 17 .. Szczerze mi na starszego wyglądał ...
Tak a pattinson 188 i raczej się rzuca w oczy że jest wyższy.Ah ale mamy problemy:) Sama jak się dowiedziałam ze ma 16 lat to normalnie..szok:) Twarz bardzo poważna i dorosła do tego śliczna karnacja:)
Heh właśnie:D:P Ale przecież film nie musi być dokładnie taki sam jak książka...możliwe że to się nie będzie liczyć chodź pewnie znowu Co od wizualnych efektów zabawią sie swoimi sprzętami i umiejętnościami tak jak to zawsze bywa:) Ahh...
dziołszki film juz i tak nie będzie taki sam jak książka. Ten wzrost mozna juz mu podarować.
Szczerze rowniez jestem pod wrazeniem jak wzial sie do roboty. widac bardzo mu zalezy(nie dziwie sie) jak i rowniez sie nie dziwię ze sie nim fascynują. Z tego co ogladalam na jego temat(chodzi o wywiady) jest bardzo lubiany.
Fakt ze na swoj wiek nie wyglada. Jest bardzo powazny. Ale to jest dobrze.
Po co ma byc dziecinny? dziecinniejszy od Patinsona? a niech walczą.
Taylor mlody patinson mlody. Obaj niczego sobie.
Team Jacob sie powieksza chyba wlasnie dzieki jego eee klacie?
Na pewno bedzie na co popatrzeć nie ma co. Nawet Pat nie ma takiego kaloryfera. Zal mu bedzie i tez sobie taki zrobi <lol2> bo co to bedzie sie dzialo na premierze kazdy moze juz sobie wyobrazić.
Ale zajechalam prostotą :]]
Taylor pasowała jako Jacob do Zmierzchu, ale do Jacoba z Księżyca w Nowiu no za ch... nie pasuje.Lubie gościa, ale no po prostu on nie pasuje. Jak zrobią, że będzie wyższy od filmowego Edwarda w scenie w której będą obaj pokazani np ta w lesie pod koniec? Szczudła mu założą czy co? Bo sorry, ale w oczy się rzuca, że jest niższy od Roberta i to o dużo... Już lipa jak tej sceny nie będzie, ale co w planach jest Zaćmienie, a tam jest masa ich konfrontacji kiedy stoją obok siebie, to wszystkich nie wytną i w końcu będzie musiałam mieć taka scena miejsce.
film na pewno nie będzie taki jak książka, zresztą już zmierzch różnił się bardzo, więc takie przejmowanie się wzrostem Taylora nie ma chyba większego sensu. Ważne chyba jest to, aby Ci sami aktorzy grali we wszystkich częściach, wtedy to będzie miało sens. A filmowcy od efektów na pewno coś wykombinują.
No przykro mi, ale ja bym się nie obraziła jakby Jacoba zmienili. Jak mi popsuje ten film to normalnie nie wiem co zrobię xD
książki i tak zawsze lepsze niż filmy, rozwiń wodze fantazji, i wtedy Jacob będzie 2 metrowym olbrzymem z kaloryferem na brzuchu :)
znalazlam jakies fotki z planu :P chyba nikt nie wrzucal linka :P
http://www.gossipgirls.com/photo/new-moon-stars?profile=256567
Hmm ... No tak jego wzrost zawsze można zatuszować [ ach te efekty ]
A co do zdjęć były już wrzucane ale pod innym linkiem ... ; ]
E no może i tak myślisz Ty ale wg mnie to by była lipa:P Chłopak sie stara i to widać:) Zależy mu na tym że dobrze wypaść..szacun za to:)
Tak tak1 Efekty sa niesamowite:D Zobaczymy ja to wykombinowali:P:)
E no bez przesady:D:P Nie jest tak źle z tą"prostota":P
Ale wzrostu mu nie podaruje:) Jakoś tak..musi być widoczna różnica między nimi chodź juz i tak jest:P
A no właśnie ... Widać że chłopak się stara ... Ponoć ćwiczy odkąd skończyli kręcić "Zmierzch" ... :P
Tak,widziałam wywiad z nim jak się tym chwalił:) Ale mięśnie i świetna budowa ciała to nie wszystko..zobaczymy jak tam z jego aktorstwem bo w twilight jakoś nie bardzo się dal wykazać opinii mojej.
Hmm ... Bardzo mało go było ...
No mam nadzieje że się popisze również aktorstwem .. Bo jak nie to chyba go zmienią ... A może i nie ... hehe
Lubie Taylora, bardzo go lubię, w przeciwieństwie do Jacoba rzecz jasna, ale on mi nie pasuje, to tylko MOJE SKROMNE ZDANIE, KAŻDY MA PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA!
Hehe ... A ja lubię Jacoba .. Taylora też lubię ... Choć Jacob mnie czasami wkurza zwłaszcza w książce ...
nie byłam za Taylorem, nie nadawał się moim zdaniem na Jacoba, ale muszę powiedzieć, że wygląda coraz lepiej:D
Kristen i Taylor są ponownie w Kanadzie. Wczoraj byli widziani w Tofino na plarzy.
Pierwsza scena jaka zaczna krecic to bedzie chyba jakas z klifem.
BTW ogladalm gdzies wywiad z Krist gdzie mowila ze skosk z klifu nie bedzie jej dany. Byla tym faktem roczarowana ale podobno jest to zbyt niebezpieczne i nie chca ryzykować. Byli na klifie by zobaczyc co i jak wyglada i cwiczyli jej skok. Ale nie ma mowy aby skoczyla z klifu.
Takze albo efekty specjalne albo dubler? chociaz nie sadze aby narazali nawet dublera.
pewnie Kristen załamana ... :p
Ale nie musi być 1 scena z klifem .. Kto powiedział że pierwsza nakręcona musi być pierwsza w filmie . ?
Przecież scen nie kręcą chronologicznie.
Podobno w maju już ma być jakiś trailer.
Ciekawe kiedą podadzą kto zagra Volturi.
OMG ale czy ja napisalam ze pierwsza scena jaka nakreca bedzie pierwszą scena w filmie ? Przeciez sceny nie sa krecone wg kolejnosci a w filmie peirwsza scena juz na pewno nie jest klif.
Napisalam tylko ze pierwsza scena jaką zaczną krecic BĘDZIE SCENA Z KLIFEM! :|