PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Błędy

użytkownik usunięty

skończyłam czytać wszystkie części i coś mi się nie zgadza, a nie mogę znaleźć odp na pytanie w internecie. mianowicie skoro akcja 1 części zaczyna się jakoś na początku roku, gdy Bella ma 17 lat już od jakiś 4 miesięcy, a akcja drugiej zaczyna się od jej 18 urodzin i kończy gdzieś, bo ja wiem, w marcu może, następnie jest zaćmienie, później przed świtem zaczynające się praktycznie ślubem 13 sierpnia, potem miesiąc miodowy, ciąża, to mając urodziny 18 września, jakim cudem obchodzi je już jako wampir mówiąc, że w sumie nie powinna ich obchodzić, skoro została przemieniona 2 dni przed nimi? w takim razie akcja 4 części rozgrywa się przez miesiąc?

ocenił(a) film na 10

Dokładnie :P hehe, troche to pokomplikowane :D ale fakt, slub jest miesiac przed jej urodzinami, i jeszcze przed nimi zdazyla urodzic Reenesme i zostac wampirem, uwinela sie jak myszka :D

użytkownik usunięty
Inkes

a teraz zwróć jeszcze uwagę na fakt,że edward w drugiej części znika na kilka dobrych miesięcy[jak się nie mylę to chyba pół roku].uwinęli się faktycznie rekordowo.po tak krótkim okresie czasu razem,niektóre pary nie decydują się jeszcze na wspólne mieszkanie,a eddie i belka zdążyli się ożenić i zrobić sobie dzieciaka.biedny charlie,nie dziwię się,że tak sceptycznie do tego wszystkiego podchodził :P

hahahahah , no dokładnie xDDDD

ona po zmianie w wampira nie kończyła osiemnastu lat tylko dziewiętnaście.. odszukaj fragmentu w ostatniej części książki i dokładnie przeczytaj to będziesz wiedziała:) ja czytałam dokładnie:)
powodzenia:)

użytkownik usunięty
magdass

nie zrozumiałaś. wiem, ze ona skończyła 18 w 2 części, rok wcześniej, ale po jej 18 musiało być cały KwN, Zaćmienie i Przed Świtem, gdzie ślub odbywa się 13 sierpnia, a ona miesiąc później kończy 19 lat, nie 18. Na jednej stron Alice jej składa życzenia, a Bella mówi, że już nigdy przecież nie skończy 19 lat. Wnioskując, w ciągu miesiąca działa się akcja 4 częsci, co jest fizycznie niemożliwe.

Z tego co pamiętam Bella była w ciąży ok miesiąc bo dziecko bardzo szybko się rozwijało. Od przyjazdu z podróży poślubnej do odwiedzin Jacoba minęło 2 tygodnie a Bella miała już przecież brzuch jakby za chwilę miała rodzić. O tym, że jest w ciąży zorientowała się też po ok 14 dniach nie pamiętam dokładnie- więc tyle trwała ich podróż poślubna. Więc fizycznie nie jest to możliwe ale w tym filmie tak :)

ocenił(a) film na 5

A czy zapłodnienie kobiety przez coś, co w biologicznym sensie nie żyje, jest możliwe? :) Więc absurdu należy szukać już tutaj. A co do Renesmee - półwampir od Meyer rozwija się bardzo szybko od poczęcia, przez co w 4 części nie będziemy widzieli niemowlaka, tak jak być powinno, ale już większe dziewczę.