PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Odbyła się gala MTV i Przed Świtem ogłoszono najlepszym filmem roku. A Rob i Kristen po
raz kolejny wygrali w kategorii najlepszy pocałunek .
Brawo !

MaryCullen

MTV...głosy nastolatek oddających głosy po kilkanaście razy,jaka to ranga xd
Jak chcesz zobaczyć najlepszy film roku to oglądaj Oscary.Najlepszym filmem ubiegłego roku jest Artysta na nieszczęście dla ciebie :)

panienka_2

Powiedziała osoba, która cały czas przesiaduje na forum poświęconym sadze Zmierzch...

Aga_1a

A skąd wiesz, że tylko na forum Zmierzchu przesiaduje?

Moai

Widzisz tam słowo "tylko"??

Aga_1a

Nie było słowa 'tylko', ale samo zdanie "która cały czas przesiaduje na forum poświęconym sadze Zmierzch" poprzez składnie oznacza, że dana osoba cały czas siedzi na forum - konkretnie - forum zmierzchu zmierzchu.

A pytanie zdałam z czystej ciekawości skąd ty takie coś wiesz.

Moai

Proszę nie brać tego zdania tak dosłownie. Otóż wiem, że często siedzi bo ja tu często bywam.

Aga_1a

Nie zmienia to jednak faktu, że może odwiedzać inne fora i inne strony ;) . Ja też z ciekawości zaglądam na to forum od czasu do czasu i czasem coś napiszę. :)
przyznaję, że czasami niektóre potyczki są zabawne xD

Aga_1a

A czy to by coś zmieniało? Nie, a wiesz dlaczego? Bo ona NIE LUBI zmierzchu :)

Ofeflia

Tym bardziej nie rozumiem ciągłego przesiadywania tutaj. Po co się niepotrzebnie irytować?? Nie lepiej poświęcić ten czas czemuś co się lubi?

Aga_1a

A skąd wiesz, że tego nie robi? Ja też czasami wchodzę na to forum by się pośmiać. antyfandom to też fandom. Aczkolwiek ja tam częściej odwiedzam stronę twilight sucks.

Moai

No fakt, dla niektórych to może być naprawdę niezła frajda...

ocenił(a) film na 6
panienka_2

zgadzam się, że artysta to film genialny, a zmierzchy to filmy lekko mówiąc średnie, ale nie uznawałabym gali oskarowej za aż tak cenne. tam też wiele filmów ocenia się niezbyt obiektywnie, często statuetkę może dostać aktor za swoje nazwisko, a niekoniecznie za grę. po dziś dzień nie mogę zrozumieć jak przy nominacji do najlepszego filmu w 99 takich tytułów jak szeregowiec ryan i zakochany szekspir - oskara dostał ten drugi...

MaryCullen

MTV ZESZŁO NA PSY!
Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Hahahah jezu na jakiej planecie ja żyje... najlepszy film ?! Bitch please...

MaryCullen

Nie wierzę. To zwyczajna kpina.
MTV znowu pokazało swój poziom...

ocenił(a) film na 10
MaryCullen

Phi fififi..... jak mozna dawac nagrody takim tandetom?

Diiablicaaa

Zamknij się, podróbo.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Hehe ostro ! :D

FightClub_2

MERY sie bzydko wyraza <3

MaryCullen

Nieładnie

sentia

A jak byś chciała ?

MaryCullen

Wiesz, że wszyscy mają z ciebie polew?

miko1356

A ja z nich.

MaryCullen

Ty się nie liczysz, jesteś mniejszością.

ocenił(a) film na 10
miko1356

a ty idiotom

Diablicaaa

znudziło ci się kopiowanie victrish że teraz przerzuciłaś się na swoje konto?

ocenił(a) film na 10
Ofeflia

tia bo ja nie mam nic innego do roboty tylko kopiowanie żałosnych istoto .

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

@Diablicaaa popracuj nad ortografią a potem wysławiaj się na forach publicznych, zachowajmy może jakiś poziom...

co do tematu, to nie lubię tej sagi, ale myślę, że rozumiem jej fenomen wśród dziewczynek... niestety MTV przesadziło, chociaż nikogo nie zdziwiło: już ładnych parę lat temu zeszło na psy, M w nazwie już nawet nie pasuje bo stoi za "Music" hehe

ocenił(a) film na 8
MaryCullen

Dobra lubię tą sage, no ale prosze najlepszy film ? Toż to się załamać można ...

ocenił(a) film na 4
vampirek_

Wydaje mi się, że przyznając nagrodę MTV kierowało się jedynie skalą popularności filmu... w takim świetle wynik nawet ma sens... aczkolwiek sądzę, że na Oscara nie ma szans w żadnej kategorii.

ocenił(a) film na 8
Pola_090

Popularność nie popularność, to nie powinno być nawet nominowane ! ;p
Jestem po prostu załamana ekranizacją 4 części ;(

MaryCullen

Gala MTV Movie Awards to zawsze była jedno wielka ściema. Czy ten film kiedykolwiek był nominowany w jakiejkolwiek kategorii do nagrody Złotych Globów czy Oscarów bo ja sobie chyba nie przypominam. Pytanie brzmi ile Złotych Malin ten film zgarnie ?

ocenił(a) film na 10
MaryCullen

super!
od razu wiedziałam że będą mieć najlepszego kissa ^^

Diablicaaa

To już chyba czwrty raz !
A za rok Zmierzch będzie nominowany w kategorii najlepsza seria.
Jestem pewna że wygra !

ocenił(a) film na 10
MaryCullen

na 100% ;3

Diablicaaa

W tym roku wygrał Potter, który jakoś mógł by zagrozić, więc napewno będzie Zmierzch

ocenił(a) film na 4
MaryCullen

Gdyby "Harry Potter" i "Zmierzch" rywalizowałyby równocześnie, wówczas "Zmierzch" nie miałby szans.

ocenił(a) film na 2
Pola_090

Gala MTV to jedna wielka ściema -nigdy nie ma tam nominowanych do Oscara i Złotych Globów Oscarów. Po za tym z reguły nominują tam filmy, które mają popularność, a same w sobie są beznadziejnie.

ocenił(a) film na 4
Indy_6

Ściema, czy nie, stacja zarobi pieniądze i to jest dla niej ważne. Jeżeli chodzi o popularność to w pełni się z tobą zgadzam. Wystarczy, żeby filmy były popularne, a co za tym idzie dochodowe nie tylko dla twórców, ale i dla stacji promujących owe filmy. Nie wszystkie są też beznadziejne, po prostu pozbawione są jakiś większych walorów artystycznych, czy przesłania, ponieważ mają charakter typowo komercyjny, co nie przeszkadza w oglądaniu, Uważam, że każdy czasami potrzebuje obejrzeć film dla "odmóżdżenia się".

Pola_090

Wygrywają tam takie filmy bo z tego co mi się zdaje to głównie wybór telewidzów. A fanów Zmierzchu w Stanach jest sporo.

Jednak na jedno chcę zwrócić uwagę. Popularność ani nie znaczy, że film będzie zły ani, że dobry. Również są filmy niesamowicie popularne z dużą ilością walorów artystycznych czy dobrze przedstawioną historią i rozbudowanymi bohaterami. No oczywiście i tak wszystko tu rozgrywa się o osobisty gust jednak nie sądzę by na to wpływała popularność.

ocenił(a) film na 4
Ryuki

Oczywiście, że popularność nie wpływa na to czy film jest dobry czy nie, niemniej jest to ważny czynnik. Jeżeli wygrana filmu zależy od głosowania widzów to nadal będę utrzymywać, że im bardziej popularny film tym większe ma szanse na wygraną. Bo ma lepszą promocje, a to wpływa na ogladalność.