Odbyła się gala MTV i Przed Świtem ogłoszono najlepszym filmem roku. A Rob i Kristen po
raz kolejny wygrali w kategorii najlepszy pocałunek .
Brawo !
MTV...głosy nastolatek oddających głosy po kilkanaście razy,jaka to ranga xd
Jak chcesz zobaczyć najlepszy film roku to oglądaj Oscary.Najlepszym filmem ubiegłego roku jest Artysta na nieszczęście dla ciebie :)
Nie było słowa 'tylko', ale samo zdanie "która cały czas przesiaduje na forum poświęconym sadze Zmierzch" poprzez składnie oznacza, że dana osoba cały czas siedzi na forum - konkretnie - forum zmierzchu zmierzchu.
A pytanie zdałam z czystej ciekawości skąd ty takie coś wiesz.
Nie zmienia to jednak faktu, że może odwiedzać inne fora i inne strony ;) . Ja też z ciekawości zaglądam na to forum od czasu do czasu i czasem coś napiszę. :)
przyznaję, że czasami niektóre potyczki są zabawne xD
Tym bardziej nie rozumiem ciągłego przesiadywania tutaj. Po co się niepotrzebnie irytować?? Nie lepiej poświęcić ten czas czemuś co się lubi?
A skąd wiesz, że tego nie robi? Ja też czasami wchodzę na to forum by się pośmiać. antyfandom to też fandom. Aczkolwiek ja tam częściej odwiedzam stronę twilight sucks.
zgadzam się, że artysta to film genialny, a zmierzchy to filmy lekko mówiąc średnie, ale nie uznawałabym gali oskarowej za aż tak cenne. tam też wiele filmów ocenia się niezbyt obiektywnie, często statuetkę może dostać aktor za swoje nazwisko, a niekoniecznie za grę. po dziś dzień nie mogę zrozumieć jak przy nominacji do najlepszego filmu w 99 takich tytułów jak szeregowiec ryan i zakochany szekspir - oskara dostał ten drugi...
@Diablicaaa popracuj nad ortografią a potem wysławiaj się na forach publicznych, zachowajmy może jakiś poziom...
co do tematu, to nie lubię tej sagi, ale myślę, że rozumiem jej fenomen wśród dziewczynek... niestety MTV przesadziło, chociaż nikogo nie zdziwiło: już ładnych parę lat temu zeszło na psy, M w nazwie już nawet nie pasuje bo stoi za "Music" hehe
Dobra lubię tą sage, no ale prosze najlepszy film ? Toż to się załamać można ...
Wydaje mi się, że przyznając nagrodę MTV kierowało się jedynie skalą popularności filmu... w takim świetle wynik nawet ma sens... aczkolwiek sądzę, że na Oscara nie ma szans w żadnej kategorii.
Popularność nie popularność, to nie powinno być nawet nominowane ! ;p
Jestem po prostu załamana ekranizacją 4 części ;(
Gala MTV Movie Awards to zawsze była jedno wielka ściema. Czy ten film kiedykolwiek był nominowany w jakiejkolwiek kategorii do nagrody Złotych Globów czy Oscarów bo ja sobie chyba nie przypominam. Pytanie brzmi ile Złotych Malin ten film zgarnie ?
To już chyba czwrty raz !
A za rok Zmierzch będzie nominowany w kategorii najlepsza seria.
Jestem pewna że wygra !
Gdyby "Harry Potter" i "Zmierzch" rywalizowałyby równocześnie, wówczas "Zmierzch" nie miałby szans.
Gala MTV to jedna wielka ściema -nigdy nie ma tam nominowanych do Oscara i Złotych Globów Oscarów. Po za tym z reguły nominują tam filmy, które mają popularność, a same w sobie są beznadziejnie.
Ściema, czy nie, stacja zarobi pieniądze i to jest dla niej ważne. Jeżeli chodzi o popularność to w pełni się z tobą zgadzam. Wystarczy, żeby filmy były popularne, a co za tym idzie dochodowe nie tylko dla twórców, ale i dla stacji promujących owe filmy. Nie wszystkie są też beznadziejne, po prostu pozbawione są jakiś większych walorów artystycznych, czy przesłania, ponieważ mają charakter typowo komercyjny, co nie przeszkadza w oglądaniu, Uważam, że każdy czasami potrzebuje obejrzeć film dla "odmóżdżenia się".
Wygrywają tam takie filmy bo z tego co mi się zdaje to głównie wybór telewidzów. A fanów Zmierzchu w Stanach jest sporo.
Jednak na jedno chcę zwrócić uwagę. Popularność ani nie znaczy, że film będzie zły ani, że dobry. Również są filmy niesamowicie popularne z dużą ilością walorów artystycznych czy dobrze przedstawioną historią i rozbudowanymi bohaterami. No oczywiście i tak wszystko tu rozgrywa się o osobisty gust jednak nie sądzę by na to wpływała popularność.
Oczywiście, że popularność nie wpływa na to czy film jest dobry czy nie, niemniej jest to ważny czynnik. Jeżeli wygrana filmu zależy od głosowania widzów to nadal będę utrzymywać, że im bardziej popularny film tym większe ma szanse na wygraną. Bo ma lepszą promocje, a to wpływa na ogladalność.