PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Czekam.

ocenił(a) film na 5

Pojadę do kina na tą część, bo chcę zobaczyć jak sobie Stewart poradzi z rolą wampira. Mówcie co
chcecie, hejtujcie, ale ja myślę że ona wykonała swoją robotę w 60 % dobrze, w końcu miała grać
ciotę.

ocenił(a) film na 6
mf_loves

Coś w tym jest xd

ocenił(a) film na 5
kiran

możliwe :-)

ocenił(a) film na 10
mf_loves

" ciotę " ? dziwne określenie ...
ja uważam że Krysia idealnie się nadaje na Belle jako wampirzycę :P
już za 5 dni premiera ;D

ocenił(a) film na 5
Sharenne

Nie wiem jak inaczej to ubrać w słowa. Miała grać niezdarę, niepoukładaną... no i jej wyszło, to tylko moje zdanie.
Ale może się popisać swoją "przemianą" w świetle aktorstwa.

ocenił(a) film na 2
Sharenne

Hej Diablicaaa :*

użytkownik usunięty
mf_loves

Stawiam że jej mimika twarzy pozostała taka sama...

Tylko że z wiecznie półotwartych ust będą wystawać troszkę większe kły ;D

Desiree_

A ja oczywiście muszę sie wciąć...
Wampiry ze Zmierzchu nie mają kłów :)

użytkownik usunięty
Desiree_

Więc zostają tylko pół otwarte

MaryCullen: to tylko dowodzi że to nie wampiry, a błyszczące w słońcu posągi ;) Aczkolwiek kły w stylu TrueBlood, jako wysuwane zęby dwójki też mnie nie przekonują. Ale tam przynajmniej wampir to bestia

ocenił(a) film na 5
Desiree_

Meyer chciała na siłę opisać romans "wampira" z nastolatką. Na początku jak to czytałam, pierwszą książkę, była nawet nawet, następne były pisane dla pieniędzy. Chciała pokazać wampira jako eleganckiego, nonszalanckiego romantyka.

użytkownik usunięty
mf_loves

Ja bym wogóle tego książką nie nazwał. A co do tej "NIBY" pisareczki to powinna lepiej sb po czytać fakty o wampirach. Bo kto jak kto ale ONA mnie rozjebała (zaprzeproszeniem) że WAMPIRY świeca się w słońcu. HAHA!

ocenił(a) film na 7

hahaha a ty skąd wiesz, że nie świecą, przecież wampir to wytwór ludzkiej wyobraźni, każdy moze sobie dorobić własną interpretacje.

użytkownik usunięty
poziomka4

Bo wiem. W życiu dużo się na czytałem i na oglądałem. Jakoś we wszystkich filmach jakie oglądałem o wampirach to wampiry się PALIŁY w słońcu a nie ŚWIECIŁY jak to nam ukazała pisareczka Meyer.

- Tato, tato, lampa się pali!
- Synku, lampa świeci.
- Tato, TATO!!! Firanka się świeci!

ocenił(a) film na 7

nie mówie, że nie. Może miała własną wizję wampira , zapomniala tylko zmienić nazwę ? ;D Ale np kwestia przemiany człowieka w wampira jest w różnych produkcjach interpretowana inaczej, z tymi kłami za to inna sprawa, ciężko mi sie wyobraża wampira bez kiełków.
Wydaje mi sie że sprawa z błyszczeniem wsadzona jest z racji gatunku filmu, w końcu to film romantyczny i ma byc przyjemnie i seksownie :D

użytkownik usunięty
poziomka4

Naprawdę film romantyczny do bólu. Aż po płakałem się z tej romantyczności ;D

ocenił(a) film na 7

no aniby co? horror jak w opisie hahahaha

użytkownik usunięty
poziomka4

Niom. Horror i romans. Normalnie lepszego romansidła nie widziałem oprucz wszystkich innych które już widziałem.

ocenił(a) film na 7

dla mnie to jakis kosmiczny romans ;D w koncu si-fi

użytkownik usunięty
poziomka4

To wogóle (jak dla mnie) nie jest romans... i horror... To jest (jak by to nazwać) parodia wampirów

ocenił(a) film na 4

To się nigdy nie zmieni : O Bella face i jej ząbki

użytkownik usunięty
TheLejdis

TRUE FAKT...

ocenił(a) film na 5

Stawiasz. Może coś się zmieni, mimika taka sama, ale odpowiednia dla jej postaci, jak zagra taką charakterystyczniejszą postać to może być lepiej :-)

ocenił(a) film na 4
mf_loves

Szczerze? To wątpię skoro w czterech poprzednich częściach mimika była jednostajna i nudna teraz nie spodziewała się gruszek na wierzbie :D

ocenił(a) film na 5
TheLejdis

No, na każdym zdjęciu które wpadnie w "ręce" tak jest, ale to mnie pocieszyło: http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcxdr2HV3V1qciah5o1_500.gif

mf_loves

Stewart posiada mięśnie twarzy? o_O

ocenił(a) film na 5
Desiree_

Haha ; D

użytkownik usunięty
mf_loves

Nigdy nie bd lepiej. Jedynie gdyby jej rolę DREWNA powierzono to by się spisała na medal.

ocenił(a) film na 5

Dobre ...

ocenił(a) film na 2
mf_loves

no prawda jest brutalna. Kristen nigdy dobrą aktorką nie będzie, wiecznie ta sama mina i brak jakiejkolwiek własnej inicjatywy. Ciągle otwarta szczęka i miny jak u zmęczonego kota.

ocenił(a) film na 5
Indy_6

Twoja szybka reakcja mnie onieśmiela.

ocenił(a) film na 7
Indy_6

hahahaha padłam na twarz z tym zmęczonym kotem, ciekawe jak bd z tą cz, mam pewne nadzieje ;)

ocenił(a) film na 7
mf_loves

a to przypadkiem nie miało byc własnie tak ze przez pierwsze 3 cz ma grać niedojde i fajtłape człowieka, a jako wampir może zacząc zachowywać sie jak ... człowiek ? Ja tez ide z tym zamiarem do kina. Traktuje ten film jako odmóżdżenie po ciezkim tygodniu, nie mozna przecież oglądać ciągle ambitnych produkcji które wymagają głębszego zastanowienia.

ocenił(a) film na 6
mf_loves

Już się nie mogę doczekać wreszcie dobrej komedii :D

ocenił(a) film na 2
Fantasty

Ja tak samo *__*

ocenił(a) film na 6
FightClub_2

Hah. Czasem można się przyznać do tego, że coś nam się PODOBA, wbrew nagonki kwejka :D Ale Wy zamiast powiedzieć: 'no spoko, fajna bajka, przyjemnie sie oglada' to wymyslacie jakieś komedie, odmóżdzenia. Dziiiz ludzie! Tak bardzo boicie się powiedzieć co naprawde myslicie?

ocenił(a) film na 2
sthrashne

Ależ ja naprawdę traktuję zmierzch jako komedię. Jakiś problem? :) Nie boję się powiedzieć co myślę o tym filmie (można było przeczytać wiele razy jak wypowiadałam się na temat zmierzchu). Poza tym skąd taki argument? :) Wcale mnie nie znasz a wyjeżdżasz mi tutaj z pouczającym tekstem.

ocenił(a) film na 7
sthrashne

o.O czyli nie można traktować filmu jako odmóżdzenie? nie jest to jakis mega film ale wielkie gówno też nie wiec traktuje jjako odmóżdżenie :D