PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Siema wszystkim fanom i antyfanom Sagi....
Tak szczerze mówiąc to może zacznę od tego, że czytam to forum od jakiegoś pół roku, bez angażowania się i wypowiadania na którekolwiek tematy na tym forum.
Tak szczerze powiedziawszy zauważyłam że od pewnego czasu pewna grupa forumowiczek zaczęła wprowadzać chaos na tym forum, np biorąc pod uwagę autorkę pewnych tematów niejaką VICTRISH i jej "inteligentne" inaczej i niedojrzałe ubliżanie innym. To że ktoś lubi czy nie lubi (w tym wypadku przedmiotowej Sagi Zmierzch) to jest kwestia gustu a jak wszyscy wiemy o gustach się nie dyskutuje. Chyba wyżej wymiona osoba i jej reszta koleżanek z forum (grupa ANTY) nie wie co to jest tolerancja.
Jeśli drogie dzieci nie macie co robić tylko siedzieć na tym internecie to się zapiszcie na jakieś zajęcia sportowe (polecam hartują i uczą pokory) co by się tej grupie dziewczyn przydała z pewnością.
Znam takie małolaty jak wy i wiem że "jeżdżenie" po innych osobach, która wam nie pasuję wręcz was cieszy,satysfakcjonuję i nakręca.
Dla mnie osobiście to jest porażka i lepiej się OGARNIJCIE!!!!!!
Pozdro - starsza koleżanka

Anaja91

>np biorąc pod uwagę autorkę pewnych tematów niejaką VICTRISH i jej "inteligentne" inaczej i niedojrzałe ubliżanie innym. To że ktoś lubi czy nie lubi (w tym wypadku przedmiotowej Sagi Zmierzch) to jest kwestia gustu a jak wszyscy wiemy o gustach się nie dyskutuje. Chyba wyżej wymiona osoba i jej reszta koleżanek z forum (grupa ANTY) nie wie co to jest tolerancja.

Śledziłaś pół roku,mówisz?I ani razu nic nie napisałaś...cóż,dziwi mnie fakt,że postanowiłaś napisać coś w tym momencie a nie,gdy na tym forum toczona była prawdziwa kłótnia i powstały chaos był nie do porównania z "tym chaosem".Widocznie nie śledziłaś dokładnie wszystkiego i wiele ci umknęło.Ale pozostawmy tą kwestię...
twierdzisz,że victrish obraża innych,prowokuje itp. Gdybyś ty była tak mądrą i dojrzałą osóbką za jaką się tu podajesz zapewne twój komentarz tyczyłby się zupełnie innej osoby,mianowicie diablicy.Widocznie jesteście kumpelkami lub to konto fikcyjne założone w samoobronie.Jeśli nie to nie krzycz,to tylko domysł-już nie raz coś takiego się tu zdarzyło.A co do osoby diablicy-jeśli ktoś tu kogoś obraża to ona (wyzywanie od śmieci i dziwek nie jest chyba dojrzałe)-nieprawdaż? Nikt z obecnych tutaj anty fanów nigdy nie użył takiego słownictwa.Victrish nie prowokuje sama z siebie,radzę prześledzić to forum jeszcze raz.Gdy rozmowa anty fanów jest w toku,to same fanki wtrącają swoje uwagi i to w nieokiełznany sposób.Na to victrish odpowiada,ale to nie ona jest autorką słów:

-Twoje argumenty są tak denne jak tapeta na Twojej mordzie.
-Skończyłam z tobą tranwestyto...

Dobrze wiem,że osoby używające słowa per małolaty,same są małolatami.
Mówisz o tolerancji więc zachowuj się jak tolerancyjna osoba.Żaden anty fan nie może powiedzieć złego słowa na Kristen czy Roberta,bo zaraz usłyszy tekst,żeby się "nie wpierdalał" lub(i tutaj ubaw)-jest "dyslektykiem lub DYSKOGRAFIKIEM". Osoba używająca tych słów nie zna ich znaczenia więc rzuca nimi na prawo i lewo bez opamiętania.

Jeśli drogie dziecko nie ma co robić ro radzę zająć się tym co nam poradziłaś,wyjdzie to z korzyścią dla ciebie bądź wróć do dalszego śledzenia forum jeśli masz pisać takie niedorzeczności.

Pozdrawiam-starsza koleżanka :)

panienka_2

Może tak zacznę... wątku diablicy nie śledziłam za bardzo..... więc mnie do niej nie mieszaj proszę... po drugie "małolatą" - nastolatką już też raczej nie jestem, a sport trenowałam wyczynowo przez połowę swojego życia, ciężko pracowałam wiec wiem co to jest pokora.
Po czwarte nie napisalam nic ze Victrish "prowokuje". Co do tolerancji to dla mnie nie ma znaczenie czy ktoś jest fanem czy nim nie jest bo każdy ma prawo do własnego zdania - oby to zdanie było wyrażane w sposób który nie bedzie obrażał innych i nie będzie miało w sobie złośliwości.
To że to napisałam w tym momecie było to ze Victrish napisała te swoje tematy też teraz, a ten temat założyłam spontanicznie, pod wpływem chwili (bo jak wcześniej napisałam zawierała się w nich złośliwość której nienawidze). I może dlatego o tej wcześniej wspomnianej diablicy za wiele nie wiem, bo szczególowo nie śledziłam forum, w sumie tylko jeden temat. Nie zaglębiłam sie w ten temat diablicy bo po komentarzach innych dowiedziałam się tylko tyle że pisała dziewczyna jakieś głupoty wiec stwierdziłam ze szkoda czasu na nią.
Więc panienka_2 easy - going i do przodu;) Nie miałam zamiaru nikogo obrażać jak coś.

Anaja91

Skoro przyznajesz, że nie zapoznałaś się z tematem to po co zakładasz taki wątek? Najpierw z bulwersem zarzucasz wszystkim wszystko a teraz się z tego wycofujesz. Spoko.
Pozdrawiam.

panienka_2

>Widocznie jesteście kumpelkami lub to konto fikcyjne założone w samoobronie.Jeśli nie to nie krzycz,to tylko domysł-już nie raz coś takiego się tu zdarzyło.

Też zaczynam się nad tym zastanawiać :)

Ofeflia

no to krzyczę że to tylko domysły są.....!!!

Anaja91

Nie krzycz.
Jeśli łaska. W końcu opowiadasz się za spokojnym tonem wypowiedzi...?

Ofeflia

no raczej spokojnym ;)

Anaja91

Jeśli naprawdę uważasz iż to my nie jesteśmy tolerancyjne to proszę zobacz sobie słynny kanon wypowiedzi Diablicy. Jest to bardzo ciekawa lektura ucząca "kultury" i poprawnej "ortografii"
Załączam link abyś mogła sama się przekonać http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3lewna+%C5%9Anie%C5%BCka+i+%C5%81owca-2012-600 541/discussion/Subject+%3A+DIABLICA+PRZEZ+TRZY+A+%3A%29,1930770#post_7704337
Pozdrawiam \m/

sentia

no sentio przeczytałam to i tak szczerze mówiąc z tej dialicy to NIEZŁE ZIÓŁKO jest, powinni jej usunąć konto za takie coś.....

"Co do tolerancji to dla mnie nie ma znaczenie czy ktoś jest fanem czy nim nie jest bo każdy ma prawo do własnego zdania - oby to zdanie było wyrażane w sposób który nie bedzie obrażał innych i nie będzie miało w sobie złośliwości."

Anaja91

No dokładnie, i uwierz mi na tego typu zachowania z jej strony trudno jest reagować spokojnie. Czasem ponoszą już nerwy. Ja nie mam nic do innych osób które lubią Zmierzch użytkowniczka MarryCullen reaguje jakoś tak bardziej cywilizowanie. I choć często się posprzeczamy to nie padają az tak ostre słowa. A co do Victrish. Jej wypowiedzi mają byc śmieszne i kontrowersyjne, jest normalnym użytkownikiem ale jak już jej ktoś podpadnie to nie ma zmiłuj:D
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 4
sentia

A gdyby tak olewać kontrowersyjne wpisy i tematy? Nie odpowiadać na zaczepki i wszechobecne chamstwo? Tematy w których nabluzgano, zostałyby porzucone, zaś na forum byłyby zamieszczane ciekawe informacje dla osób zainteresowanych filmem.

Myślę, że kłótnie w wątkach nie potrzebne. Kto lubi film i chce go obejrzeć, będzie wchodził na stronę i czytał wpisy, a komu się nie podoba, da wyraz tego w ocenie. Każdy ma swój gust i w związku z tym nie powinno się go krytykować. A obrażanie się wzajemnie, czy jest to sprowokowane, czy wynika ze zwykłego chamstwa jest poniżej poziomu osób generalnie zaliczanych do kulturalnych i inteligentnych.

Pola_090

Ja zgadzam się z Pola_090 przecież każdy ma inny gust i nie należy go za to krytykować.Jeśli ktoś nie lubi danego filmu nie musi od razu obrażać innych to nie ma kompletnie sensu niech tak kto wyrazi to w ocenie.

Paula2120

A kto tu kogo obraża ? Bo jak na razie to fani-anty fanów :)

ocenił(a) film na 10
Paula2120

takkk , tylko ty piszesz do ściany ... one nie zrozumieją tego albo bd mieć to gdzieś .

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Wybieram to drugie. Wy macie gdzieś nasze zdanie więc my się odwdzięczamy :)

ocenił(a) film na 4
Diablicaaa

Diablicaaa - mój wpis był skierowany m.in. do Ciebie, ponieważ znakomita większość chamskich wpisów jest twojego autorstwa. Może warto pomyśleć nad zmianą zachowania...

Pola_090

Wiesz są też ludzie, którzy oprócz wyrazu w ocenie dają recenzję od siebie na forum, wtedy to jedyne osoby które mają z tym problem to są fani. Bo jak widać, tylko pozytywne recenzje - w twoim rozumowaniu -mają prawo bytu.

ocenił(a) film na 4
Moai

Nie zrozumiałyśmy się. Być może wyraziłam się zbyt mało precyzyjnie.Nie podoba mi się chamstwo na forach. Nie mam nic przeciwko rzeczowym recenzjom, zarówno negatywnym jak i pozytywnym. Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, tylko dlaczego od razu wyzywać się z powodu różnicy zdań?

Pola_090

Ja wyraziłam swoją krytyczną aczkolwiek pisaną z dużą dozą ironii recenzję na "O co wam kurna chodzi" i się Diablicaaa do mnie dowaliła. Nigdy osoby różniącej się poglądami czy upodobaniami nie zwyzywałam ani nie oceniałam. Pisząc recenzję piszę o filmie/ aktorach/ scenariuszu/ w tym wypadku i książkach. Ja tam się fanów nie czepiam i tego samego oczekuję w zamian. Gdyby nie faneczki (hardkorowi fani) to by mnie od dawna na tym forum nie było. Teraz też bardzo mało zaglądam ale to ze względu na ludzi, których poznałam.

Mnie tylko trochę zirytowało, że te wszystkie moralizatorskie teksty kierowane są do antyfanów, chociaż ci ludzie którzy się wypowiadają tutaj na początku ani razu nie powiedzieli nic przeciwko fanom serii, to fanki są w tym wypadku same sobie winne, bo to one zaczęły się czepiać, to one zaczęły to drążyć i to one zaczęły pierwsze zwyzywać. Moją największą obelgą wprost było powiedzenie raz "dziecko" kiedy to słynna panna D nie rozumiała kiedy to się używa sarkazmu i ironii, oraz nie wiedziała co znaczy słowo klasyk.

ocenił(a) film na 4
Moai

W pełni rozumiem twój punkt widzenia. Żałuje, że odebrałaś mój wpis jak zarzut wobec Ciebie. Chodziło mi o to, że strasznie mnie mierzi gdy
a) fani ( nieważne jakiego filmu, Zmierzchu, Władcy Pierścienie czy Gwiezdnych Wojen) obruszają się na negatywne reakcje dotyczące ich ulubionych filmów i obrażają antyfanów;
b) antyfani zamieszczają opinie mniej więcej takiego sensu: "Film jest głupi ponieważ jest głupi i wszyscy którym się podoba są głupkami";
Z każdego obozu trafiają się trolle, którzy rozpowszechniają chamstwo. Z drugiej strony trafiają się naprawdę ciekawe dyskusje w których osoby o przeciwnych zdaniach wymieniają miedzy sobą rację w kulturalny sposób i to jest fajne, bo dzięki temu można sobie wyrobić własne zdanie, przyznać komuś rację , albo po prostu się czegoś ciekawego dowiedzieć. I właśnie dla tych dyskusji zaproponowałam ignorowanie tych nic niewnoszących kłótni.

Pola_090

No to nie zwracaj na nich uwagi. Jeśli zignorujesz trolla to szybko zniknie, jak będziesz im zwracać uwagę to będzie jeszcze gorzej. A takimi ludźmi się nie dyskutuje, chyba że dla jaj(ja tak czasami robię).

Ja tam sobie nie mam zamiaru włosów z głowy wyrywać z powodu jakiegoś oszołoma na forum. A uwierz mi spotkałam już znaczne gorsze przypadki na forum filmwebu, tutaj jest tylko dokazywanie i wcale aż takie chamskie nie jest. Mówię to z perspektywy tego z jakimi chamami miałam niestety okazję się spotkać.

Prawienie morałów nie przyniesie skutków, więc albo olać, albo omijać, albo zwyczajnie się nie przejmować.
Ludzie nie od dzisiaj potrafią na forach pi*przyć trzy po trzy, wystarczy zerknąć na fora onetu chociażby.

ocenił(a) film na 4
Moai

Amen :]

Anaja91

wreszcie ktoś powiedział coś z sensem :)

:*

victriish

Powtórzę słowa Marry Cullen : "Zamknij się, podróbo" :)

victriish

O nadal próbujesz udawać prawdziwą victrish.

victriish

witaj moja pusta kopio profilu :***
jeszcze ci sie nie znudzilo?
no tak.... niedlugo zakonczenie roku w gimnazjum wiec teraz masz pewnie duzo wolnego czasu i nie masz pomyslow jak nim zagospodarowac <3

ocenił(a) film na 10
Anaja91

Przestań urzalać się nad sobom wredny dzieciuchu !!! kazdy ma prawo do wypowiedzi a wy sie ciagle pienicie.
Zmierzchu nadszedl zmierzch, pa :**

Diiablicaaa

a Wy we dwie znowu??? przecież to widać ze nie Wy ..... żal mi Was

ocenił(a) film na 2
MartynaP89

Żal aż dupę ściska.

FightClub_2

A ja Wam wszystkim życzę tylko takich "problemów" na całe życie, ha.

ocenił(a) film na 2
Finally

Dziękuję za życzenia i oby się spełniło.

MartynaP89

No ale "TO" jest wynikiem zachowania pewnej osoby. Jak nie skończy to i ona tego nie zrobi.

ocenił(a) film na 6
Anaja91

I po co się produkować? Nie widzę w tym sensu to i tak nic nie da. Każdy jest jaki jest i sam siebie reprezentuje, łącznie z niskim poziomem. Póki nie będzie przełomu w jego życiu nie zda sobie sprawy z tego co wyczynia.
Zaczynam się już przyzwyczajać do opisanych przez was zachowań i jednym słowem WSTYD. Wstydzę się, że należę do populacji ludzkiej, która nie potrafi się zachować należycie i rujnuje całą planetę.

daisy95

W jakim stopniu ludzie rujnują planetę pisząc wirtualne komentarze w cyberprzestrzeni na temat marnej hollywoodzkiej produkcji opartej na wypocinach grafomanki, która miała erotyczny sen i chciała się nim z wszystkimi podzielić? Ja tam powiązań nie widzę.