PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Film Roku

ocenił(a) film na 9

Nie ma się do czego przyczepić.

JamesFord

Zgadzam się. Wszystko w tym filmie jest idealnie dopasowane. Klimatem film ten bije na głowę samego Draculę(1992). Aktorstwo pierwsza liga Robert Pattinson przyćmił samego Roberta DeNiro w 'Ojcu Chrzestnym II". Kristen Stewart grała lepiej niż Krystyna Janda w "Przesłuchaniu". Zdięcia tak doskonałe, że czułem się jak bym był w samym środku akcji. Emmanuel Lubezki i jego zdięcia do "Ludzkich dzieci" są niczym w porównaniu z tymi mistrzowskimi ujęciami. Reżyser pokazał prawdziwy kunszt realizacji, Guillermo Del Toro i jego "Labirynt Fauna" się przy nim chowają. Sama autorka tych zacnych powieści pobiła Stephena Kinga. Zapomniałem o muzyce. Ennio Morricone to dzieciak w porównaniu z autorem muzyki do tego dzieła światowej kinematografii.

Oczywiście żartowałem:)

vodka85

E tam żartowałeś .Co wstydzisz się tego ze powiedziałeś prawdę :)

użytkownik usunięty
JamesFord

To gówno jest filmem roku? Twój komentarz jest absurdalny i nie poważny. Nie chce mi się wymieniać argumentów że tak jest, ale "aktorstwo" Kristen i Roberta samo mówi za siebie... Filmem roku jest Hobbit: Niezwykła Podróż X(.

ocenił(a) film na 4
JamesFord

Jakkolwiek dobry by ten film nie był, może być jedynie filmem dnia.

kordrum

Chyba minuty:)

JamesFord

Zgadzam sie w 100%.

MaryCullen

Nie zgadzam się w 100%

użytkownik usunięty
vodka85

Potwierdzam ;-)

JamesFord

Film roku, który zdobywa 11 nomniacji w 10 kategoriach złotych malin ;o. Najgorszy film,aktor,aktorka.itd. Wy se chyba jaja robicie z sympatii do książki. Mam pare koleżanek które uwielbiają Zmierzch książkę, przeczytały po 3 razy. Ale twierdzą że film to po prostu szajs dla małych dziewczynek.

ocenił(a) film na 1
JamesFord

Jo jo, chyba najgorszy. A raczej nie chyba a na pewno.

ocenił(a) film na 3
JamesFord

Beka