wczoraj byłam na premierze, niestety film jest z lektorem - a szkoda, mam tu na uwadze dzieci, które nie zawsze potrafią skupić uwagę jednocześnie na akcji filmu i napisach. Pozdrawiam :-)
miało być oczywiście "niestety film NIE jest z lektorem " przepraszam za pomyłkę :-)
Bez przesady to nie jest film dla 6 latków. Z tego co wiem to film jest dozwolony od 12 lat a takie osoby już raczej potrafią i czytać i skupiać uwagę
pisząc "dzieci" miałam na myśli właśnie osoby w wieku 12 lat, bo jak sam napisałeś od tylu lat dozwolony jest film, chyba że uważasz iż 12 letnie osoby to już nie są dzieci :-). Jeśli chodzi o to skupienie się to wiesz nie zawsze wszystkie dzieci to potrafią może większość tak ale co z tymi, którzy mają z tym problem ?? Muszą być skazani na czekanie aż film wyjdzie na DVD ?? Pprzecież też mają prawo zobaczyć go na dużym ekranie a z lektorem byłoby im prostu wygodniej :-) pozdrawiam
A co z ludźmi którzy nie lubią filmów z lektorem tylko wolą z napisami nigdy nie da się każdemu dogodzić jedynym wyjściem było by puszczać w kinach wersje i z lektorem i osobną z napisami tylko premiera filmu nie była by po dwóch dniach a po tygodniu. Te 12 latki które chcą obejrzeć film z lektorem mogły po pierwszej czy drugiej części zmierzchu napisać do dystrybutora filmu czyli w tym wypadku firmy ''Monolith'' prośbę o dystrybucję kinową filmu z lektorem i może gdyby dystrybutor zobaczył że jest na film z lektorem zainteresowanie zrobił by wedle ich życzenia tak jak było chociaż z filmem czarny czwartek i dystrybucji z audio deskrypcją.
Akurat w tym przypadku bardzo łatwo dogodzić wszystkim: po prostu dać do kin wersję z napisami i DUBBINGIEM ( w kinach nie ma lektorów), skoro można było dać wersję 3D i zwyczajną.
Film jest oczywiście z napisami.
Nigdy nie spotkałem się z filmem który w kinie miał by lektora jest to albo dubbing albo napisy
był film z lektorem i to nie tak całkiem dawno, a mianowicie "Bitwa pod Wiedniem", dostępny był z napisami albo z lektorem. Większość kin puszczała tylko i wyłącznie z lektorem. Czy to prawda, że po napisach w "Przed świtem 2" jest jeszcze jakaś scena?