PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134844
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Film

ocenił(a) film na 1

Istna tragedia. Wszystkie sceny w zmierzchu są na Green Screnie, a generowane komputerowo dziecko to już istna tragedia. Dodatkowo animacja wilkołaków... horror. Jednak największym minusem tego filmu to aktorstwo. Niewiem czy można zagrać gorzej niż drewniana i wiecznie rozdziawionymi ustami Kresten Stewart (tylko jej aktorstwo sugeruje to, że film jest horrorem). Dodatkowo w filmie jest ukazany doskonały przykład pedofilii Jacob i Reneesme jest to wątek obrzydliwy. Zdecydowanie ten film powinien mieć skalę ujemną

ocenił(a) film na 7
eleanora

Kiczu w "Zmierzchu" rzeczywiście ogrom, ale i tak mniej, niż uprzedzenia w Twoim poście niestety.
http://casusaniola.pl

eleanora

A umiał/a byś sam/a zrobić lepiej??? Według mnie ten odcinek jest perfekcyjny tak jak poprzednie. I nie ma tu nic o pedofili, jak byś nie zauważył/a to W tym odcinku mówią że Renesmee w pełni dojrzeje po 7latach od urodzenia i będą mogli być razem. Fajnie by było jak zrobili by jeszcze minimum 2-3 odcinki.

ocenił(a) film na 1
KristeN1990

Nie umiełabym zrobić tego lepiej bo nie jestem reżyserem. Matematyk może skrytykować złą książkę choć sam nie pisze.

ocenił(a) film na 1
KristeN1990

Nie wiem może mój tok myślenia jest błędny, ale jeśli widzę śliniącego się wilkołaka patrzącego ,,wzrokiem rasowego pedofila '' na małe dziecko to według mnie jest to pedofilia. Poza tym dodatkowe 4, 5 lub 6 godzin filmu z drewnianymi twarzami aktorów wyrażających problemy jelitowe oraz z dialogami ,, Bella - Tato, już mnie nie zobaczysz. Ojciec - ok, to byłyby czystym okaleczeniem umysłu.

ocenił(a) film na 1
eleanora

Choć wzrosłaby szansa na złote maliny na które bardzo bardzo liczę szczególnie dla tego pięknego filmu z oceną 6,0 podbijaną przez fanki ,,KOCHAM ZMIERZCH'' - oczywiście caps lockiem .

eleanora

uh, jak mnie bawią takie komentarze. Ten film jest EKRANIZACJĄ KSIĄŻKI, Bella musi być sztywna, bo taka była w książce - zagubiona, wiecznie zamyślona, podobnie jak Charlie. Gdybyś przeczytała wszystkie części, wiedziałabyś, ale patrząc na ocenę filmu z pewnością się nie porwiesz. Pedofilia? Również odsyłam do książki, niemniej dla osób nieczytających faktycznie może wyglądać jak pedofilia.

ocenił(a) film na 1
Lady_Dye

A mnie guzik książka obchodzi. Gdybym chciała przeczytać książkę przeczytałabym, za to obejrzałam film i Balla nie wydaje się zagubiona, ale upośledzona i denerwująca. Poza tym to wygląda jak PEDOFILIA i w filmie nie jest to wytłumaczone i nawet gdyby było i tak byłaby to pedofilia. Naprawdę chcę obejrzeć dobry film, a Zmierzch nim nie jest, żeby go zrozumieć nie będę porywać się na sześć czy siedem grubych książek które mnie nie interesują.

ocenił(a) film na 1
eleanora

* Bella

ocenił(a) film na 1
eleanora

Czy oglądając Władcę Pierścieni przeczytałaś trylogię ? Mogłaś, ale nie musiałaś. Film sam w sobie był piękny i nie potrzebował zbędnych wyjaśnień.

ocenił(a) film na 1
Lady_Dye

Ps. Charlie był w tym filmie najmniej denerwującą postacią, być może dlatego, że zbyt wiele nie robił.

eleanora

Wyczuwam emocjonalne uniesienie, a nie widzę powodu. Nie podobał Ci się film? Trudno, znajdziesz inny. Próbowałam Ci wyjaśnić czemu Bella ma przysłowiowy kołek w dupie, uważam że aktorów dobrali idealnych. Jeśli Ciebie aż tak to drażni, to powodzenia w szukaniu lepszych filmów.

ocenił(a) film na 1
Lady_Dye

Wszystkie filmy są lepsze od tych