PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Harry Potter?

ocenił(a) film na 5

Co to, znowu film fantasy/s-f, czy do czego to tam można zaliczyć którego ostatnia(jak na razie)część podzielona jest na dwa epizody(jak w przypadku HP)!? Czego to się nie robi dla kasy...

ocenił(a) film na 10
nikike

dla kasy z pewnością też...ale przede wszystkim ostatnia książka jest najdłuższa i dużo się w niej dzieje, więc robienie jej w jednym filmie byłoby głupie i bez sensu, bo scenarzystka musiałaby bardzo dużo wyciąć...

weramg

i przede wszystkim ostatnia część jest podzielona część opowieści Belli potem Jackoba i potem znów Belli :)

ocenił(a) film na 9
weramg

w 100% zgadzam sie z weramg, ostatnia czesc jest najdluzsza. A jesli chodzi o cb nikike to nie musisz tego ogladac skoro myslisz, ze jest to drugi HP - logiczne?

nikola215

tak w przed świtem się zgadzam ale w hp to głupota bo ostatnia część nie jest najdłuższa zakon feniksa był najdłuższy i poco to?

GinnyHarry

Dlaczego HP został podzielony na 2 części?! Bo tam są szczegóły drobiazgi i strasznie duzo akcji, czego brakuje niestety w Zmierzchu. Nie ma tu napięcia bo i tak jest wszystko podane jak na talerzu i wiadomo co kto powie i jak postapi

weramg

powinni wyciąć 99.9% tek książki i z reżyserować

ocenił(a) film na 9
nikike

nieno, skoro lepiej byłoby siedzieć bez przerwy w kinie przez 5 godzin..
Jaknajbardziej lepiej podzielić na 2 części.
I tak nie wiem jak rozstane się z Sagą ;(

ocenił(a) film na 10
dastmina

noo...;(

weramg

ja tak samo, szkoda ze tak malo czesci jest :( ale mam nadzieje ze Stephenie dokonczy Midnight Sun i napisze reszte ksiazek oczami Edwarda :D

ocenił(a) film na 9
net1

tez mam taka nadzieje, podobno juz ją kontynuuje :))

ocenił(a) film na 10
Bilieux

Ja za to slyszałam że zrezygnowala z dalszego pisania Midnight Sun gdyż sporo fanów zaczeło pobierac jej ksiazki z internetu zamiast isc do sklepów ale to tylko plotki wiec nie będe krakac ;) i tez mam nadzieje ze bedzie kontynlowac po za tym przecierz wlasne wyszła książka Stephenie Meyer - "Drugie życie Bree Tanner" (na motywach "Zaćmienia") ;)

ocenił(a) film na 9
Alice_Cullen_22

Planuje kupić Stephenie Meyer - "Drugie życie Bree Tanner", choć jeszcze sie zastanawiam czy warto.. narazie wygląda że warto :)

Bilieux

Bilieux według mnie to warto kupić tą książkę, ja ją przeczytałam w jedno popołudnie :-) wciąga, i fajnie jest to przeżyć z innej perspektywy.

nikike

Gdybyś czytał, wiedziłbyś, że podzielenie tego, było bardzo dobrym pomysłem. Tam jest tyle akcji, że-serio, w jednej części byłoby to trudno zmieścić.

6_klepka

Popieram :-) mówią że to dla kasy, podzielą te filmy na części ( mówię tu o Harrym Potterze i o Breaking Dawn) ale jeśli chodzi o mnie to mogą je podzielić nawet na trzy bądź cztery części jeżeli miało by to odzwierciedlić książkę :-)

ocenił(a) film na 5
6_klepka

Przeczytałem pierwszą część, nawet mi się spodobała-w przeciwieństwie do filmu-na następne jednak sił już nie miałem. Ale coś nie wierzę żeby w którejkolwiek części Zmierzchu było dużo akcji...

nikike

W Zaćmieniu jest duzo akcji...

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

w Przed świtem, trzeciej księdze też.