PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134876
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

WOW. Początek wizualnie piękny! Od razu mówię, że fanem poprzednich ekranizacji nie jestem,
choć książki spodobały mi się bardziej lub mniej. Jednak ten film... po prostu magia! Reżyser
zabawił się naszymi emocjami! To uczucie, gdy umierają Twoje ulubione postacie, a potem
okazuje się, że to tylko wizja... cudowne! Siedziałem oniemiały i nie wiedziałem co powiedzieć.
Nawet gdy nie działo się nic ciekawego, jakość obrazu wystarczała, aby nie móc ruszyć się z
miejsca! Z czystym sumieniem przyznaję 9, mimo że film zasłużył na troszkę mniej. Wysoka ocena
jest spowodowana jednak tym, że cała obsada się postarała i razem stworzyła najlepszą
ekranizację serii pani Meyer, jaka mogła w ogóle powstać!

ocenił(a) film na 5
CasperChase

Nawet jak powiesz, że to obiektywna ocena, to będziesz zwyzywany przez hejterów, taki świat, ludzkie uprzedzenia.
Ja jestem jednak z tobą - film cudowny. Wizja Alice była po prostu oszałamiająca, wkręciła każdego w kinie. Nie jestem fanką poprzednich filmów, jednak uważam ten za jeden z najlepszych filmów tego gatunku. Zasłużone 10 i muszę zobaczyć jeszcze raz :).

CaroLovegood

Kim ty jesteś żeby się wymądrzać na temat hejterów i tego kogo oni hejtują?
Tak się składa iż Loża Szyderców zna umiar w swoich wypowiedziach i nie przekracza poziomu godności.
Nam chodzi o normalne komunikowanie się i tylko w ostateczności używamy ostrzejszych słów.
Pozdrawiam Prorokini Sentia.

ocenił(a) film na 7
sentia

To moja znajoma i już nie raz spotykaliśmy się z ciekawymi hejterami w necie. Każdy, kto ma doświadczenie lub wiedzę na temat jakiegoś zjawiska, ma prawo się wypowiedzieć. Pozdrawiam.

CasperChase

No ok oczywiście się z tobą zgadzam, Ale ja i moje koleżanki z tego forum (Loża Szyderców) staramy sie utrzymywać przyjazne stosunki z fanami.

ocenił(a) film na 7
sentia

Szanuję osoby, które potrafią wyrazić opinię w ludzki sposób, bez niepotrzebnego hejtowania.

CasperChase

My hejtujemy tylko film i zawsze to uzasadniamy. Czego niestety czasem nie mozna powiedzieć o fanach. Już kilka razy nam się zdarzyło natrafić na agresywnych fanów z którymi nie da się normalnie porozmawiać. Ale proszę nie mylić hejtera z trollem.

ocenił(a) film na 7
sentia

Ja spotykam takich codziennie na portalu Facebook. :)

CasperChase

A ja nie mam fb:) I bardzo sie z tego ciesze i raczej nie mam zamiaru zakładać

ocenił(a) film na 10
sentia

na twoim miejscu jakbym była też transwestytą to też bym nie zakładała :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
sentia

siemkaa :D
co tam slyhac cukiereckuu ;***

sentia

no coś ty, ona nie podzieli się takim sekreeetem ;)

victrish

Ale bezczelna... teraz ci będzie avki podkradać

Diablicaaa

wracaj na konto Sharenne klusko <3

victrish

Pewnie limit wypowiedzi jej sie skończył

sentia

HAHAHA ;D

ocenił(a) film na 10
victrish

ahahaa Diablicaaa posostanie tylko jedna korcipałeczki :*

Diablicaaa

Co ty kurde piszesz? Po jakiemu to jest? Gimbaza cie zaatakowała i kompletnie w mózgu pomieszała?

sentia

to efekty zjedzenia za dużej ilości popcornu podczas maratonu. do tego myśli że jak zmieniła avatar na mój to wpadnę w szał.

victrish

Ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą....

gosiaxxx7

Co ty tu w ogóle trollu robisz? Jak masz zamiar wyzywać ludzi to lepiej idź sobie na jakieś forum o horrorach...

ocenił(a) film na 7
gosiaxxx7

Hahahaha, no nie wierzę w ludzi.

sentia

agresywni fani - czyt. Diablicaaa (Sharenne obecnie, tylko teraz stwarza pozory :))

Ofeflia

Tak dokładnie:) Pozory normalności....

CasperChase

Dla mnie brzmi to jak wielkie rozczarowanie, że oni wszyscy nie zostali powybijani ;f dammit.

ocenił(a) film na 10
Moai

Można się było tego spodziewać, że nie zostaną zabici drugoplanowi jak i pierwszoplanowi bohaterzy wkońcu tak też było w ksiażce.

Sharenne

Wiesz, wiedzieć wiedziałam, że nie ma takiej opcji by oni zostali zabici, ale skoro to już zostało pokazane, to dałąbym i nawet 8/10 gdyby zostali przy tej opcji. A tak to znowu wyjdzie naiwna historia. Ustawka wampirów, których i tak cały świat ma gdzieś, i niezależnie jak by się losy potoczyły to i tak by to niewiele zmieniło.
Ale muszę przyznać, komentarze Pattinsona są naprawdę niesamowite, wczoraj oglądałam z nim wywiady i gościu jest niesamowity.
Nawet jeśli do tej serii nie pałam miłością, i pójdę by się pośmiać, to też ze względu na Rob'a, bo po prostu lubię go.

użytkownik usunięty
CasperChase

Tak. Najlepsza część!!! Ale ten moment kiedy Aro podniósł sie z głową Charlisa w ręce... Tak bardzo mi było szkoda Esme!! Najgorsze było właśnie to że zginęli Charlise, Jasper, Leah i Seth... Na szczęście to tylko wizja!! Jak byłam w kinie to wszyscy ludzie (a była ich cała sala) zareagowała tak: "Jeny" lub "WoW" albo tak jak ja ".... Japer.dole...."

ocenił(a) film na 5
CasperChase

Nie jestem fanem, poprzednie części obejrzałem również - były gorsze, ta jest wydaje mi się najlepsza, aczkolwiek to nie znaczy, że świetna. Jest kilka rzeczy, które mi się spodobały, ale dla mnie osobiście 90% filmu to straszna nuda, dla fanów książki (której nie przeczytałem i nie przeczytam). Jak dla mnie to piątka.