PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Czy nie uważacie, że postacie za bardzo się zmieniają podczas każdej części? Tzn. wiem, jakieś tam drobne zmianki mogą być, ale jak porównać Edwarda z pierwszej a ostatniej części to... Moim zdaniem w PŚ2 wygląda za staro, najlepsza charakteryzacja była w pierwszym filmie, tam przynajmniej wyglądał jako tako na 17-latka... Charakteryzatorzy nie powinni mieć problemów z odmłodzeniem aktora, przecież to tylko 4 lata... w dodatku w Zmierzchu miał najlepsze włosy :D Moim zdaniem wszyscy wyglądali najbardziej ''zmierzchowo'' w pierwszej części( oprócz Jasper'a, w późniejszych częściach wygląda lepiej :)

ocenił(a) film na 2
Radiant_Yasmin

Największym błędem było to, że przy każdym z pojedynczych filmów pracowała inna ekipa. Mamy Desplata, który napisał muzykę do New Moon, później Howard napisał do Zaćmienia i Burwell do Przed Świtem? Gdzie sens, w każdym filmie inny klimat inne zdjęcia, inna wizja reżyserka. Mam nadzieję, że kiedyś nakręci to ktoś od początku do końca z porządnymi aktorami :)

ocenił(a) film na 6
Indy_6

No to fakt, że każda część była nakręcana przez innego reżysera, Burwell nagrywał muzykę też do pierwszej części... I ja też mam taką nadzieję, chociaż nie wiem czy ktoś się tego podejmie :/

ocenił(a) film na 2
Radiant_Yasmin

najbardziej szkoda Sheena i Fanning bo oni stworzyli bardzo interesujące postacie, reszta aktorów to tragedia :( no zobaczymy może za 10 lat :)

ocenił(a) film na 2
Radiant_Yasmin

no właśnie tragedia D: te BRWI Edwarda D: i przez pół seansu się zastanawiałam-skąd oni wytrzasnęli takie ciuchy? te wszystkie wampiry? nikt nie był normalnie ubrany a Volturi to już wgl ahahahahah xD
Alice okropnie wygląda z tymi przyklepanymi włoskami D:
a reszta się zrobiła na maxa plastikowa i wyglądają na ludzi pod 30 a nie nastolatków ;d