PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134876
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Jestem po premierze filmu. Efekty znakomite, akcja na najwyższym poziomie. Do końca nieprzewidywalny. Zdecydowanie polecam

kasia3831

Może i jest najlepszym filmem z tej serii, ale i tak nie powala.

kasia3831

Zdecydowanie nie polecam! Film pusty jak paczka po zpałkach zresztą cała "saga" taka jest. Filmowa jak i książkowa! Za dwa lata wszyscy o tym filmie zapomną, nawet wy wielcy fani pustej tandety!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
kasia3831

Dokładnie, zgadzam się. Najlepsza część ;)

ocenił(a) film na 10
kasia3831

Zgadzam się, najlepsza część Zmierzchu.
Moim zdaniem jedyna część Zmierzchu która jest dobra, części 1 i 3 były blisko.
Ale i tak Władca Pierścieni Powrót Króla > Harry Potter i Insygnia Śmierci część 2 > Saga Zmierzch Przed Świtem część 2

ocenił(a) film na 4
Jacob Voorhees

Nie wiem czy się cieszyć czy płakać ,że fanka Władcy pierścienia i Harrego Pottera dała 10 na 10 temu szajsowi :( Smutne

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

Jestem facetem.
Dałem 10/10, bo nie można dać 9.5

ocenił(a) film na 6
TheLejdis

ok. a co było takie super w tej części ? ? ?
fabuła jest biedna . 1 wątek i nic więcej . proszę o odpowiedz z argumentacja :)

ocenił(a) film na 4
Th1natos

Popieram! Przeprasza "fan" Lepiej? No ale jak można dać nawet 9,5 jeden wątek. No i brokatowa wampiry? Nie trawię

kasia3831

NAJLEPSZA CZĘŚĆ ZMIERZCHU ! TO CAŁKOWICIE CO INNEGO, EPICKIE MOMENTY ...
PO TYCH EPICKICH MOMENTACH PŁAKAŁAM Z NADMIARU EMOCJI.
Nie jestem fanką "Zmierzchu" i wcześniejsze części mi się niezbyt podobały no może z wyjątkiem muzyki i wilków <3 Ale ta część to całkiem co innego.
Zdecydowanie polecam, cała sala kinowa reagowała tak samo, wszyscy oddychaliśmy jednym tempem.

Papatya

najlepsze jest po głownej scenie jak kazdy widział komu głowe urwał,pozniej sie okazało że to była wywrozona przyszłość , ludzie zaczeli bić brawa- że dobry efekt, ja tylko pomyślałam widać kto nie czytał książki !

ocenił(a) film na 10
Papatya

zgadzam się.
mi pod koniec seansu serce zaczęło bić szybciej. ! :)
bardzo dobry film kto jeszcze nie zobaczył niech to szybko zrobi a nie pożałuje.

ocenił(a) film na 6
Papatya

argument ... gdzie byly te momenty ? ( btw byłem na tym w kinie) i efekty duzego ekranu dzialal na korzysc filmu ale ja nie zauwazylem tam nic specjalnego .
muzyka , krajobrazy i przedstawienie koncowej walki tylko tyle jak dla mnie na plus :) dialogi, gra aktorska, fabuła raczej slabe .... lub nie w moim guscie.

ocenił(a) film na 1
Th1natos

U mnie w kinie ludzie co chwila wybuchali śmiechem.....

Papatya

zgadzam się kino reagowało tak samo na każdą scenę .....no i ta wizja alice rewelacja i oburzenie na sali POLECAM !!!!

ocenił(a) film na 10
kasia3831

. byłam na premierze, spodziewałam się czegoś więcej, ale i tak film bardzo dobry. ; )

ocenił(a) film na 10
puuciaa

Porównywać Władcy Pierścieni i Harrego Pottera do Zmierzchu nie można;p
Z całym szacunkiem ale według mnie: Władca Pierścieni ( jak i Gwiezdne Wojny) to filmy fenomenalne.
Harry Potter napisany i nakręcony bardzo, bardzo dobrze. Godny uwagi i wart obejrzenia bez względu na wiek odbiorcy.
Natomiast Zmierzch jest "tanim komercyjnym romansidłem" :)
Co do mojej opinii na temat całej Sagi i ostatniej części:
Bardzo lubię tą historię tak w książce jak i w filmie. I naprawdę nie obchodzą mnie teksty typu: Zmierzch to kicz daje jeden bo jestem super a filmu nie oglądałam/oglądałem bo nie i już. Bo owszem cała saga zalatuje kiczem, ale co z tego? Jak dla mnie wyłączenie mózgu na 2h i wejście do tego kiczowatego świata jest po prostu odpoczynkiem.
Ostatnia część jest najlepsza. W niektórych momentach było zabawnie, w innych nawet przerażająco, jak dla mnie pierwszy raz. Także dziękuję bardzo twórcą i aktorom za to zakończenie całej Sagi.
Ktoś tam wyżej pisał że o całej historii Belli i Edwarda za 2 lata wszyscy zapomną, no okej, ale co z tego? Powinniście się zatem cieszyć że ludzie szybko zapomną o tym komercyjnym kiczu i tyle.
Dałam 10 właśnie przez osoby dające 1 tak bez powodu tzn żeby wyrównać i ocena była choć odrobinę uczciwa. Film zasługuje na mocną 7.

ocenił(a) film na 6
sybil08

to byla odpowiedz na moj post ?

ocenił(a) film na 10
Th1natos

Nie, raczej ogólnie do komentujących.

ocenił(a) film na 9
kasia3831

pojechałam sobie na całonocny maraton Zmierzchu i po raz pierwszy zrozumiałam, dlaczego ludzie się tak zachwycają tym wszystkim. uważam, że zakończenie jest świetne, mnie osobiście wbiło z fotel (szczególnie ostatnie 30 minut) po wyjściu z kina miałam tak ściśnięty żołądek, że sama z siebie się śmiałam, bo dałam się twórcom nabrać i myślałam, że naprawdę zrobili co zrobili :D
podobało mi się, dziękuję za 5 lat gdzie mogłam śledzić losy Belli i Edwarda, co wszystko nabrało sensu w ostatniej części. nigdy nie byłam zagorzałą fanką ani też wrogiem, dzisiaj, może mi coś odbiło, ale z całym sercem dołączam do Fanów sagi Zmierzch

ocenił(a) film na 7
AlicjaLange

No ale.. nie można pominąć milczeniem tych jakże zabawnych momentów
1) Volturi się zbliża, muzyka narasta, stresik też, nagle...........muzyka stop......zdejmują kapturki:) słodkie to było..
2) jak w wizji Edek i Bella próbują raz po raz urwać mu głowę - ale się twardo trzyma:):):)
3) no i sam początek.. jak Bella biegnie, węszy. Chichotałam i nie mogłam przestać!!!!!!

ocenił(a) film na 9
kachasmoq

mnie to się pdoobała scena jak Jacob wyjaśniał Charliemu o co chodzi :D xD

ocenił(a) film na 7
AlicjaLange

o właśnie. to też było Mega:)
Albo jak Bela biła Jacoba .. a Edward się śmiał zamiast ją powstrzymać !

ocenił(a) film na 9
kasia3831

tak najelpesza ze wszystkich czesci