PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Oglądałam "Przed Świtem cz.1 " już nie raz w kinie i uważam, że to istne arcydzieło!!! Ten film jest taki EMOCJONALNY, WZRUSZAJĄCY I PIĘKNY. Nie mogę się doczekać "Przed Świtem cz.2"!!!

A tak na marginesie to nie wiem po jaką cholerę ludzie, którym ten film nie przypadł do gustu fatygują się aby wejść na tą stronę i napisać żałosny komentarz jaki ten film jest straszny?! Jak mi się coś nie podoba to tego nie oglądam i już.

ocenił(a) film na 3
ola201004

http://filmo-mania-paterki.bloog.pl/ Zapraszam do zobaczenia plakatu 2 cz przed świtem!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Peeves

Nikt się tu nie wymądrza, lecz wyraża swoją opinię!!!

ola201004

Naprawdę przekaz mojego poprzedniego postu był aż tak trudny? Mahomecie... a ludzie się później dziwią, że fanki Zmierzchu są uznawane za tępe nastolatki.

ocenił(a) film na 10
Peeves

Wiem o co ci chodziło. Mam dość już tej konwersacji, która i tak do niczego nie doprowadzi - ty uważasz, że Saga jest słaba i nie chcesz rozważyć powodów przemawiających za słusznością tej tezy, a ja uważam, że Saga jest genialna i nie mam ochoty rozważać powodów przemawiających za inny poglądem. Każdy ma swoje zdanie.

ola201004

"Wiem o co ci chodziło." - no chyba nie bardzo, skoro w poprzednim poście uważałaś, że popełniłem te błędy z własnej głupoty, a nie celowo, by nadać mojej wypowiedzi charakter ironiczny.

ocenił(a) film na 10
Peeves

Tak, w POPRZEDNIM poście, ale nie teraz. Poza tym w necie tyle razy można się spotkać z błędnie pisanymi postami, że później trudno odróżnić, który jest pisany dla ironii, a który nie, Panie Inteligentny.

ola201004

Moje rady na coś się więc jednak zdały, jak miło. Nawet awansowałem do rangi "Pana Inteligentnego" (i to nazwa własna, skoro zapisane wielkimi literami!), niesamowite.

ocenił(a) film na 1
Peeves

hahaha popieram

ocenił(a) film na 10
kasiorek9

Kasiorek9 masz świętą rację! A tak na marginesie to warto zaznaczyć , że nie jestem jedyną osobą, która pozytywnie wyraża się o Sadze Zmierzch. Czytałam WIEEELE POZYTYWNYCH OPINII na ten temat, a poza tym liczby mówią same za siebie. Zmierzch z roku na rok zarabia coraz więcej milionów ( co świadczy, że ma coraz więcej widzów ) i żadne wredne komentarze dziwnych ludzi w tym nie przeszkadzają.

ocenił(a) film na 7
ola201004

Hmmmm, chyba, żeby stwierdzić, że film się nie podoba to trzeba go najpierw obejrzeć, nie sądzisz?

ocenił(a) film na 10
Milena_96

I właśnie o to mi chodzi. Ja OGLĄDAŁAM "Przed Świtem" i dlatego mogę powiedzieć, że według mnie jest genialne, natomiast co do 2 części powiedziałam jedynie, że nie mogę się doczekać, aż to zobaczę.
Założę się, że ludzie którzy "jadą" po Sadze Zmierzch nie oglądali wszystkich tych filmów, więc po co wyrażają swoje negatywne opinie skoro nawet nie wiedzą o czym ten film jest?

ocenił(a) film na 7
ola201004

A kurczę, źle poprzednią wiadomość przeczytałam. :P

ola201004

Skąd ten odważny wniosek, że osoby krytykujące Zmierzch nie oglądały filmów? Dla mnie wygląda to na iście desperacką próbę obrony serii, która w gruncie rzeczy - zarówno na ekranie, jak i na papierze - jest słaba. Naprawdę aż tak nie potrafisz przyjąć do wiadomości cudzej opinii i rozważyć jej słuszność, że wolisz wmawiać, że jeśli ktoś nie wychwala Zmierzchu, to od razu musi być ignorantem?

ocenił(a) film na 10
Peeves

Absolutnie nie uważam, ze osoby nie lubiące Zmierzchu są ignorantami, każdy ma prawo do swojego zdania. Ja uważam, że Saga nie jest słaba. A mój "odważny wniosek" wynika stąd, że rzeczą naturalną jest, że jeśli ktoś nie lubi jakiegoś filmu to nie będzie oglądał jego kontynuacji, aczkolwiek przyznam, że nie musi to się tyczyć wszystkich.

ocenił(a) film na 8
ola201004

Na reszcie jakaś normalna która lubi "Zmierz".Bo jak na razie to spotkałam się tylko z krytyką.Ja jestem już osobą starszą i też lubię bardzo "Zmierz".

ocenił(a) film na 6
ola201004

Ogarnij się, proszę. Nie twierdzę, że Przed Świtem to totalna masakra... ale nazywanie tego arcydziełem to lekka przesada, nie sądzisz? Otóż arcydziełem można nazwać tak wybitne filmy jak choćby Dwunastu Gniewnych Ludzi, czy Skazani Na Shawshank etc. (obejrzyj sobie), ale nie, lekko naiwny film dla nastolatek, który na dodatek został kiepsko wyreżyserowany (nie to co Zaćmienie :>), no i nie wspominając już beznadziejnej gry aktorskiej. Co tu dużo mówić, ale Kristen Stewart od samego początku sagi raczy nas tym samym wyrazem twarzy. To lekko żenujące... Podsumowując, TO NIE JEST ARCYDZIEŁO, A KOMPLETNA KOMERCJA. I tyle mam do powiedzenia.

ocenił(a) film na 8
seletta

O gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 6
ewe095

Ja się nie wypowiadam na temat jej gustu, ale na temat słów jakich używa.

ocenił(a) film na 10
seletta

Ja osobiście cenię wiele różnych filmów, "Dwunastu gniewnych ludzi" także. Ale przyznaj, że powyższy film i "Przed Świtem" to inna bajka, więc ich nie porównuje. I mimo wszystko nie odwołuje swoich słów, że ten film to "arcydzieło".

ocenił(a) film na 8
ola201004

Zgadzam się z Tobą ola201004 w 100% ze ten film to arcydzieło.Już dawno przestałam być nastolatką a film jak dla mnie jest cudowny,więć nie tylko nastolatką musi się podobać.Książkę przczytałam już z 5 razy i też nie mogę się doczekać "Przed świtem cz.2" Po prostu jednych rusza a drugich nie.Nie trzeba tego tak mocno krytykować.Jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda i proste!!!!!!

ocenił(a) film na 10
monsiamihi

Zgadzam się z wypowiedzią monsiamihi po co antyfani zmierzchu chodzą do kina na kolejne części skoro uważają ten film za głupawą sagę dla nastolatek.Co innego oczywiście jeżeli tak jak powiedziała seletta podobały im się poprzednie części tylko ta nie przypadła im do gustu.Mnie ta saga się podoba ale nie uważam jej aż za ARCYDZIEŁO co nie zmienia faktu że nie mogę się doczekać "przed świtem część 2".POZDRAWIAM:)

ocenił(a) film na 8
kasiorek9

Chodzą po to aby o filmie móc się wypowiedzieć ;]
I bynajmniej nie jest to arcydzieło... Sagę uwielbiam, ale niestety filmów nie mogę wychwalać, chociaż wcale nie są takie złe jak to wszyscy mówią.
A tak nawiasem mówiąc porównywanie "Zmierzchu" z "Dwunastoma gniewnymi ludźmi" nie ma najmniejszego sensu. To tak samo jakby porównać ze sobą Kubusia Puchatka i Władców Pierścieni. To przecież dwie kompletnie różne historie! 2 różne gatunki filmowe!

ocenił(a) film na 10
monsiamihi

Podpisuje się pod Twoje słowa monsiamihi.

ocenił(a) film na 4
ola201004

Ja przeczytałem całą sagę i uważam, że filmy to katastrofa...
Obejrzałem je i byłem rozczarowany zarówno grą aktorską jak i reżyserią(Zaćmienie było ok).
Rozumiem, że komuś te filmy mogą się podobać, ale nazywanie ich arcydziełem jest nie na miejscu.
Równie dobrze mógłbym nazwać arcydziełem American Pie (nie żebym go nie lubił ;p).
Zacznij oglądać jakieś poważniejsze\lepsze filmy i wtedy się wypowiedz.

ocenił(a) film na 10
kubas3011

Ależ ja oglądam "poważniejsze" filmy. Ale jaki sens ma porównywanie "poważniejszy" film, np. jakiś dramat z Sagą Zmierzch, skoro to całkiem inna bajka? To tak jakby porównywać smak truskawek do smaku kurczaka. Mam na myśli jedynie to, że jeśli chodzi o ten gatunek filmowy, jaki reprezentuje Saga, uważam - każdy może mieć swoje zdanie - że jest świetny.

ocenił(a) film na 3
ola201004

hahaha istne arcydzielo a ile masz lat ze tak mowisz ?