PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

W takich chwilach chciałoby się mieszkać w Berlinie...

http://twilightinpolish.ning.com/profiles/blogs/trasa-promocyjna-przed-witem-cz- 2

MaryCullen

ja raczej z dala od niego :) ale dla fanów - wiadomo - to gratka :)

Ofeflia

Niestety nie uda mi sie przekonać mamy do wyjazdu do Berlina i stania kilka godzin pod kinem. A szkoda :(

MaryCullen

Bo takie pseudogwiazdki maja taki kraj jak polska w dupie...

sentia

Wiesz co ja o tym myśle ? Jak by Polska dobrze zapłaciła to by cała ekipa przyjechała i to do kilku miast ! To by były dobrze zainwestowane pieniądze. A wogole to kto właściwie powinien za to zapłacić ? Jakiś związek kin polskich, czy kto ?

MaryCullen

A cholera wie.... i tak już po ptokach :P

sentia

Taaa...

MaryCullen

To w takim razie jestem bardzo dumna z rodaków, że nie zapłacą ani złotówki na spraszanie pseudo gwiazdek marnej serii. Chyba lepiej by pieniądze były przeznaczane na wybitniejsze cele, no nie?

Moai

Eeee.... NIE.

MaryCullen

Mogłabym się zgodzić, ale wówczas obie byłybyśmy w błędzie.

Moai

Jak tam sb chcesz.

użytkownik usunięty
Moai

Też jestem DUMNY z rodaków! Za tą kasę można by było pomóc biedniejszym np. Afryce - (wody pitnej brakuję) ale no cóż to Niemcy....

Oj możemy nie jeździć po innej nacji-_- osobiście mam do Niemców duży szacunek zwłaszcza po całej zabawie z ACTA.

A dlatego w Niemczech jest taka trasa, że zwyczajnie więcej pieniędzy uzbierają^^ Nie widzę tu powodu do dumy bo przyczyną ominięcia w trasie Polski( niezależnie jakiej trasy czy to Zmierzch czy jakiś zespół ) nie jest bo "my nie chcemy" ale bo "my na tyle kasy nie mamy". Osobiście wolałam bym takie "pseudo" gwiazdki u nas a przy okazji by mnie było stać na tyle co przeciętnego Niemca ;p

Ryuki

Oj nie przesadzaj, każda nacja ma swoje wady i zalety. A Niemcy nieskazitelni nie są, i też popełniają błędy.
Nasz rząd wcale najlepszy nie jest zwłaszcza w porównaniu do Niemieckiego jeśli chodzi o skuteczność, ale ludzie jako rodacy spisują się znakomicie jeśli chodzi o wspieranie słusznych celów, mobilizację i wytrwałość. Gdy były organizowane protesty przeciwko ACTY ludzie zinnych krajów byli pod wrażeniem polskiego ruchu protestującego.

Innymi słowy Naród =/= rząd zwłaszcza w przypadku Polaków.
A Niemcy mają swoje fetysze i dziwne dla nas rzeczy/ zachowania. Chociażby kanał z gorącą linią ze starszymi paniami.

Moai

Śmiem się tu nie zgodzić^^ Pewne różnice kulturowe są ale wszystko i tak widzę jako sprawę jednostkową nie jako nację. Czyli ogólnie nie lubię mówić, że dany naród jest tak czy siaki, już ci to mówiłam, że widzę każdego człowieka osobno. Jeśli mówimy o wadach państwowych są to głównie problemy społeczne lub polityczne bo "wady" to już sprawa ogólnie ludzkości. Dlatego też się odezwałam-_-

I też nie Niemcy mają fetysze a ludzie ogółem^^ Polaka, któremu podobają się staruszki, stopy, nadmierna tusza czy pompowanie( nie pytaj ) też ci znajdę.

Nie chodzi tu też o politykę o_O a o to, że powód braku takich tras nie jest w żadnym mierze spowodowany "wyższymi" pobudkami a pustym portfelem. Nie wspominając o tym, że takie imprezy są robione przez dane firmy zajmujące się promowanie a dla nich nasz kraj to "mniej niż zero"^^

Moai

Moai nie wiem czy być dumną z tego, że nasz na takie 'luksusy" nie stać xD Może jakby powodem było rzeczywiście przeznaczenie pieniędzy na lepsze cele a nie ich zwyczajny brak i pustka w portfelach xD Wiesz mi jakby kasę mieli to pierwsi by ciągli takie gwiazdki do naszego kraju, w końcu podobnego towaru ci u nas dostatek... a nawet wolę Pattinsona od 90% naszych serialowych gwiazdeczek.

Ryuki

Zapisałam się do GreenPeace'u i dowiedziałam się, że aż 14 tysiecy rodaków wspiera ich akcje na oznaczanie żywności genetycznie modyfikowaniem i ewentualnie całkowitego ich wycofania z polskich sklepów, oraz by chronić Puszczę Białowieską.
Więc tak! Polacy mają gest jeśli chodzi o pomoc charytatywną. Wiedziałaś, że np. za polskie pieniądze wybudowano zbiorniki z wodą pitną dla Palestyńczyków by nie pozdychali na tej pustyni?

Moai

Ale co to ma tu do rzeczy o_O Ludzie po prostu mają dobre strony ale co to ma do tego, że nie ma u nas trasy reklamującej Zmierzch. Bo ja trochę tego nie łapie. Mówiłam, że TO nie jest powód do dumy a nie, że nie ma powodów do dumy z tego, że społeczeństwo robi coś dobrego( choć akurat tu pewnie się nie zgodzimy^^ więc nie będę dalej drążyć ).

Ryuki

No ja tam się cieszę, że akurat trasy Zmierzchowej nie ma. A ty już od razy na głębokie wody skaczesz, lol.

Moai

Jakie tam głębokie, na taką ilość wody to nas raczej nie stać xD

użytkownik usunięty
Ryuki

No tak zgodzę się że Pattinson jest lepszy od serialowych gwiazdek, ale jak już to wolę (z tych młodszych gwiazd) Amandę Seyfried lub Emmę Watson. E tam są bardziej ambitniejsze trasy promocyjne niż trasa Zmierzchu. W przyszłości może będzie u nas premiera dużo bardziej ambitniejsza trasa u nas. Ale wolałbym, aby to był film w coś w rodzaju hymm np. "Uprowadzona" "Zaginiona" lub "Dziewczyna z tatuażem"

Ja też bym chciała inne trasy^^ i ogólnie eventy jakie są organizowane w innych krajach. Sporo nas ogólnie przez lata ominęło. Chociażby różnego rodzaju targi czy koncerty, trasy promocyjne to tylko ułamek z tego co fajnie byłoby w naszym kraju zobaczyć. I również mam nadzieję, że się to zmieni i, że nawet będziemy kiedyś mogli wybierać w dużej różnorodności tego typu imprez. Jednak do tego czasu to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie.

użytkownik usunięty
Ryuki

No, no , no upłynie. NIESTETY. Ale może się to zmieni , gdyby jakiś działacz partii za inwestował w takie coś miałby pewnie duże poparcie ale trzeba mieć te MILIONY.

A najlepsze, że pieniądze jakie by mogli zainwestować są najczęściej zwyczajnie przepuszczane na inne "wyższe" cele xD jak chociażby reperowanie budżetu naszej biednej TVP>.>a co za tym idzie na nasze wyjątkowej jakości niekończące się seriale i reality show xD Nie to bym miała coś przeciwko im ale nie obraziłam bym się gdyby cześć kasy szło jednak na coś innego. Też oprócz tego problemem jest to, że u nas bardzo boją się inwestować w coś nowego, to bardzo widać zwłaszcza po wydawnictwach.

Ryuki

Ale na TVP jest też sporo fajnych filmów puszczanych wieczorami oraz dużo programów popularno-naukowych w godzinach południowych :D ( i tego akurat komercyjne stacje nie puszczają).

Moai

Nie powiedziałam bym. Najczęściej są to filmy i dokumenty, które widziałam po kilka razy. Masz tego pełno na innych stacjach i to komercyjnych. Na kodowanych, pakietach przyrodniczych, stacjach filmowych czy rozrywkowych( świetne dokumenty oprócz stacji Discovery czy Animal Planet można też znaleźć na BBC ). Jedyny raz kiedy widziałam jakąś nowość był Książę Persji.

TVP by zyskało jakby samo produkowało nowe programy( cokolwiek co nie jest serialem czy czymkolwiek na licencji ) bo to najczęściej jest siłą telewizji państwowych. Kiedyś to nawet robili^^ ( i zdarza się im raz na jakiś czas )jednak w tym momencie jest to stacja u mnie w domu w ogóle nie używana( oprócz teleekspresu xD ). Natomiast rzeczą z której mój ojciec najbardziej się wyśmiewa jest nadawanie Czterech pancernych, ich emisja sobie systematycznie skacze między programami TVP, tak w kółko aż do znudzenia.

Ryuki

No to chyba się zgodzimy, że promocja fajny filmoów to dobra rzecz, promocja Zmierzchu nie. I o to chodziło >:D

Moai

Tak^^ ale jakby ta promocja "Zmierzchu" miałaby otworzyć furtkę do lepszych ewentów bo nas ogólnie zauważono to mogłam bym przełknąć ten tabun fanek xD