PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

jako że Saga już się kończy , to może żeby Wam się nie nudziło to poprzekomarzajcie się z fanami jakiegoś nowego filmu, który kochają nastolatki, np . Igrzyska Śmierci (tam Was jeszcze nie widziałam) :D

MartynaP89

Igrzyska Śmierci nie są dziełem grafomana. :D

MartynaP89

A od kiedy książki czy filmy dla nastolatków/nastolatek są automatycznie porównywalne do Zmierzchu? Takie natchnione dzieuło to się jedynie pojawia raz na dziesięć lat xD

MartynaP89

Igrzyska Śmierci nie są tak beznadziejne. Ja nie oglądałam jeszcze ich ale na podstawie trailerów można powiedzieć że są poządnie zrobione. Nie oglądałam więc nie oceniam. Zmierzchy obejrzałam i teraz krytykuje bo jest okropny.

sentia

ale zdania nie potrafisz po polsku poprawnie sklecić..

buzka007

A kim ty jesteś żeby oceniać moje umiejętności polonistyczne?

ocenił(a) film na 6
MartynaP89

dobrze powiedziane :) tym co krytykują non stop chyba sie nudzi...

ocenił(a) film na 2
MartynaP89

Igrzyska śmierci jest świetnym filmem i nie dorasta do pięt Zmierzchowi ;) Więc niestety ale tu zostaniemy.

MartynaP89

To miała być jakaś riposta ?

ocenił(a) film na 2
panienka_2

Chyba jej coś nie wyszło :P

MartynaP89

ale skoro to ostatnia część to antyfanom należy się podsumowanie wszystkich części sagi o błyszczących, żółtookich wampirach. xd ogólnie nigdy sie nie czepiałam sagi, ale po pierwszej części "przed świtem" po prostu muszę! to było tak żałosne, że nie mam na to porównania. książka miała sens, widać było (można było sobie wyobrazić) uczucia, wyobraźnia działała, a film... sprawił, że moja wyobraźnia stała się najlepszym ekranem kinowym wszech czasów. jeszcze nigdy tak się nie zawiodłam na ekranizacji książki. większość czasu śmiałam się z tych "poważnych sytuacji" niż z tych zabawnych.

ocenił(a) film na 8
hopeless_place

Zgadzam się ;]

MartynaP89

są tu tacy?

ocenił(a) film na 2
Ofeflia

Zapewne do tej grupy trolli wlicza się tylko Martynka :P