jako że Saga już się kończy , to może żeby Wam się nie nudziło to poprzekomarzajcie się z fanami jakiegoś nowego filmu, który kochają nastolatki, np . Igrzyska Śmierci (tam Was jeszcze nie widziałam) :D
A od kiedy książki czy filmy dla nastolatków/nastolatek są automatycznie porównywalne do Zmierzchu? Takie natchnione dzieuło to się jedynie pojawia raz na dziesięć lat xD
Igrzyska Śmierci nie są tak beznadziejne. Ja nie oglądałam jeszcze ich ale na podstawie trailerów można powiedzieć że są poządnie zrobione. Nie oglądałam więc nie oceniam. Zmierzchy obejrzałam i teraz krytykuje bo jest okropny.
Igrzyska śmierci jest świetnym filmem i nie dorasta do pięt Zmierzchowi ;) Więc niestety ale tu zostaniemy.
ale skoro to ostatnia część to antyfanom należy się podsumowanie wszystkich części sagi o błyszczących, żółtookich wampirach. xd ogólnie nigdy sie nie czepiałam sagi, ale po pierwszej części "przed świtem" po prostu muszę! to było tak żałosne, że nie mam na to porównania. książka miała sens, widać było (można było sobie wyobrazić) uczucia, wyobraźnia działała, a film... sprawił, że moja wyobraźnia stała się najlepszym ekranem kinowym wszech czasów. jeszcze nigdy tak się nie zawiodłam na ekranizacji książki. większość czasu śmiałam się z tych "poważnych sytuacji" niż z tych zabawnych.