PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Najlepsza część sagi, lepsza niż książka jak dla mnie , po raz pierwszy :) Obowiązkowe DVD , poprzednich nie mam ale na tę część wydam kasę.

Magdalena_42

Ja też dopiero teraz wróciłem z kina. Film niesamowity, wiernie oddający rzeczywistość z książki, nie zawiodłem się, polecam tak jak moja poprzedniczka, najlepsza część całej sagi. Szkoda tylko, że tak mało.
Ale jest nowa film na podstawie kolejnej książki: Intruz. Nie wiem do końca co to jest, ale zapowiada się ciekawie. Pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 10
jan_Korzel_2g

Intruz nie jest powiązany ze Zmierzchem.

ocenił(a) film na 7
Jacob Voorhees

Nikt nie twierdził,że jest powiązany. Jest na podstawie książki tej samej autorki,która napisała sagę "Zmierzch".

Magdalena_42

Fajnie byłoby mieć całą kolekcję ;) Zakończenie sagi mistrz!!!

ocenił(a) film na 7
Magdalena_42

Ja też myślę,że to była najlepsza część. Nie była taka "szmirowata" i coś się działo ;)

Magdalena_42

byłam w kinie o północy, może nie jestem rozczarowana, ale nadal, nawet gdy już się obudziłam, czuje jakiś niedosyt, czegoś mi brakowało w tym filmie - może właśnie dlatego, że czytałam książkę i uważam że jest dużo lepsza i ciekawsza od filmu... zaskakujący finał, to na pewno, ale niektórzy aktorzy i ich postaci w ogóle jak dla mnie beznadziejni:/ Jednak cz.1 "Przed Świtem" bardziej mi się podobała...

ocenił(a) film na 6
vanilla1307

Powiedzcie mi tylko, czy ta nudna scena finałowa z książki także kończy film?

vanilla1307

Dla mnie Kristen spisała sie na medal! W końcu była taka jak powinna być zawsze :D Ostra zdecydowana, sexowna , piękna! Owszem brakowało mi trochę rozbudowy fabuły , ale znowu nie mieli czasu by sie skupić na wszystkim. Jedno było na minus, NIGDZIE nie było wspomniane kim jest Sam, facet za mną pytał swojej laski 3 razy "kim on jest?" Gdy głos Belli opowiadał o tym że wszystko jest ok i Sam z Jacobem uścisnęli sobie dłonie mogła dodać np "przywódcy obu watah zawarli sojusz" tak żeby ludzie wiedzieli kim on jest ;)

Magdalena_42

a ja mam takie pytanie czy w kinach jest wersja z napisami czy może z lektorem? bo jak się rezerwuje miejsca nigdzie nie ma informacji, jaki rodzaj tłumaczenia :) z góry dzięki za odpowiedź:)

marzycielkaa

Napisy :)

ocenił(a) film na 10
marzycielkaa

Tyle ze nigdy nie ma w kinach filmow z lektorem.
Jak cos to z dubbingiem.

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Ja się wybieram w Niedzielę, czy w filmie też jest ta sama scena końcowa co w książce, bo mówili ze w filmie jest inaczej :)

tytan5017

Dowiesz się w niedzielę , nie psuj sobie filmu ;)

tytan5017

popieram... bo to własnie scena finalowa wgniata w fotel :) Fanem zmierzchu nie jestem ale to było naprawde coś :)