PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Z pewnością nie jest to arcydzieło, ale z ciekawości postanowiłem sobie zobaczyć film. Pierwsza część filmu, szczerze mówiąc, zabiła we mnie chęć oglądania dalszych części już po kilkunastu minutach. Totalne dno, jak dla mnie oczywiście. Jestem po seansie kilka minut po zmierzchu cz.2 i mogę śmiało przyznać, że postępy są ogromne ;) Gra aktorska o niebo lepsza niż w pierwszej części. Film właściwie trochę przynudzał, ale jak ktoś się wtopił w atmosferę Zmierzchu, dało radę przetrwać do końca. Szczerze mówiąc muzyka i zdjęcia jak dla mnie na kiepskim poziomie. Po takim "hicie" spodziewałem się czegoś o wiele więcej. Reasumując: Dla fanów Twilight-a w większości się podoba, dla reszty film może być średni. Takie właśnie pomiędzy dobrym a słabym filmem. 5/10 - myślę, że to w miarę sprawiedliwa ocena ;)

BezkrytycznyKrytyk

5/10 to zdecydowańe za dużo dla tego dzieła gimnazjalnej kinematografii.

vodka85

ostatnio oglądałem u kumpla, którąś z części (nie wiem którą, pamiętam, że szykowali jakąś bitwę psiaków z nietoperkami) - przy odpowiedniej ilości alkoholu i komentarzy oglądających robi się z tego przecudna komedia, która przebija wiele głupkowatych amerykańskich produkcji. Dlatego 5/10 jest ok ;)