To znaczy ze bedzie sie nia opiekowal do uzyskania wieku doroslego ,to takie wilcze jego przeznaczenie. W pierwszej czesci Przed Świtem Jacob gdy widzi mała po raz piewszy mowi że teraz to ona go trzyma na ziemi nie grawitacja i ze bedzie jej ,przyjacielem,opiekunem,ze bedzie gotowy na wszystko dla niej i byc wszystkim dla niej.
To tez oznacza, że jest wiernie zakochany do końca życia. W książkach jest więcej na ten temat w sumie.
to i tak dziwne bo jak Renesme przestanie się starzeć i osiągnie wiek dojrzały to Jacob będzie staruszkiem albo przynajmniej kiedyś zginie, ewentualnie jeszcze Renesme może go przemienić w wampira. Myślałam, że ona już dzieckiem zostanie.
Ale Jacob tez będzie się wolniej starzał. Tam gdzieś w książce jest, że wilkołaki żyją dłużej, ale nie pamiętam w której to części było napisane bo czytałam to z 6 lat temu..albo 7 nie pamiętam O.o
w książce nawet chyba było że gdyby cały czas co jakiś tam czas (np. raz dziennie) się przemieniał to bd żył wiecznie. przynajmniej mi się tak zdaje..
Było, żę póki przechodzi przemiany z człowieka na wilkołaka to nie będzie sie starzeć. Musi przestać to wtedy zacznie:)